De beste familie-sitcoms aller tijden, gerangschikt

Inhoudsopgave:

De beste familie-sitcoms aller tijden, gerangschikt
De beste familie-sitcoms aller tijden, gerangschikt
Anonim

Televisie is sinds de jaren vijftig enorm veranderd. We zijn van 3 kanalen naar letterlijk duizenden gegaan, we kunnen shows on-demand opnemen en bekijken in plaats van te wachten tot ze live worden uitgezonden, streamingdiensten stellen ons in staat om hele seizoenen in één keer te binge, en televisie is nu draagbaar.

Ondanks alle veranderingen op televisie, is één ding constant gebleven en dat is de familie-sitcom. Er is gewoon niets beter dan te gaan zitten om je favoriete tv-familie te zien worstelen, lachen en uiteindelijk alleen te zijn. Het zit in onze menselijke natuur om nieuwsgierig te zijn naar andere families en familie sitcoms, laat ons een vlieg op de muur zijn zonder gearresteerd te worden voor stalking. Bovendien zorgen ze ervoor dat we ons beter voelen over onze eigen disfunctionele families.

Met een beetje hulp van het beoordelingssysteem van IMDb hebben we de beste familie-sitcoms aller tijden ontdekt. We hadden wel één regel, het gezin moest biologisch zijn. Dus hoewel de cast van Friends aanvoelde als een familie, zullen ze niet op deze lijst verschijnen.

Blijf lezen om te zien of je ze herkent!

15 Full House bewees dat er echt een dorp voor nodig is om een gezin groot te brengen

Deze ABC "TGIF"-klassieker heeft een score van 6,7 op 10 volgens IMDb. Persoonlijk vinden we dat het hoger zou moeten zijn, maar we mogen niet klagen aangezien het hoog genoeg scoorde om op de lijst te komen! Full House was niet alleen een favoriet bij de fans in de jaren 80 en 90, maar het bleef een favoriet bij fans, waardoor Netflix de serie in 2017 opnieuw kon opstarten. We zijn echt dol op die Tanners!

14 De Brady Bunch was iconisch voor zijn gemengde familie

Als je aan familie sitcoms denkt, moet je aan één familie en show denken en dat is The Brady Bunch! Met een score van 6.7, deze klassieker is verbonden met Full House. Volgens de huidige maatstaven lijkt deze show op een doorsnee familie sitcom, maar toen het werd uitgezonden was het baanbrekend voor het tonen van een samengesteld gezin.

13 Roseanne scheen het licht op de arbeidersklasse in Amerika

Hoewel de wereld misschien een rotsachtige relatie heeft met de echte Roseanne Barr, was Roseanne Conner en haar disfunctionele familie een enorme favoriet bij fans. De show was niet alleen vermakelijk, maar het was ook herkenbaar voor de miljoenen Amerikanen uit de arbeidersklasse die niet gewend waren zichzelf op tv te zien. We vinden zeker dat het zijn 7/10-beoordeling verdient.

12 Blackish dwa alt nooit af van de verhalen die er toe doen

Roseanne nipt verslaan met een 7,1 rating is ABC's huidige hit Blackish. Losjes gebaseerd op het leven van maker Kenya Barris, volgt Blackish de Johnson-familie uit de hogere middenklasse terwijl ze door hun dagelijks leven en sociaal-politieke obstakels navigeren. De show is een van ABC's sterkste artiesten en heeft verschillende prijzen gewonnen voor het netwerk.

11 The Jeffersons is een van de langstlopende sitcoms

Norman Lear's The Jeffersons brak veel records tijdens de ongelooflijke 11 seizoenen die op CBS werden uitgezonden, waaronder de eerste show waarin een getrouwd interraciaal stel prominent aanwezig was. Een spin-off van All in the Family, The Jeffersons volgde een welvarende Afro-Amerikaanse Jefferson-familie die net naar Manhattan is verhuisd. IMDb gaf het een 7,4 en we zijn het er volledig mee eens.

10 The Flintstones was de eerste show die een getrouwd stel samen in bed liet zien

The Flintstones komen binnen met een 7,5 en we zijn zeker onder de indruk. We betwijfelen of The Flintstones een introductie nodig heeft, dus we komen gewoon bij de leuke weetjes. Fred en Wilma waren niet alleen het eerste getrouwde stel ooit dat samen een bed deelde op televisie, maar The Flintstones was ook de eerste animatieserie die tijdens primetime-tv werd uitgezonden.

9 De middenklasse gaf ons een vermakelijk en sympathiek gezin uit de middenklasse

The Middle is naar onze mening erg ondergewaardeerd, maar het kwam binnen met een 7,5 die indrukwekkend is. Hoewel ze nooit de aandacht van de Emmy's of de Golden Globes hebben getrokken, hebben The Hecks gedurende hun negen seizoenen ABC verschillende andere onderscheidingen verdiend. Als je van Roseanne houdt, zul je ook dol zijn op The Middle, omdat het een moderne kijk is op Amerika van de middenklasse en is gemaakt door voormalige Roseanne-schrijvers.

8 Vers van de boot had een hobbelige rit, maar het werd een favoriet bij de fans

We waren verdrietig toen we hoorden van het einde van Fresh Off The Boat, vooral omdat het een consistente 7,8-score heeft. De serie was baanbrekend omdat het de eerste Amerikaanse sitcom was in meer dan 20 jaar die een Aziatisch-Amerikaanse familie volgde. We zijn zeker blij dat we 6 seizoenen bij de familie Huang hebben mogen doorbrengen.

7 Getrouwd met kinderen verdiende een ratingboost dankzij een gevraagde boycot van de show

Voordat Ed O'Neill ons aan het lachen maakte over Modern Family, was hij de patriarch van de familie Bundy in Married With Children. Deze serie van 8 van de 10 sterren liep 11 seizoenen en maakte thuisblijvende vaders tot iets. Interessant genoeg kreeg de serie een boost in populariteit nadat een woedende vrouw opriep tot een boycot van de show vanwege een aflevering waarin bh's werden gekocht.

6 Bob's Burgers weet ons altijd aan het lachen te maken

Ongetwijfeld een van de meest herkenbare sitcom-families, geanimeerd of live-action, is de Belcher-familie van Bob's Burgers. Met een beoordeling van 8,1 is er een reden waarom deze show 10 seizoenen heeft geduurd en nog steeds telt. Het is niet alleen een favoriet bij de fans, maar de show heeft ook lof gekregen van critici en won een Primetime Emmy Award.

5 The Goldbergs vat perfect ongemakkelijke familiemomenten uit de jaren 80 samen

Niets zegt dat de jaren 80 zo goed zijn als ABC's The Goldbergs. Deze serie, die uitkomt op 8.1, blijft ons aan het lachen maken en herinneringen ophalen aan de jaren 80, ook al gaat het zijn 8e seizoen in! We houden niet alleen van de familie Goldberg, maar Wendi McLendon-Covey Beverly Goldberg stelt zichzelf in de strijd voor onze favoriete moeders op de tv-lijst.

4 Eén dag tegelijk bewijst dat sommige reboots succesvol kunnen zijn

Wie zegt dat reboots zuigen, heeft de nieuwe en verbeterde One Day At A Time niet gezien. Met een score van 8,2 bewijst One Day At A Time dat de klassieke sitcoms van Norman Lear ons nog steeds aan het lachen kunnen maken. De nieuwe ODAAT, gecreëerd door Gloria Calderon Kellett en Mike Royce, volgt de levens van de Cubaans-Amerikaanse familie Alvarez terwijl ze omgaan met het gewone gezinsleven en de wereld buiten hun appartement.

3 All In The Family vond de politieke familie sitcom uit

Over Norman Lear gesproken, het is gewoon onmogelijk om over familie-sitcoms te praten zonder te praten over All in the Family's Bunker-familie. Met een 8,3 rating op IMDb heeft deze klassieker uit de jaren 70 nog steeds het vermogen om het publiek aan te spreken en uit te dagen, zelfs in de huidige tijd. Wat deze show zo ingenieus maakte, is dat Lear beide kanten van het politieke spectrum met zijn personages luchtte, zodat hij zoveel mogelijk mensen kon laten kijken als hij maar kon.

2 Modern gezin was meteen een hit

Als je deel wilt uitmaken van een succesvolle familie-sitcom, heb je Ed O'Neill nodig. Tenminste, zo lijkt het, aangezien Modern Family ook in de club met 8 sterren en hoger zit – 8,4 om precies te zijn. Modern Family durfde anders te zijn en deed ons verliefd worden op deze personages en liet ons 11 jaar lachen.

1 The Simpsons heeft de tand des tijds doorstaan

Met een beoordeling van 8,7 en 31 seizoenen aan inhoud, v alt niet te ontkennen dat The Simpsons de beste familie-sitcom aller tijden is. Wie had gedacht dat een levendig geel gezin een hoofdbestanddeel van ons leven zou zijn en een constante bron van vermaak? We hopen echt dat we nog 30 seizoenen van onze favoriete tv-sitcom krijgen.

Aanbevolen: