De 10 duurste box-office-flops aller tijden, gerangschikt

Inhoudsopgave:

De 10 duurste box-office-flops aller tijden, gerangschikt
De 10 duurste box-office-flops aller tijden, gerangschikt
Anonim

In de filmwereld is het maar al te gewoon voor ambitieuze financiers om enorme hoeveelheden geld te investeren in projecten die enorm floppen. Soms worden sommige flops jaren later cultklassiekers en verdienen de betrokkenen hun verliezen terug via dvd-verkoop en tv-uitzendingen. Maar bij veel van deze cultklassiekers ging er maar een minimaal bedrag verloren. Met de films in deze lijst gingen echter honderden miljoenen verloren.

Voor degenen die betrokken zijn bij het maken van deze box office-bommen, moet het ontmoedigend en behoorlijk gênant zijn om dat grote geld in het niets te zien verdwijnen. Dit zijn de 10 duurste kassa-flops aller tijden, gerangschikt in volgorde van hoeveel geld er verloren is gegaan.

10 'Tomorrowland'

Door de overname van 20th Century Fox en de enorme populariteit van Disney+ ha alt de W alt Disney Corporation miljarden dollars binnen. Maar het is niet immuun voor flops aan de kassa.

2015 sciencefictionfilm Tomorrowland, met in de hoofdrol George Clooney, faalde spectaculair. Met een totaal productie- en marketingbudget van $ 280 miljoen, bracht de film tussen de $ 90 en 150 miljoen op, waardoor het een van de duurste kassa-flops aller tijden is.

9 'Pan'

Deze slecht ontvangen 2015-aanpassing van J. M. Barrie's geliefde kinderverhaal was niet alleen een kaskraker, maar ook een kritieke mislukking. Critici richtten zich op de smakeloze castingbeslissingen, waarbij Rooney Mara het Native American-personage Tiger Lily speelde, wat symptomatisch werd geacht voor Hollywood's voortdurende whitewash-probleem.

De film maakte een verlies van ongeveer $85-150 miljoen tegen een budget van $150 miljoen.

8 'Mars heeft mama nodig'

Met een ongeïnspireerde titel als Mars Needs Moms, zijn we niet zo verbaasd dat deze sciencefictionfilm uit 2011 een mislukking was. Maar de omvang van het verlies is onthutsend.

Ondanks een fors budget van $ 150 miljoen, bracht de film slechts $ 39 miljoen op. Gecorrigeerd voor inflatie is het totale verlies een schokkende $ 114-164 miljoen. Bovendien werd het slecht ontvangen door critici, waarbij de Guardian schreef: "Kinderen zullen er waarschijnlijk niet van genieten, en ouders zullen snakken naar een paar stevige drankjes in een Mars-bar lang voordat het voorbij is."

7 'Slagschip'

Sciencefictionfilms die vreselijk presteren, lijken een veelvoorkomend thema te zijn bij deze dure flops. Gebaseerd op het gelijknamige bordspel, schittert de film Battleship uit 2012 met A-listers zoals Taylor Kitsch, Rihanna en Liam Neeson.

Helaas maakte de film een verlies van $ 167 miljoen. Dit was de tweede enorme kassabom voor ster Taylor Kitsch, maar we zullen zijn eerste flop later in deze lijst bespreken…

6 'Sinbad: Legend Of The Seven Seas'

Met een cast met Brad Pitt, Catherine Zeta-Jones en Michelle Pfeiffer zou je denken dat deze DreamWorks-animatie een succes was. Maar hoewel critici de voice-acting inderdaad prezen, waren ze minder aardig voor de film zelf.

Op een budget van $ 60 miljoen bedroeg het totale verlies van de film $ 174 miljoen (gecorrigeerd voor inflatie) en de studio was daardoor bijna failliet.

5 'Cutthroat Island'

We horen tegenwoordig niet veel van Geena Davis, maar in 1995 was ze een enorme Hollywood-ster. Helaas maakt Cutthroat Island geen deel uit van haar indrukwekkende cv. Gecorrigeerd voor inflatie verloor de film $ 176 miljoen. Dit roekeloze avontuur staat zelfs in het Guinness Book of World Records als een van de duurste kassabommen aller tijden.

4 'Mortal Engines'

Het scenario voor Mortal Engines is gebaseerd op de gelijknamige roman en is geschreven door niemand minder dan Peter Jackson. Maar terwijl zijn Lord of the Rings-films tot de meest populaire en best scorende kaskrakers aller tijden behoren, kan hetzelfde niet gezegd worden van deze steampunkfilm.

Mortal Engines was een epische mislukking en verloor $178 miljoen tegen een budget van $110 miljoen.

3 'De 13e Krijger'

Losjes gebaseerd op Beowulf, actiefilm uit 1999 De 13e krijger werd jammerlijk verkeerd beoordeeld. Naast de problematische casting van Antonio Banderas als een Arabisch personage, bereikte de film ook de productiekosten van $ 160 miljoen, maar bracht wereldwijd slechts een minuscule $ 61 miljoen op.

Een van de grootste kaskrakers aller tijden, het huidige verlies is maar liefst $ 198.

2 'The Lone Ranger'

The Lone Ranger zou niet de laatste Johnny Depp-film zijn die een enorm verlies maakt, maar het zou zeker de duurste zijn. De Western 2013 had een productiebudget van ongeveer $ 225-250 miljoen, met een extra $ 150 miljoen besteed aan marketing. Al die investeringen gingen helaas verloren, want de film maakte een schokkend verlies van $ 209 miljoen.

1 'John Carter'

Terug naar die andere Taylor Kitsch-film… John Carter is de duurste kassa-flop aller tijden. Naast een budget van $ 263 miljoen, werd $ 100 miljoen besteed aan de marketingcampagne. Maar de film maakte een duizelingwekkend verlies van $ 223 miljoen, waardoor Disney het vervolg moest annuleren en zelfs leidde tot het ontslag van de voorzitter van het bedrijf, Rich Ross.

Aanbevolen: