The Simpsons': wat de cast nu waard is versus seizoen 1

Inhoudsopgave:

The Simpsons': wat de cast nu waard is versus seizoen 1
The Simpsons': wat de cast nu waard is versus seizoen 1
Anonim

We ontmoetten The Simpsons voor het eerst in 1989 en ze zijn de favoriete tekenfilmfamilie van iedereen geworden. De geanimeerde show heeft sindsdien 32 seizoenen gehad en het lijkt er niet op dat het snel zal eindigen. De makers van de show hebben er in 2007 zelfs een film op gebaseerd. De meeste acteurs van de show zijn hetzelfde gebleven sinds de eerste uitzending en vrijwel allemaal stemmen ze verschillende personages uit.

De stemacteurs zijn zo getalenteerd dat ze veel personages kunnen uitspreken en je zou het niet eens kunnen vertellen. Je zou niet weten dat Homer en Krusty beide worden gespeeld door DanCastellaneta En dat Willie en Barney worden ook door hem gespeeld. Omdat de acteurs zoveel personages kunnen uitspreken, is hun salaris behoorlijk hoog. Laten we eens kijken hoeveel de cast in de loop der jaren heeft verdiend.

10 Dan Castellaneta

Homer Simpson houdt een donut vast en lacht in The Simpsons
Homer Simpson houdt een donut vast en lacht in The Simpsons

Dan Castellaneta is degene die onze favoriete gekke donut-liefhebbende vader tot leven wekt, samen met enkele andere inwoners van Springfield. “De enige echte Homer Simpson wordt ingesproken door Dan Castellaneta, die ook verantwoordelijk is voor onder meer Barney, Krusty en Willie. Ook sprak hij de Robot Devil uit op Futurama, een ander project van Matt Groening”, aldus Audacy. Toen Dan voor het eerst Homer en andere personages uitte in seizoen 1, kreeg hij ongeveer $ 30.000 per aflevering betaald, dus zijn nettowaarde was niet zo veel in 1989. Nu krijgt hij ongeveer $ 400.000 per aflevering en zijn netto waarde is gegroeid tot $85 miljoen.

9 Julie Kavner

Marge Simpson lacht en houdt Maggie vast in The Simpsons
Marge Simpson lacht en houdt Maggie vast in The Simpsons

Julie Kavner vertolkt de stem van Homer's blauwharige, hilarische en zorgzame vrouw, Marge, die altijd probeert ervoor te zorgen dat haar familie uit de problemen blijft. "Julie Kavner heeft tot $ 300.000 per aflevering verdiend voor het spelen van Marge, en ze heeft andere leden van de Bouvier-familie, Patty, Selma en Jacqueline, geuit", aldus Audacy. Omdat ze Marge en andere leden van de familie speelt, krijgt ze bijna net zoveel betaald als Dan Castellaneta. Ze verdiende $ 30.000 per aflevering toen ze voor het eerst aan seizoen 1 begon, maar ze heeft sindsdien een enorme verhoging gekregen en heeft nu een nettowaarde van $ 85 miljoen, net als haar echtgenoot op het scherm.

8 Yeardley Smith

Lisa Simpson lacht in The Simpsons
Lisa Simpson lacht in The Simpsons

Yeardley Smith heeft hetzelfde vermogen als Dan Castellaneta en Julie Kavner sinds ze twee van de belangrijkste leden van de Simpson-familie speelt."Yeardley Smith, die een briljante nettowaarde van $ 85 miljoen heeft, wat geen grote verrassing is gezien het feit dat ze een van de hoofdpersonages in Lisa Simpson vertolkt, wat een ongelooflijk iconische stem is", aldus TheRicest. Ze stemt Maggie soms ook in, maar je zou het niet kunnen zien omdat ze alleen geluiden maakt en niet praat. Net als haar medesterren verdiende ze in het eerste seizoen $ 30.000 per aflevering, maar nu verdient ze $ 300.000 per aflevering.

7 Nancy Cartwright

Bart Simpson lacht in The Simpsons
Bart Simpson lacht in The Simpsons

Nancy Cartwright speelt de oudste en wildste jongen van Homer en Marge, Bart. Ze heeft ook een paar andere kleinere rollen geuit. “Nancy Cartwright vertolkt Bart, samen met aartsvijand Nelson, Ralph Wiggum en Todd Flanders. Haar stem is ook te zien geweest in een aantal andere animatieshows, zoals Family Guy, Kim Possible en All Grown Up , aldus Audacy. Hoewel ze een van de Simpson-familieleden speelt, is haar vermogen iets minder dan de andere acteurs die de rest van de familie uitspreken. Ze ging van $ 30, 000 naar $ 300.000 per aflevering, net als de andere stemacteurs, maar haar nettowaarde is vandaag $ 80 miljoen.

6 Harry Shearer

Ned Flanders opgewonden in The Simpsons
Ned Flanders opgewonden in The Simpsons

Harry Shearer maakt geen deel uit van de Simpson-familie, maar hij heeft veel inwoners van Springfield gespeeld. “Net als een aantal stemacteurs in The Simpsons, heeft Shearer veel verschillende rollen geuit, waaronder Ned, Mr. Burns, principal Skinner, dominee Lovejoy en zelfs Scratchy. Hij is ook in live action te zien in onder meer SNL en This Is Spinal Tap”, aldus Audacy. Zijn salaris ging ook van $ 30, 000 naar $ 300.000 sinds de show voor het eerst werd uitgezonden en nu heeft hij een nettowaarde van ongeveer $ 85 miljoen.

5 Hank Azaria

Apu in The Simpsons
Apu in The Simpsons

Hank Azaria is een andere stemacteur die geen lid van de Simpson-familie speelde, maar een heleboel andere belangrijke personages uitsprak.“Fans hebben Hank Azaria de laatste tijd veel gezien op Brockmire, maar hij is ook verantwoordelijk voor het onzichtbaar uiten van veel inwoners van Springfield. Zijn rollen omvatten Apu, Moe, Chief Wiggum, Disco Stu en zelfs Santa , aldus Audacy. Zijn salaris groeide van $ 30, 000 tot $ 300.000 per aflevering, net als zijn co-sterren, maar zijn vermogen is meer dan dat van hen, omdat hij ook in andere shows speelde. Zijn nettowaarde vandaag is ongeveer $ 90 miljoen.

4 Pamela Hayden

Millhouse aan het praten in The Simpsons
Millhouse aan het praten in The Simpsons

Pamela Hayden sprak meer inwoners van Springfield uit, waaronder een paar kinderen die niet bepaald bevriend zijn met de Simpsons, maar we zien ze in een paar verschillende afleveringen. "Alles komt eraan Millhouse voor Pamela Hayden, de stemacteur achter de tekenfilmjongen, die ook de stem van Amber (Homer's vrouw in Las Vegas), Rod Flanders en Jimbo Jones insprak", aldus Audacy. Het is niet precies duidelijk wat haar vermogen is, maar het wordt geschat op ongeveer $ 16 tot $ 25 miljoen. Omdat ze geen hoofdpersonages speelt, is haar vermogen een stuk lager dan bij sommige andere acteurs. We weten ook niet zeker wat haar salaris is, maar het is waarschijnlijk iets minder dan $300.000 en het was waarschijnlijk maar een paar duizend toen de show begon.

3 Russi Taylor

Martin Prince in The Simpsons
Martin Prince in The Simpsons

Russi Taylor is helaas twee jaar geleden overleden en is niet meer in de show te zien. Maar ze speelde veel van de kinderen in Springfield voordat ze stierf. “Russi Taylor leende haar stem aan een aantal kinderen in de show, waaronder Martin Prince, Sherri en Terri en Üter. Ze stond ook bekend om haar werk met DuckTales en Who Framed Roger Rabbit, en vergaarde 12 miljoen dollar voor haar overlijden in 2019”, aldus Audacy. Het is ook niet duidelijk wat haar salaris was, maar het was waarschijnlijk een stuk minder dan haar co-sterren sinds ze kleinere rollen in de show speelde.

2 Frank Welker

Homer houdt zijn windhond vast in The Simpsons
Homer houdt zijn windhond vast in The Simpsons

Frank Welker heeft geen van de inwoners van Springfield geuit, maar wel hun huisdieren. “Frank Welker spreekt eigenlijk geen mensen uit in The Simpsons, maar hij staat bekend om zijn rollen waarin hij de overgrote meerderheid van de dieren van de show vertolkt, zoals Santa's Little Helper en Snowball. Het is door het uiten van dieren dat de komiek zijn nettowaarde heeft laten groeien tot $ 15 miljoen, met een van zijn meest iconische rollen buiten Springfield waarbij ook een dier betrokken was, zoals hij ook eerder Scooby-Doo heeft geuit”, aldus TheRicest. Het is niet duidelijk wat zijn salaris is, maar hij heeft meer geld gekregen van de Scooby-Doo-serie, dus zijn salaris is waarschijnlijk niet zo veel voor The Simpsons.

1 Haarlok MacNeille

Crazy Cat Lady schreeuwt en gooit met katten in The Simpsons
Crazy Cat Lady schreeuwt en gooit met katten in The Simpsons

In tegenstelling tot Frank Welker, vertolkt Tress MacNeille mensen, maar ze heeft veel kleinere rollen geuit, dus haar vermogen is iets minder dan dat van hem. "In de tekenfilmshow vertolkt MacNeille verschillende Springfield-favorieten zoals Agnes Skinner, Opal en de Crazy Cat Lady, naast vele anderen", aldus TheRicest. Haar vermogen is vandaag ongeveer $ 10 miljoen. Ze werkt al sinds het tweede seizoen aan The Simpsons, maar haar salaris is niet zo hoog omdat ze alleen kleinere rollen vertolkt.

Aanbevolen: