Gerangschikt: 15 langstlopende tv-programma's aller tijden

Inhoudsopgave:

Gerangschikt: 15 langstlopende tv-programma's aller tijden
Gerangschikt: 15 langstlopende tv-programma's aller tijden
Anonim

Een van de redenen waarom televisie zo'n krachtig vermogen heeft om contact te maken met het publiek en zo'n blijvende band te vormen, is omdat het de mogelijkheid heeft om jaren achter elkaar te draaien. Films zijn geweldig in hun vermogen om een compleet verhaal in slechts een paar uur te vertellen, maar veel televisieprogramma's produceren honderden afleveringen en kunnen allerlei soorten materiaal behandelen met hun personages en uitgangspunt.

Het is altijd jammer als een tv-programma zonder pardon wordt geannuleerd voordat het de kans heeft gekregen om het verhaal aan te pakken of af te ronden, maar sommige series blijven ook serieus te lang wachten en hebben geen ideeën meer. Lange tijd hardlopen kan zowel een zegen als een vloek zijn voor een tv-programma, maar het is echt ongelooflijk om te zien hoe lang sommige shows in de lucht zijn gebleven en inhoud opleveren.

15 Bonanza zou nooit vaarwel zeggen en werd een klassieker (14 seizoenen, 431 afleveringen)

Afbeelding
Afbeelding

Bonanza liep door de jaren '60 en '70 en hoewel televisie tijdens zijn ontwikkeling nog in de kinderschoenen stond, was het in staat om zich aan te passen en mee te groeien met het medium en zijn publiek te behouden. Bonanza kijkt naar de familie Cartwright terwijl ze hun dagen doorbrengen op de Ponderosa-ranch. De serie richt zich op een zeer westerse esthetiek, maar richt zich meer op gezinsdynamiek. Omdat het begon toen televisie een veel schaarser landschap had, kon het bijna 15 jaar draaien en meer dan 400 afleveringen produceren.

14 De avonturen van Ozzie en Harriet was de langstlopende komedie in jaren (14 seizoenen, 435 afleveringen)

Afbeelding
Afbeelding

The Adventures of Ozzie and Harriet was gebaseerd op de populaire radioshow met dezelfde naam en het was een van de eerste familie-sitcoms die op tv kwam. De show had geen buitensporige haak en groef zich gewoon in de dynamiek van het typische kerngezin in de jaren '50 en '60, maar het werd meteen vastgelegd. Tot voor kort, toen It's Always Sunny in Philadelphia zijn troon overnam, was Ozzie en Harriet de langstlopende sitcom op televisie (hoewel er nog steeds honderden afleveringen meer zijn dan It's Always Sunny).

13 Criminal Minds kijkt al jaren naar gestoorde schurken (15 seizoenen, 324 afleveringen)

Afbeelding
Afbeelding

Het is ongelooflijk hoeveel sensationele misdaden het publiek hebben aangeslagen en dat wrede moorden en zedendelinquenten zo'n constante bron van inhoud kunnen zijn. Veel misdaadshows zijn al jaren in de lucht, maar Criminal Minds was 15 seizoenen lang en had zelfs kort een spin-off. Het is een van de meer agressieve en meedogenloze misdaadshows van het genre en het laat zien hoe schandalig de misdaden zijn.

12 Supernatural heeft Armageddon overleefd en tikt nog steeds (15 seizoenen, 320 afleveringen)

Afbeelding
Afbeelding

Supernatural is echt een opmerkelijk verhaal. De serie over een team van broers die de wereld redden van kwaadaardige bovennatuurlijke entiteiten is de enige overgebleven CW-inspanning die helemaal terug op de WB begon. De serie heeft zijn eindpunt herhaaldelijk overleefd, maar is in nieuwe groeven terechtgekomen en heeft nieuwe manieren gevonden om de boel op te schudden. De serie zou dit seizoen eindelijk eindigen, maar na COVID-19-verstoringen kan het 15th seizoen van Supernatural worden opgesplitst in een korte 16th jaar.

11 E. R. hielp om medische drama's op de kaart te zetten (15 seizoenen, 331 afleveringen)

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn tal van medische drama's die op televisie zijn gekomen en gegaan, maar E. R. hielp de vorm populair te maken en mensen te laten zien dat medische trauma's net zo boeiend kunnen zijn als de politie. ER duurde 15 seizoenen en meer dan 300 afleveringen, en het hielp het idee van een roterende groep castleden te introduceren terwijl de show bleef doorgaan en veranderen. Het is een concept dat sindsdien de norm is geworden voor langlopende medische drama's.

10 CSI: Crime Scene Investigation bracht een hele misdaadfranchise voort (15 seizoenen, 337 afleveringen)

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn tal van rages die op en neer gaan via televisie, maar CSI opende de ogen van het publiek voor forensische wetenschap en de vitale aard ervan bij misdaden. CSI duurde niet alleen 15 seizoenen, maar het raakte zo'n koortsachtig hoogtepunt dat de show twee spin-offs had die ook honderden afleveringen hadden en allemaal zeer vergelijkbare onderwerpen behandelden. De show heeft een echt comfortvoedsel, maar het was even zo populair dat groot talent als Quentin Tarantino binnenkwam om een aflevering te regisseren.

9 Amerikaanse vader! Heeft van netwerk gewisseld en is scherper dan ooit (16 seizoenen, 276 afleveringen)

Afbeelding
Afbeelding

Amerikaanse vader! werd aanvankelijk afgeschreven als een bleke imitatie van Family Guy, maar het is bewezen dat het veel verder gaat en distantieert zich van de politieke zware verhaallijnen die het eerste seizoen voedden. Amerikaanse vader! heeft echt zijn plek gevonden in zijn vermogen om absurde, originele verhalen te vertellen en zelfs na het ervaren van een netwerkverschuiving van FOX naar TBS, is de serie nooit grappiger of ambitieuzer geweest met zijn inhoud. De serie heeft 16 seizoenen gehad en met een vernieuwing van twee seizoenen die onlangs heeft plaatsgevonden, gaat het een tijdje nergens heen.

8 Grey's Anatomy diagnosticeert al meer dan tien jaar patiënten (16 seizoenen, 360 afleveringen)

Afbeelding
Afbeelding

Grey's Anatomy is al 16 jaar in de lucht en het is klaar om ten minste 400 afleveringen te halen voordat de run voorbij is. Grey's Anatomy heeft in de loop der jaren zijn focus verloren, maar het heeft zo'n verloop ervaren in zijn cast en verschuivende prioriteiten dat de show losser werd en zich meer kon concentreren op boeiend medisch drama. Het is op dit moment erg verworden tot een soap die een beetje te veel tijd besteedt aan de romances, maar de schare fans is nog steeds dol op de show.

7 NCIS vecht al bijna 400 afleveringen (17 seizoenen, 396 afleveringen) tegen de goede strijd

Afbeelding
Afbeelding

NCIS is een andere op misdaad gebaseerde serie die al bijna 20 jaar meegaat, een respectabele sitcom heeft gekregen en het publiek blijft bevredigen omdat het betrouwbare verhalen vertelt die de boot niet doen schommelen. Op dit moment volgt NCIS eigenlijk gewoon een formule die ze tot een wetenschap hebben gebracht, maar de karakterdynamiek trekt nog steeds een menigte aan en mensen geven om deze cast die ze al heel lang hebben leren kennen.

6 Family Guy beledigt het publiek al bijna twee decennia (18 seizoenen, 344 afleveringen)

Afbeelding
Afbeelding

Het is een beetje gek om te denken dat Family Guy kort is geannuleerd en uit de lucht is, terwijl het nu bijna 350 afleveringen heeft verzameld en bijna 20 seizoenen aan inhoud heeft afgerond. Family Guy is helemaal niet veranderd sinds het debuut. Het is nog steeds een luide, onbeschaamde, grove geanimeerde sitcom, maar het is net zo goed een hoofdbestanddeel van de geanimeerde line-up van FOX geworden als The Simpsons op dit moment.

5 Lassie ging tientallen jaren mee en hielp vroege tv van brandstof te voorzien (19 seizoenen, 591 afleveringen)

Afbeelding
Afbeelding

Lassie is nauwelijks baanbrekende verhalen vertellen en elke aflevering bestrijkt hetzelfde gebied als de gelijknamige hond iemand waarschuwt voor gevaar dat ergens op komst is en ze het werk afmaken op een manier die een hond niet kan. Dat gezegd hebbende, Lassie hoeft niets uitdagends te zijn, omdat het entertainment was tijdens het begin van het medium. Het komt uit een tijd waarin mensen gewoon honger hadden naar elke vorm van inhoud, dus Lassie kon 19 seizoenen spelen en bijna 600 afleveringen krijgen.

4 Law & Order heeft de formule ontwikkeld om een genre te voeden (20 seizoenen, 456 afleveringen)

Afbeelding
Afbeelding

Law & Order begon als een eenvoudig misdaaddrama dat op slimme wijze verhaalinspiratie zou krijgen die "uit de krantenkoppen is gerukt". Law & Order is echter bijna zijn eigen genre geworden, omdat het een soort televisie is die gewoon voortdurend ergens op televisie is en eindeloos wordt gerepliceerd, zelfs op zichzelf. De eenvoudige misdaadmysteries werken echt en hoewel er veel andere variaties zijn opgedoken, is de originele Law & Order nog steeds de favoriet van veel mensen.

3 Gunsmoke is de langstlopende western (20 seizoenen, 635 afleveringen)

Afbeelding
Afbeelding

Gunsmoke is weer zo'n serie uit de komst van de televisie, maar het vertelt het soort groenblijvende verhaal dat vandaag de dag nog steeds populair is. De show kijkt naar de inspanningen van een maarschalk om zijn kleine stad te beschermen tegen bandieten en het is die basisformule die zich richt op constante gaststerren uit die tijd en gemakkelijke op zichzelf staande verhalen. Gunsmoke liep maar liefst 20 seizoenen, maar vanwege de verschillende productieschema's van de jaren '50 en '60 produceerde de show in die tijd eigenlijk 635 afleveringen.

2 Law & Order: Special Victims Unit vangt al tientallen jaren overtreders (21 seizoenen, 474 afleveringen)

Afbeelding
Afbeelding

Heel recent heeft Law & Order: Special Victims Unit de oorspronkelijke Law & Order overgenomen en is officieel de langstlopende titel in de franchise. SVU is op dit moment al 21 seizoenen actief en produceerde bijna 500 afleveringen van verontrustende seksuele misdrijven. Het is de sensationele aard van deze versie van Law & Order waardoor het opviel, maar nu is het extreem, voorspelbare natuur is voor veel mensen achtergrondgeluid geworden.

1 The Simpsons Will Run Forever (31 seizoenen, 679 afleveringen)

Afbeelding
Afbeelding

Het is moeilijk om je een tijd te herinneren waarin de Simpsons niet konden worden aangezet om te lachen. Wat begon als een hypermoderne satire van de Amerikaanse familie, is uitgegroeid tot een popcultuurbaken voor de wereld, aangezien de show letterlijk elk denkbaar onderwerp heeft aangeraakt en op dit punt honderden beroemdheden heeft laten zien. De show voelt nu gewoon als een gegeven en zal waarschijnlijk altijd in de lucht zijn totdat een van de belangrijkste castleden overlijdt. Na 31 seizoenen en meer dan 675 afleveringen draait de show nog steeds goed zonder aangekondigde einddatum.

Aanbevolen: