De waarheid over de tijd van Evan Peters op 'American Horror Story

Inhoudsopgave:

De waarheid over de tijd van Evan Peters op 'American Horror Story
De waarheid over de tijd van Evan Peters op 'American Horror Story
Anonim

Sinds American Horror Story al negen seizoenen is uitgezonden, zijn er zoveel acteurs in de show verschenen dat elke poging om ze hier allemaal op te sommen, roekeloos zou zijn. Natuurlijk moet elke fan van de anthologiereeks weten dat verschillende acteurs synoniem zijn geworden met de serie na vele seizoenen in de hoofdrol te hebben gespeeld.

Hoewel Sarah Paulson, Lily Rabe, Finn Wittrock, Kathy Bates en Jessica Lange allemaal een cruciale rol hebben gespeeld in de geschiedenis van American Horror Story, kunnen de bijdragen van Evan Peters niet worden onderschat. Peters speelde tenslotte in alles behalve één AHS-seizoen dat tot nu toe is uitgezonden en het is heel veilig om te zeggen dat veel van zijn personages een hele uitdaging waren om te portretteren.

Als gevolg van de onverschrokken American Horror Story-uitvoeringen van Evan Peters zijn de meeste fans van de show hem gaan aanbidden als acteur. Helaas, zo blijkt, lijkt het erop dat Peters' American Horror Story-periode een negatieve invloed op hem heeft gehad.

Zoveel rollen

In het verleden hebben verschillende co-sterren van Evan Peters gesproken over hoe getalenteerd hij is en beweerden dat hij een genot is om mee samen te werken. Met dat in gedachten is het volkomen logisch dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor American Horror Story hem hebben gevraagd om keer op keer terug te komen naar de serie.

Aangezien American Horror Story een anthologiereeks is, heeft Peters veel verschillende personages in de show geportretteerd. Gelukkig voor alle betrokkenen en fans, heeft Peters bewezen geweldig te zijn in elke rol. Om die reden zal Peters terugkeren voor het tiende seizoen van American Horror Story nadat hij had besloten het negende uitje van de show over te slaan.

Creator's Take

Van buitenaf gezien lijkt het onbetwistbaar dat Ryan Murphy de belangrijkste powerbroker is achter de schermen van American Horror Story. Helaas zijn in de geschiedenis van Hollywood veel mensen met een machtspositie in de entertainmentindustrie erg ongevoelig geweest als het gaat om de mensen die voor hen werken. Tijdens een gesprek met Entertainment Weekly in 2019 maakte Murphy echter duidelijk dat hij geeft om de acteurs die voor hem werken.

Zoals iedereen die het zevende seizoen van American Horror Story heeft gezien, zou moeten weten, speelde Evan Peters de sekteleider Kai Anderson daarin. Tijdens het eerder genoemde gesprek met Entertainment Weekly sprak Ryan Murphy over zijn favoriete aflevering van dat seizoen. Aangezien Peters zich volledig inzet voor zijn vertolking van Anderson, zou het voor AHS-fans geen verrassing moeten zijn dat Murphy sprak over hoe het zijn tol eiste van de acteur.

“Ik hield zo veel van Evans optreden, en Sarah ook. We praten er nog steeds over. Zoals een keer per week over hoe goed hij is? Evan wordt in deze rol CRIMINEEL onderschat. Hij heeft echt geleden tijdens het maken ervan, het kostte hem, ik weet het niet… twee jaar om te herstellen? Evan en ik en Emma en Sarah en Holland Taylor hadden dat jaar samen Thanksgiving vlak na het filmen, en ik herinner me dat Sarah en ik Evan eten bleven geven, in een poging hem te voeden en hem beter te laten voelen. Hij voelde het nog steeds, de duisternis, terwijl we Pose seizoen één maakten, het kroop heel hard onder zijn huid. Daarin hield ik van hem. Hij en ik praatten erna, en we besloten dat het misschien tijd was om wat komedie te doen.'

Peters vertelt zijn waarheid

Toen Ryan Murphy sprak over hoe een enkel seizoen van American Horror Story Evan Peters beïnvloedde, was het fascinerend. Het zou echter altijd interessanter zijn om Peters' eigen woorden over de show te lezen, vooral omdat hij over de hele serie sprak.

Tijdens een GQ-interview uit 2018 vertelde Evan Peters hoe moeilijk het voor hem was om zijn intense American Horror Story-personages te portretteren.“Ik ben gek, ik ben dom, ik hou van plezier maken. Ik hou niet van schreeuwen en gillen. Ik heb er eigenlijk een hekel aan. Ik vind het walgelijk en echt verschrikkelijk, en het was een uitdaging voor mij. Horror Story eiste dat van mij. Het is allemaal een enorm stuk voor mij geweest en echt moeilijk om te doen. Het doet mijn ziel pijn en Evan als persoon. Er is een enorme hoeveelheid woede die van mij is opgeroepen, en de emotionele dingen die op mij zijn geroepen voor Pose waren hartverscheurend, en ik ben ziek. Ik voel me niet goed.”

Vanaf daar vertelde Evan Peters over het blijvende effect dat American Horror Story op hem heeft gehad. “Het is gewoon vermoeiend. Het is echt mentaal uitputtend, en je wilt nooit naar die plaatsen in je leven. En dus moet je daarheen gaan voor de scènes, en uiteindelijk integreert het het op de een of andere manier in je leven. Je bent in het verkeer en je merkt dat je schreeuwt en je denkt, wat is er in vredesnaam? Dit is niet wie ik ben. Ik vecht heel hard om dat te bestrijden. Natuurlijk is Peters verre van de enige acteur die zich opoffert voor een rol, maar dat het behoorlijk wild is om te leren hoe moeilijk Peter's AHS-aanstelling voor hem is geweest.

Aanbevolen: