10 beroemdheden die zichzelf in heet water kregen na een enkel interview

Inhoudsopgave:

10 beroemdheden die zichzelf in heet water kregen na een enkel interview
10 beroemdheden die zichzelf in heet water kregen na een enkel interview
Anonim

Of je het nu leuk vindt of niet, annuleer cultuur is hier en het geeft celebs een nieuwe manier om uit de gratie te raken in het publieke oog. Hoewel het een beetje overweldigend kan zijn, heeft de annuleringscultuur geleid tot een steeds groeiend aantal processen door de media, waardoor wij, de kijkers, de mogelijkheid hebben om controle te krijgen over wie we houden in deze verheven publieke posities.

Of het nu gaat om een onhandige opmerking, een publiekelijk twijfelachtige daad of een regelrecht verraad aan het vertrouwen van het publiek, een beroemdheid kan gemakkelijk worden 'geannuleerd'. Soms doen ze het zelfs zichzelf aan. In één interview vonden deze tien beroemdheden een manier om genoeg van het publiek te beledigen en af te schrikken, zodat ze zichzelf effectief opzegden.

10 J. K. Rowling

Een van de meest hartverscheurende beroemdheden die vanwege hun openbare opmerkingen moesten worden geannuleerd, was J. K. Rowling. De auteur van de geliefde Harry Potter-serie was iemand waar veel millennials naar opkeken.

Helaas besloot Rowling zichzelf op te zeggen door verschillende anti-trans-opmerkingen op Twitter te plaatsen. In 2020 schreef Rowling een tweet als reactie op een zin die werd gebruikt in een opiniestuk van Devex dat gericht was op menstruatie. Ze twitterde: “‘Mensen die menstrueren.’ Ik weet zeker dat er vroeger een woord voor die mensen was. Iemand die me kan helpen. Wumben? Wimpund? Woomud?"

Naast het negeren van de overvloed aan vrouwen die om verschillende redenen niet menstrueren, vergeet ze in deze tweet dat "transvrouwen vrouwen zijn", aldus zangeres Mary Lambert.

9 Hilaria Baldwin

Velen geloofden dat Hilaria Baldwin Spaans was. Google vertelt ons dat ze is geboren in Mallorca, Spanje. Haar officiële bio zegt het ook. In haar persoonlijke verklaringen suggereerde ze dat ze rechtstreeks van Mallorca naar NYU zou verhuizen. Ze is zelfs zo ver gegaan om te zeggen dat haar is gevraagd of ze de oppas is omdat de kinderen blond haar en blauwe ogen hebben. Ze zou zelfs het Engelse woord voor komkommer vergeten.

Toen suggereerde een tweet van december 2020 dat haar Spaanse identiteit zou kunnen worden toegeëigend.

Op 21 december 2020 publiceerde @lenibriscoe een tweet met de tekst: "Je moet de toewijding van Hilaria Baldwin aan haar decennialange grieven waarin ze zich voordoet als een Spaans persoon bewonderen."

Dit leidde tot een reactie van Baldwin, die zei: "Ik ben geboren in Boston en groeide op met mijn familie tussen Massachusetts en Spanje." Ze schreef haar steeds veranderende accent toe aan het tweetalig opgevoed zijn en zei: "Als ik nerveus word, of ik word boos, dan begin ik de twee te mixen."

Wat de waarheid ook is over haar culturele identiteit, de suggestie van culturele toe-eigening leidde tot een massale annulering van Hilaria Baldwin waar ze nog steeds tegen lijkt te vechten.

8 David Dobrik

Ondanks dat hij alleen een YouTube-ster is, is David Dobrik niet veilig voor de annulatiecultuur. Zijn video's bevatten vaak zijn vriendengroep, bekend als de 'Vlog Squad'. In maart 2021 werd een beschuldiging geuit dat een lid van de Vlog Squad, Durte Dom, een vrouw had verkracht terwijl ze 'onbekwaam was door alcohol'. Na deze beschuldiging zeiden voormalige Vlog Squad-leden zoals Trisha Paytas dat ze hadden gehoord van de groep die meisjes onder druk zette in "seksuele situaties" voor hun video's.

Na de aantijgingen verloor Dobrik tonnen abonnees, evenals bijna alle sponsors. Om te proberen zijn gezicht te redden, plaatste Dobrik een video die bedoeld was als een verontschuldigingsvideo. Het werd niet goed ontvangen en een langere verontschuldigingsvideo die hij plaatste werd voer voor Saturday Night Live.

7 Piers Morgan

Als het je nog niet is opgevallen, Megan Markle is een gevoelig onderwerp in de Britse media, waaronder de populaire controversiële persoonlijkheid Piers Morgan. Tijdens de chaotische tijd van Markle die aan het Britse hof woonde, deed Morgan veel verklaringen die als denigrerend en beledigend werden beschouwd tegenover de nieuwe prinses.

Zijn problematische uitspraken over de Amerikaanse prinses leidden tot een enorme terugval in zijn reputatie, en leidden zelfs tot petities om hem uit Good Morning Britain te verwijderen. Door sommigen beschreven als emotioneel onstabiel en te hard leidde tot zijn vertrek uit de beroemde ochtendshow en hij blijft proberen de schijnwerpers te ontwijken.

6 Vanessa Hudgens

Ongeacht je mening over het vaccin, maskermandaten en thuisblijvers, heeft de pandemie een enorme verschuiving in onze wereld teweeggebracht. Voor velen werd internetten een hobby. Helaas voor Vanessa Hudgens nam haar online ontluchting een wending in de richting van de annuleringscultuur.

Toen de pandemie in volle gang was en iedereen te maken had met lockdown-orders, wendde Hudgens zich tot Instagram live met enkele woorden die haar fans snel frustreerden.

"…mensen gaan dood, wat verschrikkelijk is, maar ook onvermijdelijk?"

Om te zeggen dat in een tijd waarin honderdduizenden mensen stierven, werd gezien als ongevoelig en blind voor de echte tragedie. In zekere zin toonde ze haar voorrecht. Hoewel ze zich later verontschuldigde, vergeten volgers niet snel, vooral degenen die iemand hebben verloren door COVID-19.

5 Wendy Williams

Het lijkt erop dat Wendy Williams de afgelopen jaren actief heeft geprobeerd een gat voor zichzelf te graven. Om te beginnen moest ze zich in januari 2020 verontschuldigen nadat ze had gezegd dat Joaquin Phoenix 'vreemd aantrekkelijk' was. Ze combineerde dit met gebaren die erop duidden dat ze geloofde dat Phoenix een gespleten lip of gehemelte had (Phoenix verduidelijkte later dat het een moedervlek was). Dit leidde ertoe dat Williams zich moest verontschuldigen bij de 'gespleten gemeenschap'. Ze doneerde ook aan Operation Smile en de American Cleft Palate-Craniofacial Association.

Slechts een maand later moest Williams zich opnieuw verontschuldigen, deze met betrekking tot homofobe opmerkingen die ze maakte op de Wendy Williams Show. Met betrekking tot het dragen van rokken en hakken zei ze dat homomannen moeten stoppen met proberen 'de vrouw te zijn die we zijn'. Een dag later zei ze opnieuw: 'Hou op met het dragen van onze rokken en onze hakken.' De reactie was snel en Williams produceerde een verontschuldigingsvideo vol tranen voor haar LGBTQ+-fans, maar velen annuleerden haar nog steeds.

4 Snoop Dogg

Een controversieel Gayle King-interview met WNBA-ster Lisa Leslie kreeg veel weerstand. Hoewel velen boos waren over het interview, dat een gedeelte bevatte over de aanranding van Kobe Bryant in 2003, bracht Snoop Dogg zijn woede naar een ander niveau, omdat hij de oude vriend van de overleden basketbalster was.

In een Instagram-video blies Snoop Dogg zijn deksel op en zei op een gegeven moment: "Ga weg, teef, voordat we je komen halen". Plotseling richtte de schijnwerper zich op hem en velen vonden zijn agressieve commentaar beledigend. Nadat hij eerst had ontkend dat hij de journalist probeerde te intimideren, verontschuldigde Snoop Dogg zich bij King en zei: "Ik heb je publiekelijk naar beneden gehaald door op een denigrerende manier naar je te komen … Ik had het heel anders moeten aanpakken dan dat."

3 Jimmy Kimmel

Vaak degene die de grappen maakte, bevond Jimmy Kimmel zich aan de ontvangende kant van de annulatiecultuur nadat hij Mike Pence belachelijk had gemaakt in een video die nep bleek te zijn. Omdat hij erg openhartig was over de regering-Trump, was het geen verrassing dat Kimmel de draak stak met de voormalige vice-president. In de video lijkt Pence te doen alsof hij zware dozen draagt, waar Kimmel op sprong tijdens Jimmy Kimmel Live!

Een vertegenwoordiger van Mike Pence wees er later in de volledige video op dat het duidelijk is dat Pence een grap maakt over dit deel waar Kimmel de spot mee dreef en dat de voormalige vice-president inderdaad heeft geholpen met het verplaatsen van zware dozen persoonlijke beschermingsmiddelen. Kimmel verontschuldigde zich bij zijn meer naar rechts neigende fans en zei (nogal ironisch) "Excuses aan de regering-Trump voor het verspreiden van onwaarheid is als excuses aanbieden aan Barry Bonds voor het gebruik van steroïden. Het is moeilijk."

2 Alison Roman

Alison Roman, een populaire voedselschrijver, vond een hele fanbase voor haar na een interview in mei met Chrissy Teigen en Marie Kondo. Bijzonder verontrustend was het feit dat Roman alleen Aziatische vrouwen koos die producten verkochten om aan te vallen, vooral omdat zij, een blanke vrouw, naar buiten kwam met een kookgerei dat duidelijk zou concurreren met deze anderen. Dit leidde ertoe dat Roman's column tijdelijk met verlof ging van de New York Times.

Roman deelde een verontschuldiging op Twitter: "Ze hebben extreem hard gewerkt om te komen waar ze zijn en verdienen allebei beter dan mijn dove opmerkingen… Onze cultuur gaat vaak achter vrouwen aan, vooral vrouwen van kleur, en ik' Ik schaam me dat ik daaraan heb bijgedragen."

1 Alia Shawkat

Alia Shawkat staat bekend om haar rollen in Search Party en Arrested Development en kreeg te maken met een annuleringscultuur nadat een video waarin ze het N-woord gebruikte in een interview in 2016 weer opdook. Terwijl ze teksten citeerde uit Drake's "We Made It", was er geen excuus voor het gebruik van de term.

In reactie op de reactie deelde Shawkat een verklaring waarin ze zei dat ze "beschaamd en beschaamd" was door de video. Ze erkende ook haar voorrecht en de "genuanceerde toegang die ik heb gekregen" als een Arabische vrouw "die voor blank kan doorgaan."

Aanbevolen: