20 dingen die die-hard fans hebben gemist in Breaking Bad

Inhoudsopgave:

20 dingen die die-hard fans hebben gemist in Breaking Bad
20 dingen die die-hard fans hebben gemist in Breaking Bad
Anonim

Bijna 11 jaar geleden debuteerde Breaking Bad. Begonnen met een kleiner aantal volgers, duurde het niet lang voordat mond-tot-mondreclame miljoenen fans naar New Mexico bracht om de evolutie te volgen van een gemiddelde scheikundeleraar die verandert in een meedogenloze drugsbaron.

Velen zeggen dat het een van de beste tv-shows aller tijden was. Rolling Stone beoordeelde het als derde op de lijst van de 100 beste shows aller tijden. Het goede nieuws is dat voor fans het verhaal nog niet voorbij is. Op 11 oktober th brengt Netflix een vervolgfilm uit getiteld El Camino, met in de hoofdrol Aaron Paul, om zich te concentreren op wat er gebeurde na de finale van Breaking Bad in 2013. De opnames afgelopen herfst duurden 60 dagen en de langverwachte film heeft fans overal jeuk om erachter te komen wat de toekomst biedt.

Laten we, voordat we dit weekend naar de film gaan kijken of naar de show gaan kijken, eens kijken naar 20 dingen die die-hard fans hebben gemist toen ze voor het eerst naar Breaking Bad keken. Voor degenen die de serie nog niet hebben gezien, stop nu met lezen! Dit artikel staat vol met sappige spoilers en informatie achter de schermen over alles wat Breaking Bad te bieden heeft.

20 Gale Is Everwhere

Afbeelding
Afbeelding

Onze schuld kan zich nestelen in ons onbewuste. Voor W alt en Jesse wordt een deel van dat schuldgevoel veroorzaakt door de ondergang van Gale. Door de hele serie heen zien we hints dat Gale er nog steeds is, of het nu wordt weergegeven in achterwaartse graffiti, of later in de plaatsing van de letters van het logo voor het bedrijf genaamd Madri GAL Electromotive GmbH Gale is er nog steeds, ook al is hij al lang weg.

19 De laatste dodentelling

Afbeelding
Afbeelding

Aangezien een handvol van de sterfgevallen in Breaking Bad er echt uitspringen in termen van cinematografie, symboliek en verhaallijn, hebben kijkers de neiging om enkele van de minder iconische te vergeten. Tijdens de hele Breaking Bad-serie kwamen 270 mensen om het leven. Ik dacht dat het meer 100 of 150 was.

Wil je versteld staan? Jesse spreekt zijn handelsmerk "yeah, b$&h" of een variatie daarop slechts 54 keer uit in de loop van de hele show.

18 Een prachtig onbeschreven moment

Afbeelding
Afbeelding

Soms komen dingen gewoon samen. Wanneer W alt een intense aanvaring heeft met zijn familie, grijpt hij Holly en is op de vlucht. Wanneer hij met zijn jonge dochter naar de wasruimte van een tankstation gaat, in een poging zichzelf ervan te verzekeren dat hij het juiste doet wat Holly voor haar moeder roept. W alt realiseert zich dat hij Holly moet teruggeven. Dit moment was niet gescript. De kindacteur die Holly speelt, riep om haar moeder tijdens het filmen en de producenten van Breaking Bad wisten dat ze het moesten laten.

17 Die roze teddybeer

Afbeelding
Afbeelding

De roze teddybeer verschijnt voor het eerst in seizoen twee en het duurt even voordat de betekenis ervan duidelijk wordt. Als je de titels van de afleveringen waarin ze verschijnen aan elkaar koppelt, krijg je het bericht: Seven Thirty-Seven Down Over ABQ, wat een gecodeerde hint is die je naar het 737-vliegtuig leidt dat boven Albuquerque explodeerde. Uiteindelijk komen we erachter dat W alt betrokken was bij zijn ondergang.

16 Gus spiegelen

Afbeelding
Afbeelding

Dit brengt ons terug bij de teddybeer en een van de meest beruchte schurken waar W alter White tegenover staat. De beer is in ruwe vorm, hij mist een oog en heeft een brandwond op een hele helft van zijn gezicht. Deze beer is een voorafschaduwing van Gus en zijn uiteindelijke toestand, een van de meest angstaanjagende beelden van de hele show, na W alts bomaanslag.

15 Het lot van Jane voorspellen

Afbeelding
Afbeelding

De schrijvers van Breaking Bad houden van een goede voorbode. Zelfs zo ver terug als de dood van Jane, kan een herbekijken van seizoen twee zorgen voor een aantal huiveringwekkende momenten rondom Jane. Een van Jane's meer ongemakkelijke stukjes dialoog achteraf is wanneer ze zegt: "Dat was zo lief, ik denk dat ik een beetje in mijn mond moest overgeven." Jane verwijst vaak naar haar eigen dood, het is bijna alsof ze weet dat hij eraan komt.

14 Oranje is het nieuwe symbool

Afbeelding
Afbeelding

Sinaasappels, of ze nu in kommen zitten, op de grond vallen of rondrollen, betekenen dood en drama in de Breaking Bad-wereld. Geen wonder dat je automatisch 'oh nee' denkt als je sinaasappels in een frame ziet. Gedenkwaardig gebruik van sinaasappels omvat de sinaasappels die uit de kom vallen wanneer Ted Beneke zijn hoofd op het aanrecht slaat en in coma belandt en wanneer W alts buurman Carol wordt verrast door een slechtere W alt die terugkeert naar zijn huis en ze rol over de oprit.

13 The Reservoir Dogs Hommage

Afbeelding
Afbeelding

Ten eerste zijn de beruchte personages in Reservoir Dogs Mr. Pink en Mr. White, Breaking Bad-fans. Ik wil jullie graag voorstellen aan Mr. Jesse Pinkman en Mr. W alter White. De overeenkomsten houden daar niet op - tegen het einde van Breaking Bad houdt Jesse W alt tegen de grond met een pistool, deze exacte scène speelt zich af in Reservoir Dogs, alleen is het Mr. White die Mr. Pink tegen de grond houdt.

12 W alt's Pants - Full Circle De eerste aflevering tot het einde

Afbeelding
Afbeelding

In de allereerste aflevering, wanneer W alter en Jesse naar het midden van het dessert gaan om hun beruchte meth te koken (wat blauwe rock candy is, ter info), doet W alt zijn broek uit omdat het zo heet is. Jaren later in seizoen vijf, aflevering 14, wanneer W alter een vat geld door de woestijn rolt, passeren we hetzelfde paar verlaten kaki's die hij in de allereerste aflevering droeg.

11 Het Breaking Bad-logo op de ziekenhuisvloer

Afbeelding
Afbeelding

De makers van Breaking Bad zeggen dat hun keuze voor opnamelocaties in het ziekenhuis een compleet toeval was met het tegelpatroon op de vloer. Het duidelijkst in ziekenhuisopnames wanneer Jesse's surrogaatzoon Brock in seizoen vier is vergiftigd en de tegels op de vloer het Breaking Bad-logo vormen waar we allemaal zo bekend mee zijn geworden.

10 Jesse Pinkman's leven werd gered door een schrijversaanval

Afbeelding
Afbeelding

Breaking Bad ging voor een groot deel over de zeer gecompliceerde relatie tussen W alter White en Jesse Pinkman, maar Jesse mocht geen hoofdpersoon zijn. In feite zou hij in aflevering negen sterven. Gelukkig creëerde de Writers Guild of America uiteindelijk een pauze die hen zou doen heroverwegen. Maker Vince Gilligan zegt dat hij al veel eerder wist dat Jesse een integraal onderdeel was van Breaking Bad: "Iedereen wist hoe goed [Aaron Paul is] en een plezier om mee te werken, en het werd al snel duidelijk dat dat een enorme, kolossale fout zou zijn om Jesse te vermoorden.”

9 Walking Dead-effecten gebruikt op Gus in The End

Afbeelding
Afbeelding

Een van de meest verontrustende momenten in Breaking Bad is de ondergang van Gus Fring. Om de zaken bijzonder echt te maken, riep de serie een team van experts in, de beste in het creëren van bloedstollend bloed. Vince Gilligan schept op: “We hebben inderdaad veel hulp gehad van de mensen met protheses van The Walking Dead, en ik wil Greg Nicotero en Howard Berger, en KNB EFX, die twee heren en hun bedrijf, een compliment geven, omdat hun winkel deed dat effect. En dat werd nog versterkt door het visuele effectwerk van een man genaamd Bill Powloski en zijn team, die digitaal trouwden met een driedimensionaal beeldhouwwerk dat KNB EFX creëerde met de realiteit van de filmscène. Je kunt dus echt in en door Gus' hoofd kijken in die laatste onthulling. Het is een combinatie van geweldige make-up en geweldige visuele effecten. En het duurde maanden."

8 Heisenberg was een echte natuurkundige

Afbeelding
Afbeelding

Wanneer W alter White zijn enge drugsbaaspersonage verzint, komt zijn naamkeuze niet uit de lucht vallen. Werner Heisenberg was een Nobelprijswinnende natuurkundige. Waar stond hij om bekend? Het ontwikkelen van het principe van onzekerheid, iets waar iedereen W alter White en 'Heisenberg' tegenaan loopt gedurende de hele reeks van de serie.

7 Het verhaal achter W alters hoed

Afbeelding
Afbeelding

W alter's hoed die velen zagen als een presentatie van zijn donkere 'Hisenberg'-kant, was niet echt een bewuste kostuumkeuze, het was vanwege het praktische en de vasthoudendheid van een koude Bryan Cranston. Kostuumontwerper Kathleen Detoro zegt: Bryan bleef me vragen, nadat hij zijn hoofd had geschoren: 'Mag ik een hoed?' omdat zijn hoofd koud was, dus ik vroeg het aan Vince en hij bleef nee zeggen; Jesse droeg de hoeden. Uiteindelijk zei Vince: 'Ik denk dat er een plek is…' Het was Bryan die om een hoed vroeg, ik vroeg aan Vince, en toen bedacht Vince waar in het verhaal het logisch is: het is wanneer hij echt Heisenberg wordt.'

6 Wat 62 betekent

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn 62 afleveringen in Breaking Bad, wat een normaal aantal afleveringen lijkt voor de vijf seizoenen van een show. Tweeënzestig op het periodiek systeem is het scheikundige element Samarium. Dit element is een enorm ingrediënt in sommige van de geneesmiddelen die worden gebruikt om kankercellen te bestrijden bij de behandeling van kankers, waaronder long-, prostaatkanker, borstkanker en osteosarcoom. Toeval? Wij denken van niet!

5 W alter neemt de eigenaardigheden over van degenen die hij vermoordt

Afbeelding
Afbeelding

W alters afdaling naar 'Full Heisenberg' is gevuld met vreemde eigenaardigheden, zoals de manier waarop hij kenmerken overneemt van degenen die hij vermoordt. Nadat hij Crazy 8 heeft vermoord, snijdt hij net als hij de korsten van zijn boterhammen. Nadat hij van Gus af is, gaat hij net als Gus in een Volvo rijden. Hij pikt ook de gewoonte van Gus op om op een handdoek te knielen als hij moet overgeven in de badkamer - iets wat hij Gus nooit heeft zien doen. Eerder in de serie zien we dat W alt zijn whisky recht omhoog pakt, nadat hij Mike heeft vermoord, begint hij het te drinken met ijs.

4 Echt spijt van Jesse

Afbeelding
Afbeelding

Kleine details storen mensen soms tijdens een show. Voor Vince Gilligan is het gewoon hoe goed Aaron Paul/Jesse eruitziet ondanks dat hij een drugsverslaafde is. Gilligan zegt: "Eén ding irriteerde me als ik terugkijk op de hele show: Jesse's tanden waren een beetje te perfect. Er waren alle slagen die hij kreeg, en natuurlijk gebruikte hij meth, wat brutaal is voor je tanden. In het echte leven zou hij waarschijnlijk vreselijke tanden hebben."

3 Scènes die The Godfather channelen

Afbeelding
Afbeelding

Eerder noemden we de sinaasappels, een thema dat zowel in Breaking Bad als in The Godfather plaatsvindt, maar er is een andere scène die echt de invloed van The Godfather laat zien. Toen Hank zich realiseerde wie Heisenberg is, confronteert hij W alt op een manier die kijkers bekend voorkomt. Dit komt omdat het erg lijkt op Michael Corleone en zijn confrontatie met zijn broer Fredo. Of bloed dikker is dan water, we weten allemaal dat W alt Hanks hart brak.

2 De kledingkleuren komen overeen met hun afkomst in…

Afbeelding
Afbeelding

Gedurende de hele serie speelt kostuum een grotere rol dan we misschien beseffen. Zowel W alter als Skyler beginnen de serie met lichtgekleurde neutrale kleuren. We zien veel licht beige, kaki en groen. Naarmate de serie vordert en ze allebei verder in de wereld van misdaad worden gezogen, worden hun kleren donkerder, samen met hun lot.

1 Het verstrijken van de tijd op W alts verjaardag

Afbeelding
Afbeelding

W alter viert drie verjaardagen in de loop van de serie van vijf seizoenen. Elke verjaardagsaflevering laat W alter de voordeur van zijn huis zien - iets wat we ons misschien niet realiseren omdat de afleveringen zich over vijf jaar uitstrekken. Het verschil in W alter zien over deze drie jaar is behoorlijk schokkend. Ga terug en bekijk ze alle drie rug aan rug om te zien. Voeg vervolgens een gesprek toe dat Jesse en Jane in seizoen twee hadden over een vrouw die herhaaldelijk dezelfde scène schilderde, waar Jesse zegt: "Weet je. ik snap het niet. Waarom zou iemand tientallen keren een afbeelding van een deur schilderen?' en Jane antwoordt: "Maar het was niet hetzelfde. Het was hetzelfde onderwerp, maar het was elke keer anders. Het licht was anders, haar stemming was anders. Elke keer dat ze het schilderde, zag ze iets nieuws.'

Aanbevolen: