Deze film verdiende Johnny Depp een betaaldag van $ 68 miljoen

Inhoudsopgave:

Deze film verdiende Johnny Depp een betaaldag van $ 68 miljoen
Deze film verdiende Johnny Depp een betaaldag van $ 68 miljoen
Anonim

Johnny Depp wordt beschouwd als een van 's werelds grootste filmsterren, met meer dan $ 15 miljard aan de kassa dankzij zijn reeks succesvolle films, waaronder Charlie and the Chocolate Factory, Pirates of the Caribbean, Edward Scissorhands, Fantastic Beasts en Public Enemies.

Bijna elke film waarin Johnny schittert, wordt meestal een kaskraker, wat waarschijnlijk de reden is waarom Hollywood-studio's bereid zijn veel geld uit te geven aan het casten van de vader van twee voor hun films, met rapporten die beweren dat hij maar liefst $ 20 miljoen verdient per film. Houd er rekening mee dat dit geen backend-inkomsten omvat die hij ontvangt als onderdeel van zijn lucratieve deal, zodat als de film een hit is, Johnny's inkomsten met bijna het dubbele kunnen stijgen.

In 2010 schitterde Johnny in de immer zo populaire fantasiefilm Alice in Wonderland, en hoewel hij maar een paar regels had tijdens de speelfilm, verdiende de Oscar-genomineerde acteur een verbazingwekkende $ 68 miljoen - en hier is hoe hij het deed.

johnny depp alice in wonderland
johnny depp alice in wonderland

Johnny Depps salaris voor 'Alice in Wonderland'

Voorafgaand aan de rol van Mad Hatter, had Johnny al bewezen dat hij een kracht was om rekening mee te houden als het om de kassa ging.

Net als hoe Will Smith ooit de blockbuster-scene regeerde, in welke film Johnny ook verscheen, fans wilden graag een glimp opvangen van de 57-jarige op het grote scherm - vermoedelijk omdat zijn personages zo divers zijn, om het punt waarop je hem bijna gegarandeerd een personage ziet spelen waarvan je niet zou verwachten dat hij het zou spelen.

Toen Charlie and the Chocolate Factory in 2005 werd uitgebracht, gingen veel critici ervan uit dat de film zou floppen, aangezien het een reboot was van Willy Wonka & the Chocolate Factory uit 1971, waar Gene Wilder de rol speelde die Johnny zou leiden in de vernieuwde versie.

Maar mensen die twijfelden of de inwoner van Kentucky de rol zou kunnen spelen, waren waarschijnlijk verbluft door het feit dat de film uiteindelijk bijna $ 500 miljoen opbracht aan de kassa, waardoor het een van Johnny's meest winstgevende familiefilms van altijd.

Onnodig te zeggen dat toen het aanbod om te schitteren in Alice in Wonderland tot stand kwam, men geloofde dat de Hollywood-veteraan een "laag basissalaris en hoge backend-punten" nam, wat betekent dat als de film goed zou presteren, Johnny zou er uiteindelijk vandoor gaan met een enorme bonus bovenop de vergoeding die hij kreeg om in de film te schitteren.

Hoewel het onduidelijk is hoeveel hij werd aangeboden voor zijn salaris, was Alice in Wonderland een enorm succes over de hele wereld, aangezien het meer dan $ 1 miljard opbracht en gunstige recensies ontving van critici, die Johnny prezen voor zijn rol, ondanks slechts met in totaal 661 woorden.

Uiteindelijk, omdat de film een enorm succes was geweest, en dankzij de lucratieve deal die hij onderhandelde door een laag salaris en een extra backend-contract te nemen, verdiende Johnny uiteindelijk een verbazingwekkende $ 68 miljoen, volgens Yahoo.

In de publicatie staat dat AIW Johnny de bestbetaalde acteur maakte met het minste aantal regels in een film.

In een interview met Collider in 2010 beweerde Johnny dat hij elke rol in de film zou hebben gespeeld zolang hij deel uitmaakte van het project, dat hem herenigde met regisseur Tim Burton, die een snaar regisseerde van de films van de acteur, waaronder Sleepy Hollow, Dark Shadows, Sweeney Todd, Corpse Bride en Edward Scissorhands.

“Om eerlijk te zijn, had hij kunnen zeggen dat hij wilde dat ik Alice zou spelen en dat zou ik gedaan hebben. Ik zou elk personage dat Tim wilde doen, 'zei hij.

“Maar het feit dat het de Mad Hatter was, was zeker een bonus vanwege de grote uitdaging om te proberen deze man te vinden en niet alleen een rubberen bal te zijn die je in een lege kamer gooit en hem ziet stuiteren over de plaats. Ik wilde dat deel van het personage vinden, maar ook een beetje meer van de geschiedenis en de ernst ervan.”

Toen hem werd gevraagd of hij zijn Hollywood-carrière als een 'wonderland' beschouwde, aarzelde Johnny niet om het daarmee eens te zijn, waarbij hij opmerkte dat hij niet kon geloven dat hij nog steeds zo succesvol was in de entertainmentindustrie.

“Ja, de hele rit. Mijn hele ervaring tijdens de rit, sinds de eerste dag, is behoorlijk surrealistisch geweest, in deze branche, en tart alle logica. Ik ben nog steeds volledig geschokt dat ik nog steeds banen krijg en er nog steeds ben. Maar bovenal was het een soort wonderland. Ik heb veel geluk gehad.”

Andere opmerkelijke salarissen die Johnny in het verleden heeft verdiend, zijn $ 16 miljoen voor de tweede aflevering van Fantastic Beast en $ 60 miljoen voor Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest.

Aanbevolen: