Beyoncé's best verkochte albums aller tijden, gerangschikt

Inhoudsopgave:

Beyoncé's best verkochte albums aller tijden, gerangschikt
Beyoncé's best verkochte albums aller tijden, gerangschikt
Anonim

Beyoncé is een koningin van de muziek, en waarschijnlijk gewoon een koningin in het algemeen. Deze iconische muzikant studio albums, live albums, soundtracks en samenwerkingen. Deze artiest is absoluut een van de meest populaire in de branche, en ook een van de meest succesvolle.

Met zoveel 1 hits en albums die de hitlijsten wegbliezen, is het tijd voor fans om te vieren wat deze zangeres heeft gemaakt, en hoe goed haar albums het deden. Het is duidelijk dat ze het behoorlijk spectaculair hebben gedaan - en Beyoncé is de muziekindustrie alleen maar uit het water blijven blazen. Hier zijn haar best verkochte albums aller tijden, gerangschikt.

9 The Lion King: The Gift (2019) - 11.000 exemplaren

Dit album was een soundtrack voor de nieuwe live-actionfilm van The Lion King. Het bereikte zelfs de nummer 2 in de hitlijsten in de Verenigde Staten en de nummer 4 in Canada. De verkoop in de Verenigde Staten bereikte ongeveer 11.000 exemplaren.

Fans luisteren zeker nog steeds naar deze soundtrack op al hun streamingplatforms, en zijn er nog steeds volledig van overtuigd dat Beyoncé een perfecte Nala heeft gemaakt.

8 Everything Is Love (2018) - 70.000 exemplaren

Dit samenwerkingsalbum bevat alleen verkopen in de Verenigde Staten en is haar enige samenwerkingsalbum. Dit album, gecrediteerd met Jay Z, piekte op 2 in de hitlijsten in de VS.

Dit album is eigenlijk uitgebracht onder de naam "Carters", de achternaam van het stel. Deze hiphop-aluin verdiende een Grammy-award en was de perfecte release voor alle fans van zowel Jay Z als Beyoncé.

7 Live At Wembley (2004) - 300.000 exemplaren

Het is behoorlijk indrukwekkend dat een live-album zoveel grip krijgt. Gecertificeerd goud, dit album verkocht alleen al in de Verenigde Staten meer dan 200.000 exemplaren. Het piekte zelfs in de hitlijsten op 17 in de Verenigde Staten, wat super bewonderenswaardig is voor een live-album.

Er werden in de eerste week 45.000 exemplaren van verkocht en het haalde zelfs de top 10 in veel andere landen over de hele wereld. Dit live optreden was deze koningin volledig natuurlijk, en fans genoten van elke seconde.

6 4 (2011) - 2 miljoen exemplaren

Dit album verkocht het minst van haar zes studioalbums. Uitgebracht in 2011, nam deze een andere wending, en was zeker meer mellow en blues-achtig. Dit album had echter nog steeds "Run the World (Girls)" en "Best Thing I Never Had".

Deze ging helemaal over vrouw en empowerment, en bevat enkele van haar krachtigste nummers tot nu toe. Plus, 2 miljoen exemplaren is niets om verdrietig over te zijn, en er zijn zoveel ongelooflijke dingen uit dit studioalbum gekomen.

5 Limonade (2016) - 2,5 miljoen exemplaren

Dit is het laatste studioalbum dat Beyoncé heeft uitgebracht. Het is ook een van haar diepste albums, dat gaat helemaal over haar eigen persoonlijke reis. Met "Formation", "Freedom" en "Sorry" bevat dit album ook Kendrick Lamar, The Weeknd en meer.

Het is ook het meest geprezen album van haar, ook al verkocht het niet het meest. Vijf singles bereikten de top tien op Billboard, en dit album werd genomineerd voor maar liefst negen Grammy's! Hoewel het niet haar best verkochte is, is het waarschijnlijk wel haar meest iconische.

4 Beyoncé (2013) - 5 miljoen exemplaren

Dit is weer een album dat vooral gaat over liefde en vrouwenkracht. Het draait absoluut allemaal om vrijheid en verlangen, en het is de thuisbasis van enkele van haar grootste hits, waaronder "XO", "Drunk In Love" en "Partition".

Dit zijn vandaag de dag allemaal nog steeds geweldige nummers, en dit album was er weer een die nummer 1 op Billboard bereikte. Het was ook het snelst verkopende album op iTunes! Dit album is misschien wel de kern van haar kunstenaarschap en zal voor altijd geliefd zijn bij fans.

3 I Am… Sasha Fierce (2008) - 8 miljoen exemplaren

Het derde studioalbum van Beyoncé, dit album had langzame ballads en vervolgens vrolijke popmuziek, opgedeeld in 'twee' verschillende delen. Met "If I Were a Boy" tot "Halo" tot "Single Ladies (Put A Ring On It)" is dit album zeker waar al haar meest populaire en oprechte nummers liggen.

Gecertificeerd dubbel platina, deze singles verdienden internationale aandacht. Ze begon ook aan een wereldtournee en het is duidelijk dat dit album door de jaren heen stand heeft gehouden en waarschijnlijk nooit oud zal worden.

2 B'Day (2006) - 8 miljoen exemplaren

Dit album werd driemaal platina en werd een van Beyoncé's meest internationaal succesvolle albums. Dit werd uitgebracht kort na haar laatste album met Destiny's Child, en direct na haar werk aan de populaire en veelgeprezen film Dreamgirls.

Dit goed ontvangen album leverde haar ook een Grammy op en bevatte enkele van haar beste hits: "Déjà Vu" en "Beautiful Liar". Hoewel het niet haar best verdienende albums zijn, was het wel een van haar beste openingsweken, met meer dan 500.000 verkochte exemplaren.

1 Dangerously In Love (2003) - 11 miljoen exemplaren

Dit is waarschijnlijk een van Beyoncé's beroemdste en meest geprezen albums. Het verkocht meer dan 300.000 in de eerste week en is verantwoordelijk voor twee nummer 1 singles: "Crazy in Love" en "Baby Boy". Ook kreeg deze legende er vijf Grammy Awards voor!

Fans herinneren zich ook zeker haar samenwerking met haar man, Jay-Z, op dit album voor "That's How You Like It". Dit album, uitgebracht in 2003, zal nooit oud worden.

Aanbevolen: