15 Fouten die iedereen heeft gemist in Captain Marvel

Inhoudsopgave:

15 Fouten die iedereen heeft gemist in Captain Marvel
15 Fouten die iedereen heeft gemist in Captain Marvel
Anonim

Het Marvel Cinematic Universe bevat een who's who van 's werelds beroemdste superhelden. Soms is het moeilijk om op te vallen als je naast Iron Man of The Black Panther staat. Kapitein Marvel Carol Danvers is echter een show-stealer die al snel de nummer één held werd. De 21e MCU-film Captain Marvel verbrak alle records en werd een van de meest winstgevende films van het jaar. Het speelt zich af in 1995 en volgt Captain Marvel wanneer ze voor het eerst naar de aarde komt. De film is bijna perfect.

Captain Marvel is een uitstekende film, maar niet zonder gebreken. Er zijn een paar fouten die zelfs de meest hardcore fans hebben gemist. Sommige van deze fouten zijn behoorlijk groot en moeilijk te missen. Aan de andere kant zijn sommige details zo klein dat ze gemakkelijk over het hoofd worden gezien. Hoe dan ook, deze fouten zijn er en in het volle zicht. Het is tijd om de MCU eens nader te bekijken. Hier zijn 15 fouten die iedereen heeft gemist in Captain Marvel.

15 Captain Marvel's krachten komen van Kree, maar geen Kree-DNA betrokken bij explosie (in tegenstelling tot strips)

In de strips krijgt Captain Marvel haar krachten wanneer haar DNA in een explosie samensmelt met de Kree's Mar-Vell. Carol Danvers is daarom half Kree en half mens. De film besluit het anders aan te pakken. Danvers krijgt haar kracht door een explosie van een Tesseract-motor. Later heeft ze een bloedoverdracht en heeft Kree-bloed door haar aderen stromen. Hoe dan ook, ze is niet half-Kree in de film, wat weinig zin heeft.

14 “Only Happy When It Rains” van Garbage speelt op Jukebox maar is nog niet uitgebracht

Captain Marvel stort neer op aarde in juni 1995. De film legt uitstekend het midden van de jaren 90 vast en neemt het publiek mee terug naar een eenvoudiger tijd. De tijdlijn van de film wijkt echter een beetje af. Zo verschijnt de klassieke Garbage-single "Only Happy When It Rains" in de jukebox. De single kwam natuurlijk uit in september 1995, enkele maanden na de gebeurtenissen van Captain Marvel.

13 S. H. I. E. L. D. Ontmoette buitenaardse wezens voor Captain Marvel volgens agenten van S. H. I. E. L. D

Nick Fury speelt een cruciale rol in de MCU. Hij verschijnt voor het eerst aan het einde van Iron Man, en is al cynisch en draagt een ooglapje. Captain Marvel neemt fans echter mee terug naar de tijd dat Fury een S. H. I. E. L. D. tussenpersoon. Fury beweert dat dit de eerste keer is dat hij en het bureau een buitenaards wezen tegenkomen.

Volgens het tv-programma Agents of S. H. I. E. L. D. ontmoetten ze buitenaardse wezens decennia voor Captain Marvel. Fury liegt misschien, wat niet ongewoon is voor hem.

12 Street Fighter II Champion Edition verschijnt in 1989 Flashback, maar kwam pas uit in 1992

Zoals opgemerkt, vindt Captain Marvel plaats in 1995 en wordt er veelvuldig naar dat tijdsbestek verwezen. Het bevat inderdaad veel populaire items uit de jaren 90. Het bevat ook flashbacks naar de late jaren 80. In een flashback naar 1989 herinnert Carol Danvers zich het populaire arcadespel Street Fighter II: Champion Edition te hebben gezien. Er is alleen een klein probleempje. De game kwam pas in 1992 uit, jaren na haar verdwijning. Dat betekent dat Danvers het spel nooit zou hebben gespeeld of gezien.

11 Yon-Rogg liet Carol levend achter om hem later te verslaan

Er zijn een paar fouten en fouten in de film. Dit is echter een fout die een van de personages maakt. De belangrijkste antagonist, Yon-Rogg, ontmoet Carol Danvers in de late jaren 80. Ze vormt een bedreiging voor hem. Dus besluit hij haar te laten leven, wat een slecht plan lijkt. Hij traint haar zelfs, maar ze komt later achter de waarheid. Hij liet haar leven zodat ze wraak kan nemen.

10 De zwarte doos vernietigd tijdens de explosie

Captain Marvel lijdt aan herinneringen aan een verleden dat niet van haar kan zijn. Ze denkt dat ze Kree is, maar heeft herinneringen aan het menszijn. Danvers luistert naar een zwarte doos die de waarheid over haar identiteit onthult. Ze is inderdaad een mens en kreeg haar krachten door een explosie. De zwarte doos had echter tijdens de explosie vernietigd moeten worden en heeft weinig zin om nu te verschijnen.

9 The Avengers en de pieper

In de scène na de aftiteling van Avengers: Infinity War laat Nick Fury een unieke pieper vallen. In Captain Marvel krijgt Fury de pieper als een manier om contact op te nemen met Carol Danvers. In de postcredits proberen The Avengers de pieper te gebruiken en slagen daar uiteindelijk in. Er is echter geen verklaring over hoe ze weten dat het contact zal opnemen met Captain Marvel. Bovendien hebben ze plotseling de pieper, ondanks dat geen van hen ervan op de hoogte is.

8Eerste ridder in blockbuster, maar film pas in de zomer van 1995 uitgebracht

In de jaren 90 was er geen Netflix of Amazon Prime. De enige manier om een film te kijken was door naar de plaatselijke Blockbuster te gaan. Videotheken behoren nu tot het verleden. Daarom is het de eerste plaats die Carol Danvers op aarde bezoekt. De videotheek bestond, maar er zijn een paar fouten. Zo verschijnt de film First Knight in de winkel. De film moest echter nog worden uitgebracht en die zomer in de bioscoop verschijnen.

7 In Avengers stelt Nick Fury dat Thor de eerste buitenaardse bezoeker is ondanks een ontmoeting met Captain Marvel in de jaren 90

Nick Fury lijkt zichzelf een paar keer tegen te spreken. In Avengers beweert Fury dat Thor de eerste alien is die hij ontmoet. Natuurlijk betwist Captain Marvel dat. Inderdaad, de eerste alien die hij ontmoet is Carol Danvers. Zoals opgemerkt, beweren ze in Agents of S. H. I. E. L. D. dat ze buitenaardse wezens hebben ontmoet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is ook mogelijk dat Fury alleen maar liegt.

6 Smashing Pumpkins-poster toont een album dat nog niet is uitgebracht

In 1995 werden The Smashing Pumpkins wereldberoemd met het veelgeprezen album Mellon Collie and the Infinite Sadness. Fans en critici beschouwen het baanbrekende album als een klassieker. De MCU besloot een verwijzing naar het album toe te voegen in Captain Marvel. Een poster van het album verschijnt wanneer Carol Danvers een telefooncel gebruikt. Ze crashte echter in juni 1995 en het album kwam pas in oktober 1995 uit.

5 Het Windows 95-besturingssysteem was toen niet beschikbaar/Windows ME pas uitgebracht in 2000

Technologie heeft een lange weg afgelegd sinds het midden van de jaren 90. Captain Marvel maakte van de gelegenheid gebruik om technologie te demonstreren die nu oud is. Het Windows 95-besturingssysteem verschijnt bijvoorbeeld in de film. Dat specifieke programma was op dat moment echter niet beschikbaar. Die kwam inderdaad later in het jaar uit. Plus, Windows Me verschijnt maar kwam pas in 2000 uit.

4 Stan Lee's Mallrats-cameo betekent dat er Marvel-strips bestaan in de MCU

De iconische Stan Lee maakte vaak cameo-optredens in elke MCU-film. Hij maakt echter al jaren cameo's in films. In 1995 speelde hij zichzelf in de cultklassieker Mallrats. Lee en Brodie (Jason Lee) verschijnen in Captain Marvel als personages uit de film. Dat betekent dat er Marvel-strips in de MCU bestaan. Het is misschien gewoon een vergissing, maar het verwart de twee werelden wel. Het heeft weinig zin dat de strips ook in de MCU bestaan.

3 Nirvana-nummer "Come As You Are" gespeeld in de geest van Carol Danvers, maar het werd twee jaar na haar verdwijning uitgebracht

Op een gegeven moment zit Captain Marvel gevangen in haar eigen geest en moet ze haar demonen en obstakels overwinnen. Tijdens de scène speelt Nirvana's "Come As You Are" op de achtergrond. De reden dat het nummer speelt is dat Carol Danvers het een keer eerder heeft gehoord. Er is alleen een klein probleempje. Het nummer kwam twee jaar na het verdwijnen van Danvers uit. Dat zou betekenen dat ze in de eerste plaats nooit naar het nummer heeft geluisterd.

2 Nick Fury verliest oog, maar heeft later twee ogen bij zijn beëdiging als regisseur

Zoals opgemerkt, neemt Captain Marvel fans jaren terug voor The Avengers. Inderdaad, Nick Fury heeft nog steeds twee goede ogen. Eindelijk onthult de MCU de waarheid achter zijn ontbrekende oog. Uiteindelijk begint Fury de ooglap te dragen. Op een eerdere foto in de MCU is echter te zien dat Fury de eed aflegt als regisseur. Op de foto heeft Fury twee goede ogen. Dat verstoort de tijdlijn een beetje. Natuurlijk kan Fury uiteindelijk het nepoog dragen dat hem aan het einde is gegeven, wat verklaart dat hij later twee ogen heeft.

1 Volgens MCU had Carol Danvers moeten overlijden bij Tesseract-explosie

Vanaf het begin stelt de MCU vast dat geen mens de Tesseract kan vasthouden. Geen mens heeft de macht om het te behouden. In Guardians of the Galaxy realiseert Peter Quill zich dat hij de oneindigheidssteen kan vasthouden omdat hij gedeeltelijk buitenaards is. Captain Marvel betwist alle informatie. Inderdaad, Carol Danvers kan niet alleen het tesseract vasthouden, maar ze absorbeert de kracht en wordt Captain Marvel.

Aanbevolen: