Dit is wat fans kunnen verwachten van Netflix' 'Concrete Cowboy

Dit is wat fans kunnen verwachten van Netflix' 'Concrete Cowboy
Dit is wat fans kunnen verwachten van Netflix' 'Concrete Cowboy
Anonim

Wat gebeurt er als Idris Elba en een tienerster uit 'Stranger Things' het scherm delen? Kortom, magie. Tenminste, als fans vragen aan een van de critici die de aankomende Netflix-film 'Concrete Cowboy' vooraf hebben vertoond.

Fans kennen Curtis McLaughlin al van 'Stranger Things', maar als ze ontdekken dat hij de vervreemde zoon van Idris zal vertolken, krijgt de acteur meer lagen. Wat Elba betreft, noemde Deadline zijn optreden 'een hoogtepunt in zijn carrière'. Alle fanfare rond de film en zijn hoofdrolspelers heeft fans die reikhalzend uitkijken naar de releasedatum van de film (dat is 2 april).

Netflix speelt niet met hun vertolking van 'Ghetto Cowboy', een roman die hetzelfde thema verkent. Idris verschijnt als Harp, een cowboy die in de stad woont, maar meer landelijk is dan buitenwijk. Voor Caleb speelt hij Cole, een 15-jarige (de ironie hier is dat Caleb eigenlijk 19 is) die wordt verscheurd tussen twee culturen en twee werelden.

Verleid door het snelle leven dat zijn "verontruste" neef leidt, omvat Cole's karaktertransformatie alles, van vechten met zijn vader tot leren paardrijden tot het verdedigen van zijn nieuwe huis tegen gentrificatie.

De film belooft een aantal intense thema's aan te snijden die, hoewel ze in Noord-Philadelphia centraal staan, zullen weerklinken bij het publiek in het hele land en over de hele wereld. Per slot van rekening is het idee van zwarte cowboys voor sommigen een vrij nieuw idee, hoewel, zoals de personages in de film uitleggen, historisch gezien cowboys zwart waren.

Herkenbare namen als Clifford "Method Man" Smith en Jharrel Jerome maken de cast compleet, en Lorraine Toussaint, Byron Bowers en meer helpen de film op de voorgrond te plaatsen.

Hoewel het wat oude West-vibes heeft, is 'Concrete Cowboy' een behoorlijk actueel stuk, en fans wachten al reikhalzend op de drop (en stalken Caleb op Instagram). Eigenlijk wachten ze al sinds de film in september 2020 in première ging op het Toronto International Film Festival.

Waarom, Netflix, waarom precies? Het is natuurlijk niet hun schuld; Netflix verkreeg de distributierechten pas eind 2020. En dit is waarschijnlijk het perfecte moment om het verhaal te veranderen en twee sterke, dynamische, zwarte mannelijke personages op het kleine scherm te zetten (hoewel tegenwoordig elk scherm klein is, gezien het virale karakter van Netflix?).

Het is ook leuk om Idris Elba te zien in een rol die hij veel leuker lijkt te vinden dan die van zijn MCU-personage. Het helpt dat Idris ook overal in de promo aanwezig is en tagt in @strongblacklead op Instagram.

Niet dat ze de publiciteit nodig hebben. Fans van beide acteurs schreeuwen om iets om naar te kijken tijdens deze lange pauze van de theaters, en Netflix staat klaar om te leveren.

Aanbevolen: