Sylvester Stallone won de slechtste acteur voor dit iconische personage

Inhoudsopgave:

Sylvester Stallone won de slechtste acteur voor dit iconische personage
Sylvester Stallone won de slechtste acteur voor dit iconische personage
Anonim

Weinig sterren in de filmgeschiedenis zijn zo bekend of zo geliefd als Sylvester Stallone, en na jarenlang werk te hebben verzet, v alt er voor de acteur niets meer te bereiken. Hij heeft megafranchises geleid, klassieke films geschreven en alles daartussenin gedaan om een legende te worden.

Ondanks al het succes dat hij heeft gevonden, heeft Stallone zijn deel van de kritiek gekregen voor zijn acteerwerk, en een prijsuitreiking had er geen problemen mee om de acteur een twijfelachtige eer te geven voor enkele van zijn meest iconische personages.

Laten we eens kijken welk klassiek personage Sylvester Stallone een prijs voor slechtste acteur heeft verdiend tijdens zijn beste acteerjaren.

Stallone veranderde Rambo in een icoon

Sylvester Stallone Rambo
Sylvester Stallone Rambo

Als je door de geschiedenis van films kijkt, zijn er maar een beperkt aantal personages die echt kunnen opvallen als klassiekers. In het geval van John Rambo is hij een klassieker in het actiegenre, en nadat hij in de jaren 80 tot leven werd gebracht door Sylvester Stallone, heeft Rambo een erfenis gesmeed die al tientallen jaren standhoudt.

In 1982 vond First Blood zijn weg naar de bioscoop, en het duurde niet lang voordat de wereld gecharmeerd was van het verhaal van John Rambo. Stallone zelf was op dit moment al een begrip dankzij zijn werk in de Rocky-franchise, en Rambo gaf hem nog een enorme franchise aan de voorkant. Die eerste film was een succes en bracht meer dan $ 125 miljoen op aan de kassa.

Door de jaren heen zijn er in totaal 5 films in de Rambo-franchise geweest. Natuurlijk, het personage is niet zo populair als toen hij vers was in de jaren 80, maar er is geen twijfel over zijn plaats in de filmgeschiedenis. Niet alleen was de franchise een succes op zich, maar het personage heeft een manier gevonden om over te stappen naar verschillende facetten van de entertainmentindustrie en daarbuiten.

John Rambo is in films, shows, videogames en alles daartussenin geweest. Het personage is een geldmachine geweest sinds zijn debuut, en hoewel dit allemaal geweldig was voor Stallone en de nalatenschap van het personage, is er een interessant onderscheid dat Stallone heeft verdiend dankzij het spelen van het personage.

De Razzies slaan twee keer toe

Sylvester Stallone Rambo
Sylvester Stallone Rambo

Voor de onbekende, de Golden Raspberry Awards zijn precies het tegenovergestelde van de Oscars, wat betekent dat ze worden gebruikt om elk jaar de spot te drijven met de wereld van de filmindustrie. Tijdens zijn tijd als John Rambo op het grote scherm, verdiende Sylvester Stallone de twijfelachtige onderscheiding van het winnen van Slechtste Acteur bij de Razzies voor zijn werk.

Stallone nam zijn eerste Razzie mee naar huis voor het spelen van John Rambo in 1985 voor zijn optreden in Rambo: First Blood Part II. Interessant is dat Stallone ook het slechtste scenario Razzie voor de film mee naar huis nam. Dit was misschien niet waar hij op hoopte toen hij de film tot leven bracht, maar het project sleepte wel $ 300 miljoen mee naar huis aan de kassa, dus we weten zeker dat hij het goed vond.

In 1989 nam Stallone opnieuw de Razzie voor Slechtste Acteur mee naar huis voor Rambo III, waarmee hij zijn tweede Razzie markeerde voor het spelen van het iconische personage. Opnieuw werd Stallone genomineerd voor Slechtste Scenario, maar daar kon hij de eer niet veiligstellen. Desalniettemin verdiende Rambo III $ 188 miljoen aan de kassa.

In 1990 verdiende Stallone de slechtste acteur van het decennium Razzie voor zijn werk in de jaren 80, waaronder de Rambo-franchise. Hij zou uiteindelijk genomineerd worden voor nog een Slechtste Acteur voor zijn optreden in Rambo: Last Blood. Helaas zijn dit niet de enige Razzies waarmee de acteur te maken heeft gehad.

Stallone heeft Razzies voor andere rollen

Sylvester Stallone Rocky IV
Sylvester Stallone Rocky IV

Stallone's eerste Razzie kwam terug in 1985 toen hij Slechtste acteur kreeg voor de film, Rhinestone. Het jaar daarop nam hij zelfs Worst Actor mee naar huis voor zowel Rambo: First Blood Part II als Rocky IV, wat betekent dat zijn twee beroemdste personages een handje hadden bij zijn Razzies.

Door de jaren heen is Sylvester Stallone een soort van beruchte figuur geworden in het Razzies-circuit, met meer prijzen voor slechtste acteur dan welke artiest dan ook in de geschiedenis. Hij heeft talloze nominaties voor verschillende categorieën en heeft een heleboel prijzen op zijn naam staan. Ondanks de implicatie die de prijzen hebben, v alt niet te ontkennen dat Stallone een van de meest succesvolle acteurs aller tijden is. Er zijn maar weinig mensen die een franchise kunnen verankeren, en nog minder mensen kunnen het meer dan eens doen.

Hoe iconisch John Rambo ook is als personage, Sylvester Stallone heeft beruchte hardware om te laten zien voor zijn harde werk.

Aanbevolen: