25 Fouten die zelfs echte fans gemist hebben in Charmed

Inhoudsopgave:

25 Fouten die zelfs echte fans gemist hebben in Charmed
25 Fouten die zelfs echte fans gemist hebben in Charmed
Anonim

TV-fans stonden te wachten toen de CW besloot verder te gaan met een opnieuw opgestarte versie van Charmed. Nu vernieuwd voor een tweede seizoen, kreeg de serie al snel een toegewijde aanhang van het trio heksenzussen. Er zijn ook nog steeds genoeg fans die met veel plezier terugkijken op de acht seizoenen van de originele serie.

We denken dat er genoeg liefde is voor beide series, maar deze keer concentreren we ons op de originele Charmed. De show duurde acht jaar en speelde oorspronkelijk Shannen Doherty, Holly Marie Combs en Alyssa Milano als drie van elkaar vervreemde zussen die weer bij elkaar werden gebracht om hun magische nalatenschap te ontdekken. De Halliwells stonden voor een schok toen grote zus Prue (Doherty) de serie een paar seizoenen later verliet. Ze ontdekten het lang verloren gewaande zusje Paige (Rose McGowan) en de show ging door.

Als een show als Charmed, die afhankelijk is van uitgebreide kostuums, visuele effecten en heel veel continuïteit in tijdreizen, zo lang duurt als hij doet, zullen er ongetwijfeld een paar misstappen zijn. Een productieteam voor een tv-drama heeft immers gemiddeld twee weken de tijd om een aflevering af te werken. Continuïteitsfouten, zichtbare bemanningsleden en oogverblindende kostuumveranderingen kunnen allemaal kleine fouten veroorzaken in de loop van een show.

Sommige fans vinden het leuk om terug te gaan om te zien wat ze de eerste keer hebben gemist. Als je de show op een streamingsite bekijkt, hebben we je gedekt met 25 fouten, zelfs echte fans gemist in Charmed.

25 Een charmant huis

Charmed Halliwell Manor
Charmed Halliwell Manor

De zusjes Halliwell woonden in een huis dat al heel lang in de familie was. Zowel hun moeder als grootmoeder voor hen voedden hun gezin op in hetzelfde huis. Door de fans Halliwell Manor genoemd, heeft het een onderscheidend ontwerp dat van ver herkenbaar is. Niet herkenbaar? Het adres.

Seizoen één onthulde dat het adres van het landhuis 7571 Prescott Street was. Latere seizoenen van de show vermeldden het huis niet op hetzelfde adres. In plaats daarvan werd het 1329 Prescott Street. Werd het gebied opnieuw genummerd toen fans niet keken?

Het is waarschijnlijk dat de wijziging is aangebracht als een knipoog naar het adres van het echte huis: 1329 Carroll Avenue in Los Angeles, Californië.

24 Onzichtbare extra

Andy In Charmed Seizoen 1 Liefde doet pijn
Andy In Charmed Seizoen 1 Liefde doet pijn

Op televisie kan een script niet alleen op de hoofdcast vertrouwen om een verhaal te dragen. Om scènes er realistischer uit te laten zien, hebben ze de hulp van extra's nodig. Dat kunnen mensen zijn die in een restaurant zitten, winkelen in een winkel of op de achtergrond bij een politiebureau staan.

In seizoen één van Charmed was Prue's middelbare schoolvriendje Andy een politieagent. Dat betekende veel gesprekken op een politiebureau. Een dergelijk gesprek in de aflevering "Love Hurts" hield in dat hij een telefoontje van Prue aannam. Naarmate de camerahoek veranderde, verdween de figurant achter hem in de opname - en verdween veel te snel om het uit te leggen als weglopen.

23 Een nieuw kapsel

Phoebe in Charmed Season One Deja Vu helemaal opnieuw
Phoebe in Charmed Season One Deja Vu helemaal opnieuw

De seizoensfinale van Charmed's eerste seizoen zag een paar veranderingen in petto. Een daarvan was het verlies van Andy. Na Andy's herdenkingsdienst zat Prue buiten het huis en had een rustig moment. Toen Phoebe en Piper besloten met haar te gaan praten, vond er nog een verandering plaats, hoewel niet opzettelijk.

Terwijl Phoebe en Piper binnen praatten, zat Phoebe's haar in een gedraaide knot. Tegen de tijd dat de zussen door de voordeur van het huis liepen om met Prue te praten, was Phoebe's haar los, vlinderclips langs de zijkanten. Ze had op de een of andere manier tijd om haar kapsel volledig te veranderen in de paar seconden die nodig waren om naar de deur te lopen.

22 Bevriezing van inconsistenties

Piper bevriest Triad-leden in Charmed Season One
Piper bevriest Triad-leden in Charmed Season One

Piper's kracht door de reeks heeft te maken met het vertragen of versnellen van de beweging van moleculen. Terwijl het versnellen van moleculaire beweging tijd kost om te leren, is het vertragen, of 'bevriezen', de kracht die ze heeft bij het begin om gecharmeerd te raken.

Het is duidelijk dat de show niet vaak speciale effecten gebruikte om Piper digitaal in een bevroren scène in te voegen. Waarom? Fans met arendsogen zullen merken dat sommige mensen die Piper bevriest nog steeds ademen, hun handen bewegen of lichtjes wisselen tussen verschillende schoten.

Acteurs werd waarschijnlijk gevraagd om op hun plaats te blijven voor die scènes, waardoor het moeilijk werd om de lichaamsplaatsing precies hetzelfde te krijgen tussen de opnames in.

21 Verdwijnende kettingen

Prue in haar veranderende ketting in Charmed Episode The Devils Music
Prue in haar veranderende ketting in Charmed Episode The Devils Music

Soms kunnen beslissingen over het uiterlijk van een personage in de loop van een serie veranderen. Zelfs binnen dezelfde aflevering kan het creatieve team van gedachten veranderen over kleding of make-up. Dat lijkt het geval te zijn in de aflevering "The Devil's Music" van seizoen twee.

De Charmed Ones houden van hun sieraden. In de meeste afleveringen zijn alle vrouwen betrokken die een soort ketting dragen. In deze specifieke aflevering lijkt het erop dat er een stijlverandering was voor zowel Piper als Prue. Op verschillende momenten in de aflevering zien we dat beide zussen één ketting dragen, en wanneer de camerahoek verandert, neemt een nieuwe ketting de plaats van de oude in.

Misschien heeft Piper ons bevroren om snel te wisselen?

20 Zichtbare bemanning

Zichtbare bemanningsleden in Charmed-aflevering P3 H2O
Zichtbare bemanningsleden in Charmed-aflevering P3 H2O

Terwijl het filmen plaatsvindt, zijn er veel mensen op de set om de foto's uiteindelijk te laten zien. Het zijn niet alleen de acteurs en een camera die hun bewegingen vastleggen. Als gevolg hiervan moeten voorzorgsmaatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat bemanningsleden niet in het gezichtsveld van de camera terechtkomen. Soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

Reflecterende oppervlakken kunnen een reëel probleem vormen. In de aflevering "P3 H2O" van seizoen twee leerden kijkers dat uit de eerste hand als ze opletten. De camera- en giekoperators zijn te zien op het oppervlak van Prue's auto terwijl ze naar het huis aan het meer rijdt.

19 Lijsten wijzigen

The Halliwell Sisters In Charmed Episode Astral Monkey
The Halliwell Sisters In Charmed Episode Astral Monkey

In sommige gevallen kan een fout het gevolg zijn van het feit dat verschillende afdelingen niet op dezelfde pagina staan. Dat gebeurde in "Astral Monkey", een aflevering van seizoen twee.

In de aflevering drukte Piper een lijst met mensen af vanaf de computer. Fans konden de lijst met namen zien terwijl ze achter de computer stond. Ze zagen ook de lijst met namen toen ze later in de aflevering het bedrukte papier uit haar zak haalde. De twee kwamen niet overeen.

Wanneer een computerscherm wordt weergegeven in (de meeste) tv- en filmeigenschappen, wordt wat op het scherm staat met een groen scherm erin gezet. Dat betekent dat de afdelingen voor visuele effecten en rekwisieten gewoon niet dezelfde informatie hadden.

18 zichtbare draden

Zichtbare draden in gecharmeerde aflevering We schreeuwen allemaal om ijs
Zichtbare draden in gecharmeerde aflevering We schreeuwen allemaal om ijs

Als personages door een onzichtbare kracht over het scherm worden gesleept, is dat eigenlijk geen magie. Helaas hebben demonen, geesten en monsters de effecten niet echt onder controle. In plaats daarvan gaat het vaak om draden die zijn vastgemaakt aan acteurs of stuntartiesten.

In de aflevering "We All Scream For Ice Cream" van seizoen drie was het duidelijk een geval van draadwerk omdat het publiek ze in actie kon zien. Op verschillende punten in de aflevering waren de draden die aan Shannen Doherty waren bevestigd, evenals andere stuntartiesten, zichtbaar op het scherm.

Gelukkig zagen de meeste fans de draden niet, dus de magie was voor niemand verpest toen de show werd uitgezonden.

17 Charmed Clothing

Piper en haar zussen trainen in gecharmeerde aflevering verblind door de Whitelighter
Piper en haar zussen trainen in gecharmeerde aflevering verblind door de Whitelighter

Kleding kan een verrassende bron van fouten zijn in de Charmed-serie. Soms verandert de kleding van een personage te snel om mogelijk te zijn. Dit is precies wat er gebeurde in "Blinded By The White Lighter."

De aflevering van seizoen drie bevatte een trainingsreeks met een nieuwe witte aansteker. Tijdens de sequentie was met name Piper te zien. Op sommige punten in de reeks droeg Piper een zwarte broek, terwijl ze op andere een olijfgroene kleur droeg.

De eenvoudigste verklaring is dat Holly Marie Combs en haar stuntdubbel twee verschillende broeken aan hadden en niet op tijd waren gepakt om te repareren. Het is ook mogelijk dat de twee de sequentie op verschillende tijdstippen hebben gefilmd.

16 Lachen op camera

Shannen Doherty betrapt op lachen op camera in Charmed Episode Exit-strategie
Shannen Doherty betrapt op lachen op camera in Charmed Episode Exit-strategie

Om de zoveel tijd krijgt een acteur de slappe lach. Het kan het resultaat zijn van een bijzonder grappige regel, een belachelijke situatie voor het personage of slaapgebrek tijdens een opname 's avonds laat. Soms kan het voor acteurs zo moeilijk zijn om door een opname te komen dat er misschien niet een van hen is met een strak gezicht.

Er zijn trucs om het lachen te stoppen. Een beproefde methode? Bijten op de binnenkant van je wang. Shannen Doherty wist daar misschien niets van. In de aflevering "Exit Strategy" betrapte de camera haar op het lachen toen Prue en Piper zouden praten.

15 Phoebe's Many Shoes

Alyssa Milano in comfortabele schoenen op Charmed
Alyssa Milano in comfortabele schoenen op Charmed

In de loop van de serie gaat Phoebe door veel kleding heen. Het is duidelijk dat ze het leuk vindt om mooie dingen te kopen. We zien meestal niet veel garderobewisselingen in een enkele aflevering. Er is echter een uitzondering als het om haar schoenen gaat.

In een paar van Phoebe's vechtscènes in Charmed veranderen haar schoenen in het midden ervan. Meestal is het een geval van loafers of laarzen die tijdens het eigenlijke gevecht worden gedragen, maar daarna verschijnen er plotseling hakken op haar voeten.

We kunnen haar de verandering niet kwalijk nemen; het is beslist moeilijker om op hakken te vechten.

14 Duidelijk toegevoegde regels

Phoebe Piper en Paige opnieuw gecharmeerd
Phoebe Piper en Paige opnieuw gecharmeerd

Nadat scènes zijn opgenomen, kunnen er problemen zijn met het volume van de dialoog. Dat geldt met name voor opnamen op locatie waar geluiden van buitenaf kunnen interfereren met wat de microfoons oppikt. Als gevolg hiervan is ADR, of automatische dialoogvervanging, gemeengoed geworden. Stukjes dialoog kunnen door de acteurs worden opgenomen en tijdens de postproductie worden toegevoegd.

Natuurlijk kunnen dialogen ook worden opgenomen en toegevoegd vanwege een kleine scriptwijziging. We zien dat gebeuren op Charmed in de aflevering "Charmed Again" van seizoen vier. Wanneer Piper tegen de anderen zegt: "We gaan het ontdekken", beweegt haar mond nooit om de woorden te zeggen!

13 Tijdreizende films

Bride Of Chucky Doll In Charmed Episode A Paige From The Past
Bride Of Chucky Doll In Charmed Episode A Paige From The Past

Charmed speelt zich voornamelijk af in het begin van de jaren 2000 en bracht een paar magische afleveringen door met reizen naar verschillende tijdsperioden. De jaren 1920, 1960 en 1970 waren met name favoriet onder fans, maar de show ging ook naar een dichterbij decennium: de jaren 1990.

De serie bracht ons terug naar Paige's tienerjaren nadat ze kennismaakte met de show. Een reis naar haar slaapkamer onthulde dat ze door en door een kind uit de jaren 90 was. Ze had memorabilia van Bride of Chucky and Scream en gaf een meta-schreeuw naar Rose McGowan's eerdere rollen in horrorfranchises. Er was één probleem. De aflevering vond plaats in 1994. Bride of Chucky kwam pas in 1998 uit, terwijl Scream in 1996 in de bioscoop verscheen.

12 Verkeerd gespelde namen

Phoebe spelt haar naam verkeerd bij het scheiden van Cole in Charmed
Phoebe spelt haar naam verkeerd bij het scheiden van Cole in Charmed

Tenzij een personage iets opschrijft, zijn de meeste geschreven pagina's die op het scherm verschijnen met dank aan de afdeling rekwisieten. Ze zijn verantwoordelijk voor alle boeken, brieven, krijtbordkrabbels en meer die verschijnen. Soms kunnen er fouten worden gemaakt.

In seizoen acht wordt een boek met demonen veel gebruikt op Magic School. Een van de namen in het boek - Hippolyta - krijgt de juiste spelling niet. Het is waarschijnlijk dat de persoon die de pagina voor het volume aanmaakte er niet bekend mee was.

Acteurs kunnen natuurlijk ook fouten maken. Bij het ondertekenen van de scheidingspapieren van Phoebe spelde Alyssa Milano de naam van het personage verkeerd. Milano draaide echter gewoon twee letters om, iets wat vaak voorkomt bij mensen met dyslexie.

11 Spontane raambreuk

Het raam breekt voordat Piper het raakt in Charmed Episode Siren Song
Het raam breekt voordat Piper het raakt in Charmed Episode Siren Song

Visuele en praktische effecten zijn nodig voor een show als Charmed. De vrouwen in het midden van het verhaal kunnen niet echt worden geslagen, door ramen worden gegooid en regelmatig in brand worden gestoken. Soms kunnen de effecten echter iets te vroeg worden gebruikt.

Piper werd bijvoorbeeld door een raam gestuurd in de aflevering 'Siren Song' van seizoen vijf. Hoewel het een geweldig schot was, brak Piper die door het raam ging het niet echt. In plaats daarvan, als fans goed opletten, kunnen ze het raam zien breken vlak voordat Piper er doorheen wordt gegooid.

10 gecharmeerde namen

De Halliwell-stamboom in Charmed
De Halliwell-stamboom in Charmed

In de loop van de serie vonden er nogal wat karakterveranderingen plaats. Personages als Andy en Prue verlieten de serie, terwijl personages als Paige en Billie een groot deel van de mythologie van de show werden. Voor sommige personages bleven ze in de show verschijnen, maar hun namen veranderden.

De stamboom in vroege afleveringen van de show vermeldde bijvoorbeeld de grootvader van de Charmed Ones als Jack. Zijn naam werd later onthuld als Alan. Evenzo had de stamboom ook twee verschillende namen voor hun vader. Hij werd vermeld als Victor Jones, maar zijn naam toen hij begon als gast in de serie was Victor Bennett.

9 Hoe vaak was Gram getrouwd

Gram en Phoebe in Charmed
Gram en Phoebe in Charmed

Grams was een buitengewoon zorgzaam persoon. Ze runde in de jaren 60 een hippiecommune voor heksen, voedde haar kleindochters op na het vroegtijdig overlijden van haar eigen dochter en werd heel snel verliefd.

Dat verliefd worden werd aangetoond door haar aantal huwelijken. Het probleem is dat we niet precies weten hoe vaak ze echt getrouwd is. Sommige karakters zeggen zes. Anderen verwijzen vier keer.

Natuurlijk kunnen fans dit gemakkelijk wegwuiven met een uitleg over tijdreizen. De serie had zoveel tijdreizen dat het mogelijk is dat het aantal keren dat Grams getrouwd is tijdens de show verandert. Dat is beter dan te denken dat de schrijvers nog een continuïteitsfout hebben gemaakt.

8 Vreemde airconditioning

Paige Phoebe en Piper in gecharmeerde aflevering Oh My Goddess
Paige Phoebe en Piper in gecharmeerde aflevering Oh My Goddess

Het is niet alleen het adres van het landhuis dat in de loop van de serie is veranderd. Sommige voorzieningen van het huis zijn ook veranderd.

Het landhuis was vier generaties lang eigendom van de familie Warren-heksen. Het is een heel oud huis, dus sommige moderne voorzieningen, zoals centrale verwarming en airconditioning, zouden tijdens renovaties zijn toegevoegd. We weten dat het huis airconditioning heeft omdat Cole ooit de thermostaat gebruikte om een demon uit te spoelen.

Interessant is dat tegen de tijd dat seizoen vijf ronddraaide, het landhuis het niet meer had! In 'Oh My Goddess' bespraken de zussen hoe ze het moesten installeren omdat ze het nog nooit hadden gehad. Kunnen veranderingen in de tijdlijn de oorzaak zijn?

7 Het jaar van de os

Charmed Paige Tombstone heeft een ander geboortejaar
Charmed Paige Tombstone heeft een ander geboortejaar

Chinese astrologie is geen groot onderdeel van de Charmed-serie, maar af en toe bespraken Phoebe en Piper verschillende astrologische punten uit verschillende culturen. In de aflevering "Witchstock" van seizoen zes gaat hun discussie over het jaar van de os.

De twee maken een opmerking over de geboorte van Paige in het jaar van de os, maar dat is onmogelijk. Dat zou betekenen dat ze in 1973 werd geboren en even oud zou zijn als Piper. In plaats daarvan wordt haar geboortejaar vermeld als 1977 in een andere aflevering, wat zou betekenen dat ze in het jaar van de slang werd geboren. Haar grafsteen in een andere aflevering zegt 1975, het jaar van het konijn, dus echt, het is een gok.

6 Kleedkamers

Binnen Halliwell Manor In Charmed
Binnen Halliwell Manor In Charmed

Halliwell Manor, zoals we hebben geleerd, is een magisch huis. Het verliest en krijgt een airconditioningsysteem, verandert van adres en verplaatst zelfs kamers.

Vroege seizoenen onthullen de plattegrond voor de slaapkamers, toiletten en kasten op de tweede verdieping. Terwijl de slaapkamers voor de drie zussen hetzelfde blijven, speelt al het andere tijdens de show muziekkamers. Een kast waar het publiek de zussen dingen uit ziet trekken, wordt de slaapkamer van Wyatt. De badkamer waar we Prue in en uit zien gaan, wordt later een kast.

De eenvoudigste verklaring is dat een van de aanvallen van demonen bijzonder destructief was en dat de familie besloot dat sommige renovaties in orde waren. Dat werd echter nooit op de camera uitgelegd.

Aanbevolen: