15 Grote fouten die je hebt gemist in Game Of Thrones (van seizoen 1 tot 8)

Inhoudsopgave:

15 Grote fouten die je hebt gemist in Game Of Thrones (van seizoen 1 tot 8)
15 Grote fouten die je hebt gemist in Game Of Thrones (van seizoen 1 tot 8)
Anonim

Game of Thrones is een van de meest spraakmakende televisieseries aller tijden. Ondanks een laatste seizoen waardoor veel fans teleurgesteld en gefrustreerd waren, waren de eerste seizoenen van de show zo succesvol dat ze de fantasieserie en de acteurs die eraan werkten naar internationale sterrenstatus katapulteerden. Hoewel de vroege seizoenen van Game of Thrones zo hoog werden gewaardeerd, was de show nooit perfect. Net als elke andere tv-serie had het zijn fouten.

Van plotgaten die zelfs fans met arendsogen niet opmerkten tot sets die historisch niet accuraat waren tot scenario's die wetenschappelijk niet mogelijk waren, er zijn nogal wat twijfelachtige momenten geweest in de geschiedenis van de show. Blijf lezen om te lezen over 15 grote fouten die je hebt gemist in Game of Thrones.

15 Sophie Turner verschijnt in de aftiteling met een Dragon Sigil naast haar naam

de naam van sophie turner in game of thrones openingstitels
de naam van sophie turner in game of thrones openingstitels

Het is algemeen bekend dat Sansa Stark lid is geweest en altijd is geweest van de Stark-familie. Ze is niet zoals Jon Snow, die een Targaryen bleek te zijn, dus fans waren verrast toen ze merkten dat tijdens de openingscredits van seizoen één de naam van Sophie Turner verscheen met een drakenteken ernaast in plaats van een wolventeken.

14 De onnauwkeurige handgaten in Winterfell die zo bestaan dat zemelen de toren kunnen beklimmen

zemelen die de toren beklimmen in game of thrones
zemelen die de toren beklimmen in game of thrones

In het geval je je afvroeg hoe Bran de toren beklimt waar Jaime Lannister hem in de eerste plaats uit gooit, hij gebruikt hand- en voetgaten om de structuur te schalen. Maar dit is eigenlijk onnauwkeurig, aangezien middeleeuwse kastelen niet echt die gaten zouden hebben om Tom, Dick of Harry toe te staan omhoog te klimmen en hallo te zeggen.

13 De manier waarop het haar van Jon en Robb plotseling groeit in de piloot

Jon, Bran en Robb in Game of Thrones
Jon, Bran en Robb in Game of Thrones

In de pilot-aflevering worden Jon Snow en Robb Stark voorgesteld met getrimd, kortgeknipt haar en gladgeschoren gezichten. Maar deze look blijft niet lang hangen. Sterker nog, voor het einde van de aflevering, wanneer ze de schrikwolfpups vinden, is hun haar plotseling langer, zoals bij het grootste deel van de serie.

12 Daenerys Targaryens haar brandt niet als ze in brand staat

daenerys targaryen en haar draak
daenerys targaryen en haar draak

Een van de meest memorabele Game of Thrones-scènes vindt plaats wanneer Daenerys het vuur overleeft en tevoorschijn komt met haar pas uitgekomen drakenbaby's. Hoewel het vuur haar kleren verbrandt, verbrandt het haar haar niet. Gezien de eigenschappen van mensenhaar is dit heel vreemd (tenzij Targaryen-haar anders is dan normaal haar!).

11 Het nephoofd van George W. Bush verschijnt per ongeluk op een paal

Het hoofd van George W. Bush in het spel der tronen
Het hoofd van George W. Bush in het spel der tronen

In een van de meest gedocumenteerde Game of Thrones-fouten nam het team wat volgens hen een willekeurig afgehakt hoofd was uit de HBO-rekwisietenkast en plaatste het op een paal om de sombere sfeer van de show te creëren. Alleen was het hoofd eigenlijk een replica van het hoofd van George W. Bush. Onhandig!

10 Khal Drogo tart de wetenschap om zijn goud te smelten

khal drogo en de kroon van goud
khal drogo en de kroon van goud

Viserys Targaryen ontvangt een van de meest wrede doden in de show door het smelten van goud dat over zijn hoofd is gegoten door toedoen van zijn zwager, Khal Drogo. In werkelijkheid zou het niet zo zijn gebeurd, aangezien het goud veel langer zou hebben geduurd om te smelten en het waarschijnlijk toch niet op een gewoon kookvuur had kunnen smelten.

9 Shireen heeft geen zwart haar, ondanks dat ze een baratheon is

shireen baratheon uit game of thrones
shireen baratheon uit game of thrones

Omdat ze een Baratheon is, zou Shireen zwart haar moeten hebben in plaats van het blonde haar waarmee ze wordt getoond. Hoewel haarkleur een triviaal punt lijkt, past het eigenlijk niet in de context van de show, aangezien het feit dat Baratheon's donker haar heeft, Ned Stark ertoe brengt te ontdekken dat Joffrey, Myrcella en Tommen geen kinderen van Robert zijn.

8 De tekstmelding van seizoen drie

margaery tyrell in vlooienbodem
margaery tyrell in vlooienbodem

Hoewel Game of Thrones zich volledig in een andere wereld afspeelt in plaats van op een punt in onze geschiedenis, kunnen we er nog steeds veilig van uitgaan dat de personages geen mobiele telefoons of andere technologieën hebben die de middeleeuwse wereld in ons universum had heb niet. Dus als Margaery Tyrell Flea Bottom bezoekt en er klinkt een teksttoon op de camera, dan weten we bijna zeker dat het een vergissing is.

7 De wijze Robb Stark verlaat het noorden onverdedigd om zijn vader te wreken

beroven van stark
beroven van stark

Robb Stark is een slim personage dat het potentieel had om de Lannisters veel schade aan te richten als hij alleen met zijn hoofd had gedacht in plaats van met zijn hart. Je zou kunnen stellen dat het totaal ongepast is voor hem om Winterfell totaal onverdedigd achter te laten (met zijn twee jongere broers daar), alleen maar om zijn vader te wreken.

6 Melisandre verschijnt zonder haar ketting in seizoen vier

melisandre uit Game of Thrones
melisandre uit Game of Thrones

Melisandre's ketting is een van de meest controversiële Game of Thrones-onderwerpen in de geschiedenis van de show. Het is goed ingeburgerd in het zesde seizoen dat ze de ketting nodig heeft om haar jeugdige façade te behouden. Maar in het vierde seizoen zien we haar een bad nemen zonder de ketting en nog steeds verschijnen als een jonge vrouw. Absoluut een vergissing!

5 De oplader zichtbaar bij de dood van Stannis Baratheon

stannis baratheon uit game of thrones
stannis baratheon uit game of thrones

Net zoals we zeker weten dat de Game of Thrones-personages geen toegang hebben tot smartphones, zijn we er ook zeker van dat ze geen enkele vorm van moderne opladers of andere technologieën tot hun beschikking hebben. Maar er lijkt een laptopoplader te zijn onder het been van Stannis Baratheon tijdens zijn beroemde executiescène.

4 Jon Snow's zwaard is duidelijk van rubber gemaakt

Jon Snow's rubberen zwaard
Jon Snow's rubberen zwaard

We kunnen niet verwachten dat de Game of Thrones-acteurs hun werk doen terwijl ze echte zwaarden dragen, want die dingen zijn veel zwaarder dan ze eruitzien. Maar we verwachten wel dat de propzwaarden die in de show worden gebruikt er niet zo propachtig uitzien. In één scène tijdens de Battle of the Bastards is het duidelijk dat Jon Snow een wapen van rubber gebruikt.

3 Jorah zou Daenerys Greyscale waarschijnlijk hebben gegeven

Jorah en Daenerys over game of thrones
Jorah en Daenerys over game of thrones

Het eerste dat u over Greyscale moet weten, is dat u het oploopt door iemand aan te raken die besmet is. Dus als Jorah de hand van Daenerys vastpakt in Meereen, is het moeilijk te begrijpen waarom ze niet geïnfecteerd raakt. Ook al is de grijsschaal aan de andere kant, hij zou de geïnfecteerde hand waarschijnlijk ooit met zijn andere hand hebben aangeraakt.

2 De manier waarop de Wight niet uit de doos kon breken, ondanks dat Wights later door steencrypten brak

game of thrones wight in the box
game of thrones wight in the box

Als Jon Snow en de anderen een wight naar King's Landing brengen om Cersei bewijs van het naderende leger van de Nachtkoning te laten zien, bevatten ze het wezen in een doos waar het niet uit lijkt te komen. Maar later bij de Slag om Winterfell kunnen de wights zich een weg banen door stenen crypten.

1 Khaleesi's Starbucks Cup in seizoen 8

game of thrones starbucks cup
game of thrones starbucks cup

De zaak van Khaleesi's beker is misschien wel de meest bekende Game of Thrones-fout van allemaal. In het laatste seizoen, nadat Daenerys in Winterfell is aangekomen, staat een Starbucks-beker voor haar in de feestzaal. Hoewel hier een verklaring voor zou kunnen zijn, is het meest waarschijnlijke excuus een slechte bewerking.

Aanbevolen: