10 film & tv-showproducties die beroemd werden vervloekt

Inhoudsopgave:

10 film & tv-showproducties die beroemd werden vervloekt
10 film & tv-showproducties die beroemd werden vervloekt
Anonim

Bij het filmen van een film of tv-programma is het niet ongebruikelijk dat er ongelukken gebeuren op de set. Vooral stuntartiesten hebben te maken gehad met tragische eindes tijdens gevaarlijke scènes. Evenzo zijn veel A-listers gewond geraakt op de set, hoewel gelukkig niet in ernstige mate. Maar soms verandert een ongeval op de set in twee, dan drie, en dan beginnen de lichamen zich op te stapelen…

Veel grote namen zijn gestorven of ernstig gewond geraakt tijdens de productie van films en tv-shows. In andere gevallen troffen meerdere leden van de cast en crew jaren later een gruwelijk lot. Vervolgens heeft deze veelheid aan tragedie sommige mensen doen geloven dat bepaalde producties definitief vervloekt zijn. Blijf lezen om erachter te komen welke films en tv-programma's beroemd werden vervloekt.

10 'Glee'

Er is veel gemaakt van de Glee-vloek. Terwijl Ryan Murphy een enorm succes geniet, hebben veel van zijn sterren niet zoveel geluk. Glee verloor niet één, maar drie van zijn belangrijkste acteurs.

Dit begon allemaal met het tragische overlijden van hoofdrolspeler Cory Monteith, die in 2013 op 31-jarige leeftijd stierf aan een overdosis drugs. In 2018 maakte Mark Salling een einde aan zijn eigen leven nadat hij schuldig pleitte aan het downloaden van 50, 000 afbeeldingen van kinderen. Slechts twee jaar later stierf Naya Rivera door verdrinking op 33-jarige leeftijd. Dit alles en Lea Michele is geannuleerd vanwege beschuldigingen van racistisch gemotiveerd pesten.

9 'Rebel Zonder Oorzaak'

Net als bij Glee, zag deze klassieke tienerfilm uit 1955 de ondergang van zijn sterren, behalve in dit geval stierven alle drie de hoofdrolspelers jong onder tragische omstandigheden.

De eerste die ging was James Dean, de hartenbreker van de jaren '50, die stierf bij een auto-ongeluk op 24-jarige leeftijd, voordat de film zelfs maar werd uitgebracht. In 1976 werd Sal Mineo, die de beste vriend van Dean speelde, vermoord in West Hollywood. Hij was net 37. Vijf jaar later verdronk Dean's liefdesbelang op het scherm, Natalie Wood, op 43-jarige leeftijd. Ze had op een boot gezeten met echtgenoot Robert Wagner en acteur Christopher Walken; tot op de dag van vandaag wordt haar dood als verdacht beschouwd.

8 'Verschillende' slagen'

Diff'rent Strokes was een van de meest populaire sitcoms van de jaren '80, maar de drie kindsterren kregen een verwoestend einde. Gary Coleman, Dana Plato en Todd Bridges hadden allemaal last van drugsmisbruik en maakten een onuitsprekelijke tragedie door.

Plato beëindigde haar leven in 1999, 34 jaar oud, na jaren van geestelijke gezondheidsproblemen. De dag voordat ze stierf, werd ze geïnterviewd door Howard Stern en kreeg ze te maken met veel wrede opmerkingen van bellers. Bridges werd seksueel misbruikt als kindacteur, terwijl de hoofdrolspeler van de show, Coleman, zijn inkomsten door zijn ouders zag verkwisten en als bewaker aan de slag ging voordat hij stierf aan een hersenletsel op 42-jarige leeftijd. Bridges is het enige overgebleven castlid van de hele show.

7 'Poltergeist'

1982 horrorfilm Poltergeist, die verschillende vervolgen voortbracht, is een van de beroemdste vervloekte films. Niet alleen gebeurden er veel enge dingen tijdens het filmen, waaronder dat JoBeth Williams tussen echte skeletten moest zwemmen, maar verschillende castleden stierven op gruwelijke wijze.

Tijdens het filmen werd de 22-jarige Dominique Dunne vermoord door haar ex-vriend, die slechts drie en een half jaar diende voor de schokkende misdaad. Ondertussen stierf Julian Beck aan kanker tijdens het filmen van het vervolg en kindactrice Heather O'Rourke stierf in 1988 op 12-jarige leeftijd als gevolg van een niet-gediagnosticeerde darmafwijking. Artsen waren verbaasd over het overlijden van het kind, omdat het niet bekend is dat darmafwijkingen een plotselinge dood veroorzaken. Lou Perryman, die Pugsley speelde, werd vervolgens in 2009 vermoord door een bijlzwaaiende indringer.

6 'Leo And Me'

Leo and Me is een Canadese sitcom die in het begin van de jaren '80 werd uitgezonden en met een tiener Michael J. Fox in de hoofdrol. Er is veel mysterie rond de show vanwege de soortgelijke kwalen die leden van de cast en crew troffen.

Toen Michael J. Fox in 1991 de ziekte van Parkinson kreeg, leek het ongebruikelijk dat een 29-jarige een ziekte ontwikkelde die typisch wordt geassocieerd met oudere mensen. Maar het bleek dat verschillende andere mensen die aan Leo and Me werkten dezelfde ziekte hadden. Niet alleen kregen 4 andere cast- en crewleden Parkinson, maar, griezelig genoeg, begonnen ze allemaal tegelijkertijd symptomen te vertonen.

5 'The Exorcist'

Nog een vervloekte horrorfilm, The Exorcist uit 1973 werd geplaagd door griezelige en sinistere gebeurtenissen. Linda Blair en Ellen Burstyn hadden allebei levensveranderende rugletsels als gevolg van scènes waarin ze door een kamer werden gegooid. Bovendien stierven maar liefst negen leden van de cast en crew voordat de film uitkwam.

Het meest schokkende van alles is dat een van de acteurs van de film, Paul Bateson, een veroordeelde moordenaar is. Hij was een echte radiograaf en gebruikte zijn professionele vaardigheden tijdens een scène die als de meest gruwelijke van de film wordt beschouwd. In 1977 vermoordde hij filmjournalist Addison Verill en werd hij ook beschuldigd van andere misdaden. Eng genoeg werd hij in 2003 vrijgelaten uit de gevangenis en zijn huidige verblijfplaats is onbekend.

4 'Onze bende'

Een van de meest vervloekte tv-shows aller tijden, Our Gang heeft de wereld kennis laten maken met "The Little Rascals". Gefilmd tussen 1922 en 1944, concentreerde de franchise zich op een groep verarmde kinderen en hun komische avonturen, maar veel van de kindacteurs ondergingen een verschrikkelijk lot. De eerste die stierf was Norman Chaney, die bezweek aan myocarditis, slechts 21 jaar oud.

Carl "Alfalfa" Switzer was een van de populairste acteurs van de show, maar nadat hij onze bende in 1940 verliet, ging het slechter. Switzer werd in 1959 dodelijk neergeschoten door zijn vriend in een geldgeschil. Hij was 31. Zijn broer, Harold, verscheen ook in de show en vermoordde een man voordat hij zelfmoord pleegde op 42-jarige leeftijd. Ondertussen werd Donald Haines gedood in de Tweede Wereldoorlog op de leeftijd van Op 23-jarige leeftijd werd Billy Laughlin dodelijk getroffen door een vrachtwagen op 16-jarige leeftijd, Clifton Young stierf in een hotelbrand op 33-jarige leeftijd, Bobby Hutchins kwam om in een vliegtuigongeluk op 20-jarige leeftijd, om nog maar te zwijgen van de vele sterren die jong stierven aan ernstige ziekten.

3 'Rosemary's Baby'

Roman Polanski's populaire psychologische film uit 1968 staat bekend als vervloekt. Met Mia Farrow in de hoofdrol als een zwangere vrouw die bang is dat haar enge buren sinistere plannen hebben voor haar ongeboren kind, imiteerde het leven kunst op de meest gruwelijke manier. Het tragische lot van kinderen vormt de kern van de Rosemary's Baby-vloek.

Slechts een jaar na de release van de film werd Polanski's hoogzwangere vrouw, Sharon Tate, - samen met haar ongeboren baby en 4 vrienden - vermoord door de Manson Family-cultus. Toen, in 1977, viel Polanski een 13-jarig kind seksueel aan en pleitte schuldig, maar vluchtte naar Europa om veroordeling te ontlopen. Evenzo is Farrow's ex-partner Woody Allen beschuldigd van kindermishandeling en is hij uiteindelijk met Farrow's eigen dochter getrouwd.

2 'The Misfits'

De veelgeprezen western The Misfits uit 1961 is geschreven door toneelschrijver Arthur Miller, de toenmalige echtgenoot van Marilyn Monroe, die in de film schittert in een ongebruikelijke en indrukwekkende dramatische rol. Maar de filmmakers realiseerden zich niet dat de film geplaagd zou worden door meerdere dodelijke slachtoffers.

Het bleek dat The Misfits de laatste film zou worden van de sterren Monroe en Clark Gable en een van de laatste rollen voor Montgomery Clift. Kort nadat de opnames waren afgelopen, stierf Gable op 59-jarige leeftijd aan een hartaanval. Toen stierf Monroe slechts een jaar later, op 36-jarige leeftijd, aan een vermoedelijke overdosis drugs. Vier jaar later stierf Clift, 46 jaar oud, plotseling aan een hartaanval op zijn huis. Vreemd genoeg was The Misfits op tv te zien toen hij stierf.

1 'Twilight Zone: The Movie'

Deze anthologiefilm uit 1983, die is gebaseerd op de populaire tv-serie, is een van de meest schokkende aller tijden. Het is niet de film zelf die schokkend is, maar wat er op de set gebeurde. In een segment geregisseerd door John Landis, werden twee kindacteurs, Renee Shin-Yi Chen, 6, en Myca Dinh Le, 7, gedood bij een helikoptercrash die verkeerd ging. Ook gedood was acteur Vic Morrow, de vader van Jennifer Jason Leigh. Morrow werd onthoofd.

Wat de tragedie nog erger maakt, is het feit dat de twee kinderen illegaal waren ingehuurd en dat niemand ooit is veroordeeld voor hun onrechtmatige dood. Bovendien besloot Landis de scène in de film te behouden, zij het zonder beelden van het gruwelijke ongeval. Steven Spielberg, die een van de andere delen van de film regisseerde, walgde zo dat hij nooit meer met Landis sprak.

Aanbevolen: