30 Dingen die fans hebben gemist in Buffy The Vampire Slayer

Inhoudsopgave:

30 Dingen die fans hebben gemist in Buffy The Vampire Slayer
30 Dingen die fans hebben gemist in Buffy The Vampire Slayer
Anonim

Buffy The Vampire Slayer maakte meer dan 20 jaar geleden zijn weg naar netwerktelevisie. In de jaren 90 waren fans niet zo enthousiast over paaseieren als nu. Er was geen DVR om te helpen bij het pauzeren en teruggaan naar bepaalde scènes, waarbij elk detail werd geanalyseerd. Er waren zeker geen streaming-sites om fans nog meer tijd te geven met hun favoriete personages.

Als je terug wilt gaan en een aflevering opnieuw wilt bekijken, moet je deze opnemen op je videorecorder - of wachten op de dvd's. Het wijdverbreide gebruik van technologie zoals streaming-sites en DVR heeft de manier veranderd waarop we tegenwoordig televisie consumeren. Dat betekent niet dat makers vóór het gebruik van DVR geen paaseieren gebruikten, creatieve teams toeschreeuwden of zelfs naar de fans knikten. In feite had Buffy The Vampire Slayer er genoeg.

De serie kwam voort uit de film met Kristy Swanson en Luke Perry. Sarah Michelle Gellar nam de rol op zich van het titelpersonage en een "Scooby-bende" die om haar heen werd gebouwd met vrienden en bondgenoten om haar te helpen het op te nemen tegen vampiers en demonen. Gedurende zeven seizoenen hebben de schrijvers, de rekwisietenafdeling en de decorontwerpers een heleboel dingen erin geperst die misschien een paar keer opnieuw bekeken hadden moeten worden.

Terwijl we terugkijken op Buffy's nalatenschap, hebben we 30 dingen gezien die fans hebben gemist in Buffy The Vampire Slayer.

30 Betekenis van de naam van Moloch

Moloch In The Buffy The Vampire Slayer Episode I Robot You Jane
Moloch In The Buffy The Vampire Slayer Episode I Robot You Jane

Seizoen één van de serie ging niet over veel op mythologie gebaseerde afleveringen. In plaats daarvan waren er, naarmate de wereld werd opgebouwd en personages werden uitgewerkt, veel monsters van de week om de verhalen te laten stromen. Een daarvan was een computerdemon in seizoen 1's "I Robot… You Jane."

Met de naam Moloch, had de naam van deze demon een dubbele betekenis. "Moloch" is een Hebreeuws woord voor demon. Willow werd Joods opgevoed en had de meeste ervaring met de demon, dus de naam was daar logisch. Het was echter ook een knipoog naar een computertaalfunctie genaamd "malloc", wat een afkorting is voor geheugentoewijzing. Aangezien hij een demon was, geboren uit computergebruik, was Moloch overal een passende naam.

29 Tekstboekteksten

Een Beatles-knik in Buffy The Vampire Slayer Uit het hart Uit het zicht
Een Beatles-knik in Buffy The Vampire Slayer Uit het hart Uit het zicht

Wanneer een televisieserie of film de tekst van een boek op het scherm heeft, moet het productiebedrijf iemand betalen om bestaande inhoud te gebruiken. Dientengevolge zal vaak wat op de uitgelichte pagina's verschijnt, door de afdeling rekwisieten voor de show worden gemaakt.

In het geval van de aflevering 'Out Of Mind Out Of Sight' van seizoen één, heeft een aanbevolen leerboek een bekende uitdrukking. Het bevat de regel "vreugde is een warme revolver" en andere herschreven teksten voor het Beatles-nummer "Happiness Is A Warm Gun". Door de parafrasering is de kans kleiner dat kijkers het zien.

28 Oz voorspelt Willow's Villainy

De donkere versie van Willow in Buffy The Vampire Slayer
De donkere versie van Willow in Buffy The Vampire Slayer

Enkele van de meest interessante voorafschaduwingen in Buffy The Vampire Slayer vinden plaats in een vroege seriedialoog die als grap bedoeld is. Een regel uit Oz in seizoen twee was eigenlijk een voorbode van enkele van de gebeurtenissen van seizoen zes.

Oz noemde Willow gekscherend een 'slecht meesterbrein' toen iemand vroeg of haar onschuld een act was in de aflevering 'Phases'. Vier jaar later dook Dark Willow op toen ze verslaafd raakte aan magie. Willow werd zo machtig dat ze probeerde een apocalyptische situatie te creëren.

27 Terugtrekken Pink Ranger

De originele roze Power Ranger
De originele roze Power Ranger

Buiten het vechten tegen slechteriken, lijkt het er waarschijnlijk op dat Buffy en de Power Rangers niet veel gemeen hebben. De aflevering "What's My Line Part 2" van seizoen twee gooide een dialoog weg die anders aangaf.

Buffy zegt op een gegeven moment tegen Kendra: "Ga terug, Pink Ranger". Bianca Lawson (Kendra) heeft nooit een Power Ranger gespeeld. De regel was eigenlijk een verwijzing naar de stuntdubbel van Sarah Michelle Gellar. Sophia Crawford was de stuntdubbel voor de originele Pink Ranger, Amy Jo Johnson, in de kinderserie.

26 Funny Farm Referentie

Grappige boerderij
Grappige boerderij

Buffy vond het blijkbaar leuk om mooie meta te krijgen met haar grappen in seizoen twee. In de aflevering "What's My Line Part 2" verwees ze naar het echte werk van Sarah Michelle Gellar.

Buffy grapt tegen Kendra dat ze de film Funny Farm niet moet kijken. De film, met in de hoofdrol Chevy Chase, bevatte ook een ander bekend gezicht. Het was een van Sarah Michelle Gellar's eerste acteerwerk op het grote scherm. Haar rol in de film was niet genoemd, maar ze is een van de jongste extra's in de film.

25 Bemanningsleden eren

Buffy Cast-reünie voor EW
Buffy Cast-reünie voor EW

Buffy bracht veel tijd door op twee plaatsen: op school en op het kerkhof. Als gevolg hiervan hebben die twee plaatsen nogal wat decorstukken en rekwisieten nodig. Sommige van die stukken geven shout outs aan leden van de crew van de show.

Terwijl seizoen één van de serie werd gefilmd op de Hollywood-begraafplaats, betekende een vernieuwing dat er in plaats daarvan een begraafplaats werd gebouwd. Zonder kant-en-klare grafstenen moest de bemanning er een aantal maken. Op veel van de graven staan namen van bemanningsleden in plaats van de namen na te bootsen die mogelijk op de camera op de echte begraafplaats zijn beland.

Namen van bemanningsleden kunnen ook worden gezien op borden, jaarboeken en in slaapzalen wanneer Spike Buffy en Willow probeert op te sporen op de universiteit.

24 Fandom Shout Outs

Easter Egg in Buffy The Vampire Slayer Episode Homecoming
Easter Egg in Buffy The Vampire Slayer Episode Homecoming

Naast het feit dat de crew shout-outs kreeg, zagen de fans die de show zo succesvol maakten ook wat lof in de show. Tijdens de hoogtijdagen van de serie werd een officieel prikbord voor gelijkgestemde fans gemaakt om het te promoten. Dat prikbord werd uiteindelijk erkend door het team van de show.

Een manier was om een demon voor de show te noemen. De demon Polgara had geen willekeurige naam. Het was de gebruikersnaam voor een prominent lid van het prikbord. Evenzo, wanneer de Homecoming Queen-competitie wordt geanalyseerd in de aflevering 'Homecoming' van seizoen drie, wordt een van de kandidaten vermeld als 'PB Crazed'. Je zou denken dat dat pindakaas betekent. Het is eigenlijk een verwijzing naar 'postbord'.

23 Buffy voorspelt de ondergang van Joyce

Joyce en Buffy Summers
Joyce en Buffy Summers

Buffy The Vampire Slayer heeft in de loop der jaren veel ondergang en vernietiging gekend. Meestal waren het de slechteriken die hun doel bereikten, maar soms verloren ook bondgenoten het gevecht. Eén overlijden trof het publiek harder dan de meeste omdat het helemaal niet bovennatuurlijk was. Als ze hadden opgelet, hadden ze ontdekt dat Buffy er in een eerdere aflevering de basis voor had gelegd.

In de aflevering 'The Body' verloor Joyce Summers haar leven als gevolg van een hersenaneurysma, iets heel onverwachts en tragisch voor de serie. In de eerdere aflevering "The Freshman" van seizoen vier, maakte Buffy echter grapjes over haar moeder die omkwam als reactie op de prijs van schoolboeken. Haar plaag? Ze hoopte dat het een 'grappig aneurysma' zou zijn. Ouch.

22 Een spreuk voor bussen

Een Gaelisch nieuwsitem verdubbelt als een spreuk in Buffy Episode Fear Itself
Een Gaelisch nieuwsitem verdubbelt als een spreuk in Buffy Episode Fear Itself

Oude spreuken verschijnen nooit in het Engels. In het geval van de aflevering "Fear Itself" van seizoen vier, werd een oproepspreuk in het Gaelic geschreven. Gelukkig voor Buffy-fans zijn er vandaag de dag nog steeds veel mensen die de taal lezen en spreken, waardoor die oproepingsspreuk kan worden vertaald.

De tekst verschijnt in een boek met "The Mark Of Gachnar", maar heeft niets te maken met de demon in de aflevering. In plaats daarvan verta alt het zich naar een nieuwsbericht over bussen in Dublin, waarin staat: "Vandaag wordt er een speciale busroute geopend in Dublin, ondanks berichten dat dit tot verkeersopstoppingen kan leiden."

We veronderstellen dat het die bussen "oproept", dus het telt nog steeds als een oproepspreuk, toch?

21 Een bijbels vers verwijst naar de heren

De heren in Buffy The Vampire Slayer
De heren in Buffy The Vampire Slayer

De aflevering "Hush" was een mijlpaal voor Buffy. Bekend om zijn pittige dialogen en sarcastische humor, is bijna het hele uur stil terwijl de heren iedereen in Sunnydale dempen. Natuurlijk hebben we geen dialoog nodig om paaseieren te spotten.

Niet lang nadat iedereen zijn stem verliest, lopen Buffy en Willow langs een kerkdienst in de openlucht waar op het bord 'Openbaring 15:1' staat. Dat specifieke hoofdstuk en vers is een paasei voor de aflevering zoals het luidt: "Ik zag in de hemel nog een groot en wonderbaarlijk teken: zeven engelen met de zeven laatste plagen - de laatste, omdat met hen Gods toorn is voltooid."

Er waren natuurlijk zeven heren die achter de harten van zeven stadsbewoners aan gingen.

20 Seizoen 3 en Seizoen 4 Afleveringen Voorspel Dawn's Debuut

Dawn werd geïntroduceerd in seizoen 5 van Buffy The Vampire Slayer
Dawn werd geïntroduceerd in seizoen 5 van Buffy The Vampire Slayer

Hoewel veel fans geschokt waren door de plotselinge verschijning van Buffy's kleine zusje Dawn in seizoen vijf, was haar toevoeging al lang gepland. Gevallen die haar komst voorafschaduwden, waren doorspekt in seizoen drie en vier.

Veel van die gevallen doen zich voor als gevolg van vreemde dromen of Buffy's interacties met Faith. Faith verwijst naar Buffy die "verkleed is in de kleren van een grote zus" tijdens een gevecht, en vertelt Buffy later in een droom dat "kleine zus eraan komt". Ze is echter niet de enige.

Als Tara in een van Buffy's dromen staat, zegt de laatste tegen de eerste dat hij 'voor zonsopgang terug moet zijn'. Als ze wakker wordt, loopt Buffy langs en kijkt naar binnen, de kamer die het volgende seizoen Dawns slaapkamer wordt.

19 Sappho's liefdesgedicht

Tara en Willow in Buffy nog een keer met gevoel
Tara en Willow in Buffy nog een keer met gevoel

Tegen de tijd dat de aflevering "Restless" van seizoen vier ronddraaide, hadden Willow en Tara een toegewijde romantische relatie. Het was geen geheim. Dat weerhield de show er niet van om een paasei met betrekking tot hun relatie op Tara's huid op te nemen.

Willow schrijft script op Tara's rug in een andere taal. De meeste kijkers wisten niet zeker wat het betekende en er werd later nooit naar verwezen. Het bleek een liefdesgedicht te zijn. Het gedicht was niet zomaar een gedicht; het is geschreven door Sappho van Lesbos. Het woord 'lesbisch' vindt zijn oorsprong in haar huis, en ze is misschien wel de beroemdste vrouw die van vrouwen houdt aller tijden, dus het is een mooie verwijzing naar de relatie tussen Willow en Tara.

18 Een voorbestemde vervaldatum

Buffy The Vampire Slayer Tombstone
Buffy The Vampire Slayer Tombstone

Eén verhaallijn in seizoen vier bevatte Faith en Buffy body swapping. Faith maakt misbruik van de situatie en wapent zich met Buffy's creditcard om te gaan winkelen. Als ze dat doet, is er een paasei dat moeilijk te herkennen is.

De vervaldatum op Buffy's kaart is mei 2001. Dat is belangrijk omdat Buffy letterlijk verv alt in mei 2001. Toen werd de aflevering "The Gift" uitgezonden. Buffy koos ervoor om zichzelf op te offeren voor haar kleine zusje, wat in feite op hetzelfde moment verloopt als haar creditcard op het scherm.

17 Seizoen 3 en 4 aftellen tot Buffy's ondergang

De dood van Buffy In Buffy The Vampire Slayer Aflevering 100 Thet
De dood van Buffy In Buffy The Vampire Slayer Aflevering 100 Thet

Naast die vervaldatum die het lot lijkt, leken seizoen 3 en vier allebei de aftelklok op Buffy's leven te starten.

In de finale van seizoen drie, "Afstudeerdag, deel 2", heeft Buffy een vreemde droom. In de droom staat Faith die haar zegt: "Mijlen te gaan, kleine juffrouw Muffet, aftellend van 7-3-0." Niet alleen is 730 dagen gelijk aan twee jaar, dat is hoeveel jaar later Buffy's offer plaatsvindt, maar de "mijlen te gaan" is ook een verwijzing naar haar verlies van haar leven. De zin komt uit het gedicht van Robert Frost "Stopping By Woods On A Snowy Evening", dat gaat over het einde van het leven.

In 'Restless', de finale van seizoen vier, leest Buffy's wekker 7:30 uur in een droom, maar het is haar duidelijk gemaakt dat de klok 'helemaal verkeerd' is. Ook al verwees de aflevering naar het vorige aftellen, ze was al een jaar dichterbij.

16 Rusteloos voorspelt Tabula Rasa

Spike In Buffy the Vampire Slayer Tabula Rasa
Spike In Buffy the Vampire Slayer Tabula Rasa

Buffy is niet de enige met vreemde profetische dromen in de serie. Xander heeft ook een aantal interessante. In één droom in de aflevering 'Restless' droomt Xander dat Giles aan Spike denkt als zijn zoon.

Knip door naar de aflevering "Tabula Rasa" waarin iedereen tijdelijk zijn herinneringen verliest, en Spike en Giles geloven echt dat ze een tijdje familie zijn. Spike draagt zelfs hetzelfde jasje (van Giles) in de droom als tijdens de gebeurtenissen van 'Tabula Rasa', wat bijdraagt aan het profetische effect van de droom.

15 De demon Halfrek kende Spike als Cecily

De demon Halfrek was ook Cecily in Buffy The Vampire Slayer
De demon Halfrek was ook Cecily in Buffy The Vampire Slayer

Een van de meest vermakelijke toevoegingen aan de serie was de voormalige demon Anya. Anya moest zich aanpassen aan een menselijk leven, maar ze had nog steeds vrienden in de demonenwereld. Een daarvan was Halfrek. Het bleek dat fans Halfrek al hadden ontmoet voordat ze werd geïntroduceerd.

Dezelfde actrice speelde de rol van Cecily in de aflevering 'Fool For Love' van seizoen vijf. Cecily was het voorwerp van de genegenheid van William the Bloody (vanwege zijn "verdomde vreselijke poëzie"). Hij schreef zelfs een gedicht voor haar voordat ze hem afwees.

In seizoen zes, toen Halfrek in een aflevering verscheen, herkende ze Spike als William, zijn pre-vampiernaam, een knipoog dat twee elkaar al kenden. Wat niet duidelijk is, is of Halfrek zich voordeed als Cecily of dat Cecily daarna op de een of andere manier een demon werd.

14 Vampire Willow is een voorbode van karakterontwikkeling

Willow ontmoet vampier Willow in Buffy The Vampire Slayer
Willow ontmoet vampier Willow in Buffy The Vampire Slayer

De vampierversie van Willow kwam uit een andere tijdlijn, maar ze was zeker informatief voor waar het personage naartoe zou gaan. Sommige van haar eigenschappen waren een voorafschaduwing van de persoon die Willow zou kunnen worden.

Toen Willow de vampierversie van haar andere zelf tegenkwam, merkte ze op dat ze dacht dat de vampier niet bepaald hetero was. De echte Wilg had nog niet door dat ze ook de voorkeur gaf aan het gezelschap van vrouwen.

Evenzo was de vampierversie van Willow niet vriendelijk voor mensen die haar in de weg liepen of naar lange uiteenzettingen luisterden. Ze gebruikte de uitdrukking 'nu verveeld' om aan te geven dat ze op weg was naar iets meer kwaads. Toen de Wilg van de normale tijdlijn verslaafd raakte aan magie en korte tijd een schurk was, gebruikte ze dezelfde zin om dezelfde redenen.

13 100 afleveringsreferenties

Anthony Stewart hoofd als Rupert Giles in Buffy The Vampire Slayer
Anthony Stewart hoofd als Rupert Giles in Buffy The Vampire Slayer

Het bereiken van de grens van 100 afleveringen was een enorme mijlpaal voor Buffy the Vampire Slayer. Meestal gebeurde dat soort run alleen voor medische drama's en misdaadprocedures in de jaren 90.

De 100e aflevering van de show was 'The Gift', de aflevering waarin Buffy zichzelf opofferde om de apocalyps te dwarsbomen en ervoor te zorgen dat haar kleine zusje een kans had om te leven. In de loop van de aflevering vroeg ze Giles hoeveel apocalypsen deze gebeurtenis zou veroorzaken. Zijn antwoord gaf aan dat ze er zes hadden gezien, maar het voelde alsof ze er 100 hadden meegemaakt.

12 Dawn heeft problemen

Michelle Trachtenberg als dageraad in Buffy The Vampire Slayer
Michelle Trachtenberg als dageraad in Buffy The Vampire Slayer

De veel gehypte muzikale aflevering "Once More With Feeling" bevatte veel metahumor. Een van die voorbeelden was Buffy's nonchalante zin van "Dawn's in trouble, must be Tuesday."

Tijdens het grootste deel van de show werd het tijdslot van dinsdagavond afgesloten. Zelfs toen de serie voor het laatste seizoen de overstap maakte van de WB naar de UPN, werd Buffy the Vampire Slayer nog steeds op dinsdag uitgezonden. Dinsdagen moeten ook een drukke dag van de week zijn geweest in de wereld van Buffy.

11 Gerecycleerde acteurs

Camden Toy als de demon Gnarl in Buffy The Vampire Slayer
Camden Toy als de demon Gnarl in Buffy The Vampire Slayer

De wereld van Buffy The Vampire Slayer kan soms erg klein lijken als je een goed oog had. Er waren verschillende acteurs in dienst voor meerdere rollen. Soms kwam dit doordat de acteur veel ervaring had met stunts en vechtscènes. Andere keren was het omdat make-up en protheses voor sommige van de schurken ervoor zorgden dat fans niet konden zien wie de acteur eronder was.

Camden Toy was een acteur die in verschillende seizoenen als meerdere schurken kon verschijnen. Hij speelde meer dan één vampier in de show, een van de heren, en een demon genaamd Gnarl die menselijke huid at.

Aanbevolen: