Dit is wat fans kunnen verwachten van de Jeffrey Dahmer Netflix-serie van Evan Peters

Inhoudsopgave:

Dit is wat fans kunnen verwachten van de Jeffrey Dahmer Netflix-serie van Evan Peters
Dit is wat fans kunnen verwachten van de Jeffrey Dahmer Netflix-serie van Evan Peters
Anonim

Het leven en de tijd van Jeffrey Dahmer hebben het publiek jarenlang geboeid, aangezien de details rond zijn echte, gruwelijke misdaden verontrustender zijn dan enig verhaal dat een scenarioschrijver ooit had kunnen bedenken.

Evan Peters is tussengekomen om de rol van Jeffrey Dahmer op zich te nemen in de Netflix-serie Monster: The Jeffrey Dahmer Story. In 1992 werd Dahmer veroordeeld voor de moord en verminking van 15 jongens en mannen in Milwaukee gedurende een periode van 20 jaar, van de jaren '70 tot de jaren '90. Zijn verhaal is er een van necrofilie, kannibalisme en gruwelijke details van echte terreur. Hij werd veroordeeld tot 15 levenslange gevangenisstraffen, zonder kans op vervroegde vrijlating, maar na slechts 2 jaar achter de tralies werd hij vermoord terwijl hij opgesloten zat.

Mensen meldt dat dit spannende avontuur nu wordt gefilmd, en hier is alles wat we weten over hoe Peters Dahmer weer tot leven brengt voor deze Netflix special.

8 Details over de cast

Evan Peters neemt de zware rol van Jeffrey Dahmer op zich, en fans kunnen ook Niecy Nash, Penelope Ann Miller en Richard Jenkins op het scherm verwachten als onderdeel van de epische recreatie van dit verhaal. Nash neemt de rol aan van Glenda Cleveland, de buurvrouw die herhaaldelijk probeerde de politie te waarschuwen voor het grillige en verontrustende gedrag dat Dahmer vertoonde. Anne Miller en Richard Jenkins spelen de rol van Dahmer's ouders; Joyce en Lionel. De laatste persoon die Dahmer tot slachtoffer had willen maken en degene die is ontsnapt, wordt gespeeld door Shaun J Brown. Colin Ford zal ook verschijnen.

7 Het zal een nauwkeurige weergave zijn van echte gebeurtenissen

Er zijn veel andere afbeeldingen geweest van de gruwelijke daden die Dahmer op zijn slachtoffers uitvoerde. Deze wordt echter een zeer waarheidsgetrouwe weergave van gebeurtenissen uit het echte leven. De verhaallijn zal niet afwijken van de feitelijke feiten die zich ontvouwden.

Peters verdiepte zich zelfs zwaar in deze rol door veel te leren en te lezen over het leven en de tijden van een van de ergste seriemoordenaars in de Amerikaanse geschiedenis. Mensen melden hem als te zeggen; "Ik heb zoveel gelezen, ik heb zoveel gezien, ik heb zoveel gezien, en op een gegeven moment moet je zeggen: 'Oké, dat is genoeg.' Er zijn prachtig geschreven scripts. Je kunt alle achtergronden hebben die je wilt, maar uiteindelijk maken we geen documentaire." Deze Netflix-serie zal zich richten op een nauwkeurige weergave van informatie met een op entertainment gebaseerde draai.

6 Focus ligt op de talloze keren dat Dahmer werd uitgebracht

In tegenstelling tot veel andere films en documentaires die zich richtten op het leven van Jeffrey Dahmer, gaat deze Netflix-serie meer aandacht besteden aan de vele keren dat Dahmer werd vastgehouden, om vervolgens door de politie te worden vrijgelaten. Evan Peters zal de 10 verschillende gevallen waarin Dahmer bijna werd aangeklaagd, maar uiteindelijk werd aangehouden en uiteindelijk losgelaten, dramatiseren.

Het vertellen van het verhaal zal een licht werpen op de vele keren dat Dahmer had kunnen, en had moeten worden, om het leven van andere onschuldige slachtoffers te nemen.

5 Kwesties van White Privilege zullen worden aangepakt

Een ander aandachtspunt dat deze serie in beslag zal nemen, is dat van het witte privilege waarvan Jeffrey Dahmer kon profiteren. De schijnwerpers worden geplaatst op het feit dat zijn strakke uiterlijk en zijn samengestelde houding gepaard gingen met het voorrecht van zijn blanke huid, om hem net onder de radar te houden. Alleen al het feit dat hij een blanke man van middelbare leeftijd was en geen gekleurde persoon, leidde tot de vrijlating van Dahmer; niet één keer, maar meerdere keren. Hij kon zijn arrestatie geruime tijd ontwijken, waardoor hij uiteindelijk zijn gruwelijke misdaden kon blijven uitvoeren.

4 Het is puur ontworpen voor entertainment

Tijdens recente interviews heeft Evan Peters overduidelijk gemaakt dat Monster: The Jeffery Dahmer Story niet bedoeld is als documentaire. Ondanks dat er extra aandacht is besteed aan de feitelijke juistheid van het verhaal, is het de bedoeling dat dit op een entertainment-gebaseerde manier wordt gepresenteerd. Er zijn een paar aanpassingen aan de verhaallijn geweest die geen natuurgetrouwe afbeeldingen zijn, maar de producenten zorgden ervoor dat het entertainmentadditieven waren op basis van de algemene op feiten gebaseerde informatie die ze over Dahmer weten.

Peters handhaaft; "Dit is heel duidelijk een tv-programma bedoeld voor entertainment."

3 De bloederige details zullen niet het belangrijkste kenmerk zijn

Er is zeker geen ontkomen aan het feit dat de misdaden van Dahmer aantrekkelijk waren voor filmmakers en producenten vanwege het feit dat ze zo gruwelijk en schandalig van aard waren. De bloederige details zijn perfect voor het publiek dat gegrepen wil worden door gruwelijke details, maar ze zullen niet volledig worden uitgewerkt in deze versie van het verhaal.

In plaats daarvan zal de nadruk meer komen te liggen op het feit dat de misdaden mochten plaatsvinden en blijven plaatsvinden, terwijl er een overvloed aan mogelijkheden was om de misdaadgolf te beëindigen. De ingewikkelde, bloederige details rond elke misdaad zullen niet de focus van de film zijn.

2 Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Jeffrey Dahmer

Als het gaat om toon en verhaallijn, wordt dit verhaal verteld vanuit het perspectief van Jeffrey Dahmer zelf. Evan Peters gaat de seriemoordenaar belichamen en het verhaal vertellen alsof het Dahmer zelf was die het publiek door de verschillende misdaden en verschrikkingen leidde waar hij verantwoordelijk voor was.

De elementen en details van elke moordpartij zullen zich ontvouwen vanuit het perspectief van de moordenaar.

1 Het wordt een serie van 10 afleveringen

Als dit interessant klinkt, moeten fans zich ervan bewust zijn dat ze maar 10 verslavende afleveringen tot hun beschikking hebben. Monster: The Jefferey Dahmer Story gaat zich ontvouwen als een verhaal uit een reeks van 10 afleveringen. Elke aflevering sluit naadloos en naadloos aan op de volgende, met een limiet van 10 afleveringen op het verhaal. Ian Brennan is de scenarioschrijver die het verhaal door de 10 afleveringen zal weven, terwijl Evan Peters in de woonkamers van fans over de hele wereld arriveert en de rol op zich neemt van een van de meest gruwelijke moordenaars die het land ooit heeft gezien.

Aanbevolen: