10 vergeten feiten over Selena & Demi's film 'Princess Protection Program

Inhoudsopgave:

10 vergeten feiten over Selena & Demi's film 'Princess Protection Program
10 vergeten feiten over Selena & Demi's film 'Princess Protection Program
Anonim

Van Cadet Kelly, over High School Musical, tot Camp Rock - het is geen geheim dat er in de jaren 2000 behoorlijk wat geweldige originele Disney Channel-films waren! Een daarvan is zeker ook Princess Protection Program, dat eerlijk gezegd behoorlijk wordt onderschat. De filmsterren Disney Channel-iconen Selena Gomez en Demi Lovato en het vertelt een verhaal over vriendschap, girlpower en liefde.

Vandaag bekijken we enkele interessante feiten over de film die velen zeker niet weten. Als je je ooit hebt afgevraagd wat de originele rollen van Selena en Demi waren, hoe de film geschiedenis heeft geschreven en waar deze is opgenomen, blijf dan scrollen om erachter te komen!

10 Oorspronkelijk werd Selena Gomez gecast als Rosie en Demi Lovato werd gecast als Carter

Selena Gomez en Demi Lovato
Selena Gomez en Demi Lovato

De lijst wordt afgetrapt door het feit dat velen zich misschien niet bewust waren - oorspronkelijk werd Selena Gomez gecast om Rosalinda Montoya Fiore a.k.a. Rosie Gonzalez te spelen, terwijl Demi Lovato werd gecast om Carter Mason te spelen. Later besloten de filmmakers echter om van rol te wisselen en beide actrices waren veel gelukkiger met hun personages.

9 En dit was de tweede keer dat de twee samenwerkten, na 'Barney And Friends'

Barney en vrienden
Barney en vrienden

Toen het Princess Protection Program uitkwam, waren zowel Selena Gomez als Demi Lovato grote Disney Channel-sterren. Dit was echter niet het eerste project waar de twee dames samen aan werkten - toen ze nog jonge kinderen waren, verschenen beide dames in de populaire kindertelevisieshow Barney and Friends, en dat is ook hoe de twee sterren elkaar ontmoetten.

8 Voor de film hebben Demi en Selena het nummer "One And The Same" opgenomen

Laten we verder gaan met het feit dat Selena Gomez en Demi Lovato voor de populaire Disney Channel-film het duet "One and the Same" zongen - maar het is veilig om te zeggen dat de meesten van ons deze hit zijn vergeten.

Het nummer - dat ook te zien was op het compilatiealbum, Disney Channel Playlist, uitgebracht op 9 juni 2009 - piekte op nummer 82 op de Amerikaanse Billboard Hot 100.

7 De film werd gefilmd in Puerto Rico

Prinses beschermingsprogramma Demi Lovato Selena Gomez
Prinses beschermingsprogramma Demi Lovato Selena Gomez

Een ander leuk feit over het Princess Protection Program is dat de film niet echt in de Verenigde Staten is opgenomen. Dus terwijl het grootste deel van de film zich afspeelt in Lake Monroe, Louisiana, is de hele film opgenomen in Puerto Rico op locaties zoals Colegio San Ignacio de Loyola en Colegio San José in San Juan, het Serralles-kasteel in Ponce en de Loíza Meer in Trujillo Alto.

6 Demi's jongere halfzus Madison De La Garza maakt een cameo

Een ander ding dat waarschijnlijk alleen die-hard fans weten over Princess Protection Program is dat Demi Lovato's echte jongere halfzus Madison De La Garza een kleine cameo heeft in de scène waarin Rosalinda een boek voorleest aan een groep kinderen. Madison is vooral bekend door het vertolken van Juanita Solis in de dramashow Desperate Housewives.

5 'Princess Protection Program' wordt deze zomer 12

Demi Lovato Disney
Demi Lovato Disney

Het lijdt geen twijfel dat de tijd vliegt, want hoewel het misschien lijkt alsof Princess Protection Program pas een paar jaar geleden werd uitgebracht, is de harde waarheid dat dit jaar de originele Disney Channel-film 12 wordt. De iconische Selena Gomez en Demi Lovato film werd uitgebracht op 26 juni 2009 en beide dames waren toen nog 16 jaar oud.

4 En het won twee Teen Choice Awards

Princess Protection Program werd al snel een van de grootste Disney Channel-hits van dat jaar - en bij de Teen Choice Awards 2009 won het zeker een paar prijzen.

De film won in het bijzonder in de categorie voor Choice Summer TV Movie, en Selena Gomez nam de prijs voor Choice Summer TV Star – Female mee naar huis.

3 Het waren ook de eerste originele films van Disney Channel die in breedbeeldformaat werden uitgebracht

Prinses beschermingsprogramma Disney Channel film
Prinses beschermingsprogramma Disney Channel film

Ok, dit is misschien niet zo interessant als sommige van de andere feiten op onze lijst - maar Princess Protection Program heeft nog steeds geschiedenis geschreven omdat het de eerste Disney Channel-film was die op dvd werd uitgebracht in een breedbeeldformaat. Ja, films kijken in breedbeeldformaat lijkt tegenwoordig misschien natuurlijk, maar millennials zullen zich zeker herinneren dat dat niet altijd het geval was!

2 Rosie's gele jurk is geïnspireerd op prinses Belle uit 'Beauty And The Beast'

Prinses beschermingsprogramma beauty and the beast
Prinses beschermingsprogramma beauty and the beast

Een ding dat veel fans zeker hebben opgemerkt, is dat Rosie's gele jurk in de film absoluut lijkt op de jurk die Belle droeg in Disney's Belle en het Beest. Het is zeker geen verrassing dat de filmmakers zich bij het ontwerpen van Rosie's jurk lieten inspireren door de Disney-klassieker - en de gelijkenis is zeker duidelijk!

1 En tot slot, toen 'Princess Protection Program' werd gefilmd, waren Selena en Demi beste vrienden IRL

Demi Lovato en Selena Gomez
Demi Lovato en Selena Gomez

En tot slot, het afronden van de lijst is het feit dat toen het Princess Protection Program werd opgenomen, Disney Channel-sterren Selena Gomez en Demi Lovato ook in het echte leven beste vrienden waren. Natuurlijk weten degenen die de twee sterren hebben bijgehouden dat hun vriendschap in de loop der jaren zwakker is geworden - en tegenwoordig zijn de twee muzikanten zeker geen BFF's meer.

Aanbevolen: