Was John Travolta echt bedoeld om Forrest Gump te spelen?

Inhoudsopgave:

Was John Travolta echt bedoeld om Forrest Gump te spelen?
Was John Travolta echt bedoeld om Forrest Gump te spelen?
Anonim

John Travolta is zonder twijfel een naam die je zeker eerder hebt gehoord! De acteur is al tientallen jaren een gewaardeerd lid van Hollywood en staat bekend om zijn werk in talloze films zoals 'Saturday Night Fever', 'Grease' en 'Pulp Fiction', om er maar een paar te noemen. Travolta, die op Broadway debuteerde als vervangend castlid in 'Grease', voor de rol van Doody, zou later in 1978 de ster van 'Grease' spelen als Danny Zuko. Dit was een van Travolta's meest productieve rollen in zijn carrière, maar het zou niet de laatste zijn.

De acteur regeerde in de jaren 80 en 90 en ontving gedurende zijn carrière twee Academy Award-nominaties. Hoewel hij in zowat elke film speelde die er is, is er één film die John Travolta bijna aannam voordat hij hem definitief afsloeg, en dat was 'Forrest Gump'. Dus waarom heeft Travolta het afgewezen? Laten we het uitzoeken!

Heeft John Travolta 'Forrest Gump' afgewezen?

John Travolta begon zijn carrière als bedreigingsmajoor voordat hij uitbrak op Broadway in de jaren '70. In 1978 was John Travolta het enige waar iedereen over kon praten na zijn stomende optreden in 'Grease', samen met Olivia Newton-John. De film was Travolta's tweede enorm succesvolle film, na zijn optreden in 'Saturday Night Fever' slechts een jaar eerder. Travolta heeft zichzelf niet alleen een Oscar-nominatie bezorgd voor de film uit 1977, maar hij zou er in 1994 nog een vinden toen 'Pulp Fiction' uitkwam.

De iconische Quentin Tarantino-film met niemand minder dan Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman en Bruce Willis, om er maar een paar te noemen. Travolta speelde de rol van Vincent Vega, wat hem in 1995 zijn tweede Oscar-nominatie opleverde. De film concurreerde met vele fantastische films van dat jaar, waaronder 'Forrest Gump'. De film, met Tom Hanks in de hoofdrol, won 'Beste Film' en 'Beste Acteur', maar het bleek dat John Travolta oorspronkelijk bedoeld was om de rol te spelen.

Nadat John Travolta de rol als eerste had aangeboden, wees hij deze af en tekende hij bij 'Pulp Fiction'. Hoewel dit niet iets is waar Travolta ook maar een beetje spijt van heeft, heeft hij zeker een patroon van het afwijzen van rollen die Oscars gaan winnen. De acteur sprak in 2007 met Insider en spotte met hem die rollen afwees die naar andere grote namen gaan.

"Als ik niet iets deed wat Tom Hanks deed, dan deed ik iets anders dat even interessant of leuk was", zei Travolta. "Of als ik iets niet deed wat Richard Gere deed, deed ik iets even goed", zei hij, verwijzend naar de tijd dat hij de rol in 'American Gigolo' afwees, wat later doorging naar acteur Richard Gere. Hoewel 'Pulp Fiction' John geen Oscar bezorgde, is het zeker een legendarische film die sindsdien is uitgegroeid tot een cultklassieker!

Aanbevolen: