10 minder bekende feiten over Eminem's '8 Mile

Inhoudsopgave:

10 minder bekende feiten over Eminem's '8 Mile
10 minder bekende feiten over Eminem's '8 Mile
Anonim

Er is een overvloed aan redenen waarom 2002 het beste jaar was in de decennialange carrière van Eminem. De rapster bewees dat hij meer is dan alleen een blanke rapper die shockwaarde vrijelijk gebruikt om de verkoop te stimuleren met The Eminem Show, zijn filmdebuut maakte met 8 Mile, en 50 Cent tekende onder een gezamenlijke deal tussen Shady Records en Dr. Dre's afdruk, Aftermath Entertainment.

Dat gezegd hebbende, 8 Mile was een cruciaal moment in de carrière van Rap God. Het is een semi-biopisch hiphopdrama over een blanke, arbeiders die zijn doorbraak probeert te maken in Detroits rapbattlescene en zijn geweldige underdogverhaal. Om de film te vieren, zijn hier de tien feiten van Eminem's 8 Mile.

10 Eminem overwerkte zichzelf tijdens de productie van de film

8 mijl
8 mijl

Tijdens de productie van de film gaf Eminem toe dat hij zichzelf had overwerkt. Volgens de rapper zou hij "16 uur per dag" werken omdat het zo'n hectisch jaar was voor de rapper. Naast het filmen van 8 Mile, het voorbereiden van de carrière van 50 Cent en het opnemen van The Eminem Show, moest hij ook samenwerken met verschillende artiesten voor het begeleidende soundtrackalbum van de film en het debuutalbum van zijn Detroit-rappack, Devil's Night, produceren.

9 Het leidde hem naar verdere substantieproblemen

Tot
Tot

Helaas leidde Ems gekke werkethiek ertoe dat hij zijn problemen met drugsmisbruik verergerde. Op zijn volgende plaat, Encore, klinkt de rapper uitgeput, en het lijkt een wanhopige schreeuw om hulp.

"We waren 16 uur bezig op de set, en je had een bepaald raam waar je moest slapen. Op een dag gaf iemand me een Ambien, en het sloeg me verdomme. Ik had zoiets van, 'Ik heb dit altijd nodig'", zei hij tegen Rolling Stone.

8 Hij schreef 'Lose Yourself' op de set

Eminem's kenmerkende nummer, "Lose Yourself", werd geschreven tijdens de pauzes op de 8 Mile-set. Het nummer vat op creatieve wijze de worstelingen van Em's personage op het scherm samen en hoe deze zich verhouden tot het persoonlijke leven van de rapper. De verhalende levering pompt iedereen die ernaar luistert. Het nummer schreef geschiedenis als het eerste hiphopnummer dat een Oscar won, maar Em nam niet eens de moeite om de ceremonie bij te wonen en bracht in plaats daarvan tijd door met zijn dochter.

7 Eminem was niet de enige rapper die in de film verscheen

Eminem was echter niet de enige rapper die in de film verscheen. Er was Proof, Eminem's oude beste vriend en de jure leider van D12, die Lil' Tic portretteert, B-Rabbit's eerste gevechtstegenstander. Xzibit, een andere beschermeling van Dr. Dre, maakte ook zijn intrede in de film door de rapper te spelen bij de foodtruck die tegen Rabbit vecht.

6 Eminem heeft de vete van Jay-Z en Nas indirect verpletterd met het soundtrackalbum van de film

8 mijl
8 mijl

Eminems twee grootste inspiratiebronnen, Jay-Z en Nas, waren op het hoogtepunt van hun vete ten tijde van de 8 Mile-productie. Em vond echter zijn oplossing om de twee rapzwaargewichten in de soundtrack van het album van de film te laten verschijnen. Jigga werkt samen met frontman Freeway van State Property voor "8 Mile and Runnin'", terwijl het nummer van Nas, "U Wanna Be Me", het tiende nummer van het album is.

5 Chin Tiki, de beruchte plek van de film, is nu verlaten

Tijdens de film hingen B-Rabbit en zijn vrienden rond in de beruchte Chin Tiki in Detroit. In het echte leven is het een nachtclub met een exotisch thema in de Motor City, eigendom van Marvin Chin. Het is sinds 1980 gesloten vanwege de economische neergang van Detroit, maar het gebouw zelf werd in 2009 afgebroken, zeven jaar nadat 8 Mile in première ging.

4 'Southpaw' was bedoeld als het spirituele vervolg op '8 Mile'

Zuidpoot
Zuidpoot

Weten hoe erg hij kon worden tijdens het filmen van een film, heeft Eminem sinds 8 Mile nooit meer een andere hoofdrol in een film of serie gespeeld. In 2009 was hij echter dicht bij het ondertekenen van de hoofdrol van Southpaw voordat het in handen van Jake Gyllenhaal terechtkwam. Het producerende duo, Alan en Peter Riche, kwam op het idee om van de film een spiritueel vervolg te maken op 8 Mile.

"Ik dacht dat deze man al een aantal jaren geen film meer heeft gemaakt, dit zou interessant voor hem kunnen zijn en, durf ik te zeggen, een vervolg op 8 Mile. Niet letterlijk in het verhaal, maar goed geschikt voor hem, "zei Peter.

3 Mekhi Phifer verloor bijna zijn rol als toekomst

Mekhi Phifer, de acteur achter B-Rabbit's "Uncle Tom" vriend Future, zou naar Detroit vliegen om het auditieproces van de film af te ronden. De geplande datum was echter twee dagen na de beruchte aanslag van 11 september. De acteur, die op dat moment in New York woonde, was op dat moment te wankel om op het vliegtuig te stappen. Hij stopte bijna met auditie, maar hij deed het toch en kreeg uiteindelijk de rol.

2 Eminem verloor 24 pond voor de film

Eminem
Eminem

Eminem staat bekend om het nemen van extreme maatregelen om al het werk dat hij doet te voltooien. Voor deze film is hij naar verluidt 24 pond afgevallen om de blanke jongen uit de voorsteden te spelen die in een woonwagenpark woont. Hij verfde zelfs zijn haar weer bruin en bedekte zijn tatoeages om het personage, B-Rabbit, te onderscheiden van Eminems rapperpersonage.

1 Quentin Tarantino zou ooit de film regisseren

Eminem
Eminem

Kun je je voorstellen hoe verschillende scènes in 8 Mile eruit zouden zien als Quentin Tarantino het zou regisseren? Het gerucht ging dat de beroemde filmmaker was benaderd om de film te regisseren. Helaas was hij al bezig met het maken van Kill Bill. Een andere wereldberoemde regisseur, Danny Boyle, ontmoette Eminem en andere producenten voordat ze zich realiseerden dat ze creatieve meningsverschillen hadden. Curtis Hanson belandde op de regisseursstoel.

Aanbevolen: