Is dit de echte reden waarom 'Emily In Paris' twee Golden Globe-knikjes kreeg?

Inhoudsopgave:

Is dit de echte reden waarom 'Emily In Paris' twee Golden Globe-knikjes kreeg?
Is dit de echte reden waarom 'Emily In Paris' twee Golden Globe-knikjes kreeg?
Anonim

In de serie speelt Lily Collins het titulaire personage - een sprankelende Amerikaan met grote ogen die naar de lichtstad verhuist met een bagage vol clichés. De show ging in première op Netflix in oktober 2020 en kreeg matige recensies. Desalniettemin kreeg de komedie van Sex and the City's Darren Star twee nominaties tijdens de komende prijsuitreiking: Beste Komedie en Beste Actrice in een Televisieserie, Musical of Komedie voor Collins.

Sommigen gingen naar sociale media om hun verontwaardiging te uiten over een aantal flagrante Globe-snubs, die meer prikten met een show die zo unaniem werd afgewezen toen Emily in Parijs werd genomineerd. Zelfs een van de schrijvers van Collins' serie schreef een opiniestuk over de uitsluiting van uitstekende series over de nasleep van verkrachting I May Destroy You.

Leden van de HFPA werden behandeld als koningen en koninginnen op de set van 'Emily In Paris'

Een recent artikel gepubliceerd in de Los Angeles Times heeft geprobeerd enig licht te werpen op de Globes, die worden gezien als een archaïsche instelling die behoefte heeft aan echte verandering.

De Golden Globes worden toegekend door de Hollywood Foreign Press Association (HFPA,) die 87 leden telt onder internationale journalisten. Het stuk van Stacy Perman onderzoekt de corruptieclaims die tegen de HFPA zijn ingediend door collega's buiten en binnen de organisatie.

Wat Emily in Parijs betreft, onthulde de krant dat in 2019 30 HFPA-leden naar Frankrijk vlogen om de set van de nieuwe serie te bezoeken.

“Paramount Network trakteerde de groep op een verblijf van twee nachten in het vijfsterrenhotel Peninsula Paris, waar kamers momenteel beginnen bij ongeveer $ 1.400 per nacht, en een persconferentie en lunch in het Musée des Arts Forains, een privémuseum vol met kermisattracties uit 1850 waar de show aan het filmen was”, luidt het artikel.

Het stuk benadrukt verder de financiële stimuleringsstructuur die is ingesteld om Globes-nominaties en overwinningen veilig te stellen.

Een geloofwaardigheidsprobleem voor de Golden Globes?

Perman nam contact op met verschillende leden van de HFPA, waarbij een van hen de nominatie voor Emily in Parijs toesprak. Het lid, dat anoniem wilde blijven, legde uit hoe de knipoog kon wijzen op een breder geloofwaardigheidsprobleem voor de groep.

"Er was een echte terugslag en terecht - die show hoort niet op een van de beste van 2020-lijsten", zei dit lid, dat niet aanwezig was op de reis.

“Het is een voorbeeld van waarom velen van ons zeggen dat we verandering nodig hebben. Als we dit blijven doen, nodigen we uit tot kritiek en spot.”

The Los Angeles Times nam contact op met Paramount Network en Netflix, maar ze weigerden commentaar te geven.

Georganiseerd door Tina Fey en Amy Poehler, de virtuele 78e jaarlijkse Golden Globe Awards zijn gepland voor 28 februari

Aanbevolen: