Hoe dichtbij zijn Hayden Christensen en Rosario Dawson?

Inhoudsopgave:

Hoe dichtbij zijn Hayden Christensen en Rosario Dawson?
Hoe dichtbij zijn Hayden Christensen en Rosario Dawson?
Anonim

Vooral in de afgelopen maanden zoemden fans over de terugkeer van Hayden Christensen naar films en tv-shows. De acteur is in de loop der jaren misschien teruggeschrokken van film- en tv-projecten, maar het lijkt erop dat hij klaar is om zijn plaats in de schijnwerpers opnieuw in te nemen. Christensen maakt zich zelfs op om de rol van Darth Vader opnieuw te spelen in de aankomende Star Wars miniserie Obi-Wan Kenobi. En toen het nieuws bekend werd dat dit gebeurde, kon niemand waarschijnlijk gelukkiger zijn dan Christensens medeacteur, Rosario Dawson.

Wat velen zich misschien niet realiseren, is dat Dawson en Christensen elkaar al jaren kennen. Dat komt omdat ze op een gegeven moment ook co-sterren waren. Ondertussen werd onlangs ook bevestigd dat de acteurs zich weer op het scherm zullen herenigen, aangezien Christensen zich bij Dawson zal voegen in de andere Star Wars-serie Ahsoka. En hoewel ze de laatste tijd niet meer hebben samengewerkt, vragen fans zich nog steeds af hoe hecht Christensen en Dawson door de jaren heen zijn geworden.

Hayden Christensen en Rosario Dawson delen een Alma Mater

Voordat ze rollen in Hollywood boekte, had Dawson op aandringen van haar familie gestudeerd aan het beroemde Lee Strasberg Theatre & Film Institute. "Mijn vaders moeder zei: 'Nou, als je dat gaat doen, en je bent 16 jaar oud, dan moet je acteren studeren', 'en zette me in Strasberg, 'herinnerde de actrice zich terwijl ze sprak met Vanity Fair. "En het was toevallig die zomer toen Hayden Christensen binnen was - we hadden dezelfde klas."

Uiteindelijk ging Dawson naar de toneelschool met Christensen en tweevoudig Oscar-genomineerde Scarlett Johansson. De hele tijd herinnerde Dawson zich dat haar beide klasgenoten opvielen. "Ik zal Scarlett op 10-jarige leeftijd nooit vergeten in overall met precies dezelfde raspende stem, en iedereen zei: 'Ze is er een om naar te kijken'", herinnert ze zich terwijl ze met Backstage sprak."Hetzelfde met Hayden." Het is ook veilig om te zeggen dat Christensen en Dawson in het bijzonder in deze tijd behoorlijk close zijn geworden. De twee zouden in de loop der jaren ook samen op de foto worden gezet.

Hayden Christensen en Rosario Dawson begonnen rond dezelfde tijd

Zonder medeweten van velen, waren beide acteurs hun Hollywood-carrière in de jaren 90 begonnen. Rond deze tijd boekte Christensen verschillende tv-rollen voordat hij uiteindelijk werd gecast in Sofia Coppola's The Virgin Suicides naast Kirsten Dunst, James Hartnett en James Woods. Aan de andere kant maakte Dawson haar debuut op het grote scherm in de veelgeprezen film Kids uit 1995. Daarna maakte ze verschillende andere films, waaronder Josie and the Pussycats, The Adventures of Pluto Nash en Men in Black II.

Niet lang daarna waagde Christensen zich ook in het Star Wars-universum nadat hij werd gecast als Anakin Skywalker. Wat Dawson betreft, de actrice bleef filmrollen boeken. Slechts een paar jaar later zouden de twee elkaar ook ontmoeten op een filmset.

Hayden Christensen en Rosario Dawson schitterden samen in deze veelgeprezen film

Na zijn introductie als Anakin in Star Wars: Episode II – Attack of the Clones, boekte Christensen al snel de hoofdrol in het biografische drama Shattered Glass. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de in ongenade gevallen journalist Stephen Glass die zijn verhalen verzon voor het tijdschrift The New Republic.

Ondertussen speelt Dawson Andy Fox, een Forbes-verslaggever die de juistheid van Glass' verhalen in twijfel trekt en hem ermee confronteert. In de film konden Dawson en Christensen niet echt veel schermtijd delen. Het is echter veilig om te zeggen dat de twee het leuk vonden om elkaar op de set in te halen.

Rosario Dawson denkt dat het de bedoeling was dat ze zich bij Star Wars zou voegen vanwege Hayden Christensen

Tegen de tijd dat Jon Favreau The Mandalorian introduceerde in het Star Wars-universum, waren mensen al jaren fan van het casten van Dawson in de rol van Ahsoka. Zoals sommigen misschien weten, waren Ahsoka en Anakin hecht voordat hij uiteindelijk overstapte naar de Dark Side. En dus, toen fans bleven aandringen dat Dawson Ahsoka moest spelen, kon ze niet anders dan het gevoel hebben dat het bedoeld was om zichzelf te zijn. "Ik vond het altijd heel cool dat ik iemand kende die niet alleen in Star Wars zat, maar ook Anakin Skywalker speelde", vertelde Dawson aan Vanity Fair. "Ahsoka was zijn Padawan, dus toen de cast van fans uitkwam, vond ik het gewoon behoorlijk wild dat ik visueel verbonden was met dit personage omdat ik deze tiener was die deze acteur ontmoette die uiteindelijk dit geweldige personage werd. Ik weet het niet, het voelde gewoon alsof de Force in het spel was."

Jaren later zou Dawsons fancasting Dave Filoni ook helpen overtuigen dat de actrice perfect zou zijn om Ahsoka te vertolken in Favreau's The Mandaloria n en Filoni's eigen aankomende series. En toen hij hoorde over Dawsons connectie met Christensen, wist hij dat dit het lot was. "Ik moet zeggen, voor Dave, online gaan en dingen opzoeken - toen hij een foto tegenkwam van ons tweeën die elkaar omhelzen, hij verloor het," vertelde Dawson aan StarWars.com. "Hij zei: 'Hoe is dit…? Dit was de bedoeling.'”

Op dit moment is er nog geen vaste releasedatum voor Ahsoka.

Aanbevolen: