Was de rol van Natalie Portman in 'Star Wars' haar slechtste optreden op het scherm?

Inhoudsopgave:

Was de rol van Natalie Portman in 'Star Wars' haar slechtste optreden op het scherm?
Was de rol van Natalie Portman in 'Star Wars' haar slechtste optreden op het scherm?
Anonim

Voor Star Wars speelde Natalie Portman in haar eerste rol, Léon: The Professional, toen ze nog maar 13 jaar oud was. Zelfs vanaf die jonge leeftijd maakte ze duidelijk genoeg indruk om zich een jaar later op de radar van George Lucas te registreren. Ze was in staat om een rol te scoren in de volgende Star Wars-trilogie, maar er waren ups en downs bij het spelen van koningin Amidala, ook bekend als Padme.

Diehard Star Wars-fans concentreren zich graag op het negatieve met betrekking tot de prequel-trilogie, inclusief Portmans vertolking van de aanstaande moeder van Luke en Leia. Ze vinden dat ze het vreselijk heeft gedaan, maar dit was een pre-Black Swan Portman, jaren voordat ze haar eerste Oscar kreeg omdat ze praktisch een professionele balletdanser werd, alleen voor de rol.

Portman heeft bewezen dat ze de franchises die haar beroemd hebben gemaakt niet echt kan verlaten, ze is toch terug in het MCU. Dus wat mensen ook zeggen over haar Star Wars-rol, ze zal die waarschijnlijk altijd verdedigen. Maar was het haar slechtste optreden? Nee, dat denken we niet.

Portman in Revenge of the Sith
Portman in Revenge of the Sith

Fans denken dat Star Wars haar slechtste rol was

Portmans rol in Léon: The Professional was een enorme opstap voor de actrice. Door op zo'n hoogtepunt te beginnen, met zo'n geweldige film, kon Portmans carrièrepad alleen maar stijgen en stijgen.

Maar blijkbaar niet toen ze koningin Amidala aannam.

Volgens een fan, Sarthak Raj Baral, zijn de uitvoeringen van Portman in Black Swan en Jackie van het soort dat de titel 'Een van de beste van hun generatie' oplevert. Toch kan hij niet over haar rol in Star Wars heen komen.

Hij schrijft: "Het is verbijsterend hoe arm ze is, en het verbaast me hoe iemand die zo goed is zo slecht kan zijn." Hij legt verder uit dat ze "actief slecht" was, vooral in Attack of the Clones.

Portman in Attack of the Clones
Portman in Attack of the Clones

Maar er zijn factoren die meespelen, zegt Baral, twee die Portman eigenlijk helemaal niet in de hand heeft. "Het lachwekkend afschuwelijke script en de beroemde onbeholpen omgang van George Lucas met acteurs zijn de twee belangrijkste." Hoe konden Liam Neeson en Ewan McGregor "ongeschonden" uit de prequels komen en niet Portman?

Baral nodigt elke scepticus uit om enkele van Portmans beste uitvoeringen te bekijken en haar daarna meteen in Star Wars te bekijken. Hij vindt dat er een duizelingwekkend verschil is.

"De enige verklaring is dat hoewel het schrijven, en vooral de dialoog, voor de prequels als geheel ondermaats was, dit nergens meer het geval was dan met Padme en Anakin's relatie."

Padmé en Anakin
Padmé en Anakin

Een fan op Reddit is het ermee eens dat haar optreden, vooral in Attack of the Clones, slecht is. Ze beweren dat het niet alleen de slechte dialoog is, maar het feit dat Padme nooit iets heeft gedaan om ons verliefd op haar te laten worden, dus waarom doet Anakin dat wel?

"Zijn er slechtere uitvoeringen? Misschien een minder belangrijk personage, wie weet. Maar die van haar is de meest ingrijpende omdat de melkweg wordt beïnvloed door Anakin's genegenheid voor haar", schrijft de gebruiker. "Een glimlach of een oogwenk, alles zou haar karakter meer diepgang hebben gegeven. Ewan McGregor heeft fantastisch werk geleverd met wat hem werd gegeven, dus ik ga geen slechte dialoog of regie als excuus accepteren. De franchise zou zijn geweest beter af als Keira Knightley de hoofdrol speelde en Portman de dubbel."

Portman worstelde met ontvangst van fans

Met hoe groot de Star Wars-fanbase is, zullen er ongetwijfeld tonnen verschillende meningen zijn over elk klein aspect van elk van de films. Een deel van fan zijn is om kritiek te kunnen hebben op de films waar je zo van houdt.

Portman was hier echter niet bepaald een fan van. "Het was moeilijk", legde ze uit aan Empire. "Het was jammer, want het voelde alsof mensen zo enthousiast waren over nieuwe en dan om mensen teleurgesteld te voelen. Ook om op een leeftijd te zijn die ik niet echt begreep, dat is een beetje de aard van het beestje. Als iets dat heeft veel anticipatie kan het bijna alleen maar teleurstellen."

Padmé en Anakin
Padmé en Anakin

Alle tegenslag had ook invloed op de carrière van Portman. "Star Wars was uitgekomen… en iedereen vond me een vreselijke actrice", vertelde ze aan New York Magazine. "Ik speelde in de meest winstgevende film van het decennium en geen enkele regisseur wilde met me samenwerken."

Toegegeven, Portman had Padme meer emotie moeten geven, maar er zijn een aantal echt vertederende en emotionele scènes die Portman in de prequels geeft. Wanneer ze Anakin probeert te laten weglopen op Mustafar, levert ze een geweldige prestatie. Ze doet hetzelfde in de hartverscheurende geboortescène waarin ze huilt om Anakin terwijl ze sterft.

Padmé bevallen
Padmé bevallen

Mensen vergeten dat Padme een van haar vroegste rollen was, en ze was een jong meisje in Phantom Menace. Ze had nog niet de ervaring en het indrukwekkende cv.

Aan de andere kant had ze meer een drijvende vrouwelijke kracht moeten zijn, zoals haar dochter zou worden in de originele trilogie, maar nogmaals, dit komt neer op de filmmakers, niet op haar.

Padme had beter gekund, maar is ze Portman's slechtste optreden ooit? Het zou een beetje hard zijn om die veronderstelling te maken. Soms is het de rol, niet de acteur. Misschien kon Portman gewoon niet alle greenscreens aan. Portman kwam er tenminste levend uit en werd een nog betere actrice. Er is daar niets veranderd.

Aanbevolen: