Heeft Christian Bale zijn voorbereiding op 'The Machinist' te ver doorgevoerd?

Inhoudsopgave:

Heeft Christian Bale zijn voorbereiding op 'The Machinist' te ver doorgevoerd?
Heeft Christian Bale zijn voorbereiding op 'The Machinist' te ver doorgevoerd?
Anonim

Je voorbereiden op een film- of televisierol kan zo intens zijn als een artiest wil, en voor het grootste deel zal een acteur gewoon repeteren en wat onderzoek doen. Anderen hebben echter hun grenzen verlegd en dingen gedaan om zich voor te bereiden op een rol waar een normaal persoon nooit van zou dromen.

Christian Bale staat erom bekend drastische fysieke transformaties te ondergaan voor zijn grootste rollen, en als we terugkijken op The Machinist, denken sommigen misschien dat de acteur het veel te ver ging.

Laten we terugkijken naar hoe Bale zich voorbereidde op de rol en of hij overboord ging.

Hij verloor 60 pond. Voor de machinist

Christian Bale de machinist
Christian Bale de machinist

Christian Bale staat bekend om veel dingen, en het ondergaan van krankzinnige fysieke transformaties voor zijn rollen staat zeker bovenaan die lijst. Voor The Machinist zou Bale een van zijn meest intense en gevaarlijke transformaties tot nu toe ondergaan door 60 lbs te verliezen. in slechts een paar maanden.

Bereid zijn om alles te doen voor een rol, kan tot nu toe alleen een acteur kosten, dus het is een goede zaak dat Bale daadwerkelijk kan leveren wanneer de camera's draaien. Voor zijn reis naar gewichtsverlies voor The Machinist gebruikte de artiest, volgens Men's He alth, een dieet waarbij hij elke dag zwarte koffie, een appel en een blikje tonijn consumeerde.

In een gesprek met Esquire UK zou Daniel O'Shaughnessy onthullen dat "dit minder dan 200 calorieën per dag is, dus het is helemaal niet gezond. Een extreem dieet als dit zal je metabolisme verwoesten en veel veroorzaken van stress op het lichaam."

Bale zou echter een interessant deuntje zingen als hij sprak over het gewichtsverlies.

“Het is een geweldige ervaring om dat te doen. Als je zo mager bent dat je nauwelijks een trap op kunt lopen… ben je zo'n pure gedachte. Het is alsof je je lichaam hebt verlaten. Dat is de meest zen-achtige toestand waarin ik ooit in mijn leven ben geweest, 'zei de artiest.

Voor Bale was het fysieke aspect van de transformatie gewoon een onderdeel van de reis om het personage te worden. Het was echter niet het enige dat de acteur zichzelf zou aandoen om zich voldoende voorbereid te voelen op de rol.

Hij onderging ook een andere serieuze voorbereiding

Christian Bale de machinist
Christian Bale de machinist

Te snel te veel afvallen door amper iets te eten was niet de slimste zet om te doen voor de gezondheid van Christian Bale, en om de zaken nog ingewikkelder te maken, zou hij zichzelf ook door vreemde psychologische gebeurtenissen brengen.

“Twee uur slapen, 10 uur achter elkaar een boek lezen zonder te stoppen … ongelooflijk. Je kon me niet opwinden. Geen achtbaan van emoties. Zodra je het eten weer in je maag stopt, komt de achtbaan terug.”

Het zal al moeilijk genoeg zijn om een schokkend laag calorietekort te hebben, maar het toevoegen van psychologische stress aan deze situatie kan niet leuk zijn geweest. Natuurlijk sprak Bale lovend over de situatie, maar voor de gemiddelde persoon kan zoiets een verwoestende impact hebben. Bale heeft zichzelf echter ook getransformeerd door overmatig gewicht of spiermassa aan te komen, en op dit moment is hij minder geneigd om deze transformaties door te voeren.

“Ik ben nu een beetje saaier geworden, omdat ik ouder ben en ik het gevoel heb dat ik dood ga als ik blijf doen wat ik in het verleden heb gedaan. Dus ik zou liever niet doodgaan”, vertelde de acteur aan E!.

Hij verdiende lof voor de rol

Christian Bale de machinist
Christian Bale de machinist

Al het offer dat Christian Bale bracht om te transformeren voor The Machinist, wierp uiteindelijk zijn vruchten af. De film was een bescheiden financieel succes, maar kreeg lof van zowel kijkers als critici.

Bale kreeg lof voor zijn optreden, maar veel mensen waren gewoon gefixeerd op de fysieke transformatie die hij onderging voor de film. Hij zag er ziekelijk en versleten uit, wat een laag diepte aan zijn optreden toevoegde die er anders gewoon niet zou zijn geweest. Bale zou er echter drastisch anders uitzien voor zijn volgende film.

Zodra hij klaar was met het filmen van The Machinist, zou Christian Bale 100 pond pakken. om Batman op het grote scherm te spelen. Dit werd uiteindelijk te veel gewicht, en Christopher Nolan zou Bale 20 pond laten vallen. voor de rol.

“Ik was meteen weg van pizza en ijs en at vijf ma altijden achter elkaar. Mijn maag zette heel snel uit. Ik werd in die tijd erg ziek, maar ik vond het leuk om ziek te worden. Ik vond het helemaal niet erg, zei Bale.

Christian Bale ging overboord met zijn Machinist-voorbereiding, en hoewel hij vele malen heeft getransformeerd, lijkt het erop dat die dagen misschien voorbij zijn voor hem. Op dit moment is het waarschijnlijk de slimste keuze.

Aanbevolen: