Wat hebben Dolly Parton en Buffy The Vampire Slayer gemeen?

Wat hebben Dolly Parton en Buffy The Vampire Slayer gemeen?
Wat hebben Dolly Parton en Buffy The Vampire Slayer gemeen?
Anonim

Als je denkt aan beroemde blondines, staan Dolly Parton en Buffy van Buffy the Vampire Slayer waarschijnlijk bovenaan de lijst. Maar voor zover we wisten, is de kleur van hun haar het enige dat ze gemeen hebben. Blijkbaar hadden we het mis. Dankzij de muzieklegende kon de beroemde vampiertelevisieshow zijn slagtanden ontbloten.

Het blijkt dat Dolly Parton de hand had in de creatie van Buffy the Vampire Slayer. Parton heeft zelf nooit een persoonlijke rol gespeeld bij het maken van de show, maar het blijkt dat ze er wel enige betrokkenheid bij had. Entertainment Weekly meldt dat Parton en haar voormalige manager Sandy Gallin in 1986 samen Sandollar Productions vormden, hetzelfde productiebedrijf dat in 1992 de eerste Buffy the Vampire Slayer-film maakte, met Kristy Swanson, Luke Perry, Hillary Swank en Donald Sutherland.

Toen de film mislukte, bracht Sandollars vertrouwen in een televisieshow Buffy the Vampire Slayer, met Sarah Michelle Gellar, van de grond. Sandollar's directeur en CEO, Gail Berman, geloofde dat een show een hit zou worden en dwong maker Joss Whedon om de serie te starten.

Dus terwijl Parton op geen enkele manier in de aftiteling van de show verschijnt, verschijnt Sandollars lavendellogo na elke aflevering, voor elk van de zeven seizoenen. Ook al is Parton een van de oprichters van Sandollar, alleen Berman en Gallin worden vermeld als producenten van de serie, inclusief Buffy's spin-off Angel.

Maar zonder Parton was Buffy misschien niet gemaakt. Het kan gewoon toeval zijn, of misschien omdat de showrunners Parton subtiel wilden bedanken voor haar bijdrage aan de serie, maar Buffy en Parton delen een verjaardag. Meestal vieren Buffy-fans over de hele wereld de heldin op 19 januari, maar misschien moeten ze ook de zangeres vieren, voor alles wat ze deed, zelfs als het een klein onderdeel was, voor de show.

Op het eerste gezicht denken we dat Parton geen keus had in welke shows haar bedrijf eigenlijk overzag, aangezien haar mede-oprichter meer als producer wordt neergezet dan zij. Parton, die in Tennessee opgroeide, ging regelmatig naar de kerk omdat haar moeders vader een pinksterprediker was. Tot op de dag van vandaag is ze nog steeds een praktiserend christen, dus het idee dat ze een show over demonen en vampiers ondersteunt, is een beetje raar. Het is waarschijnlijker dat ze de show steunde omdat het over een sterk vrouwelijk personage ging, net als zijzelf.

Parton is altijd opgekomen voor haar medevrouwen, niet alleen liet ze haar bedrijf een show produceren over een van de sterkste vrouwelijke personages op televisie, ze vocht ook voor vrouwenrechten op de show, achter de schermen. Berman vertelde The New York Times dat Parton haar in de jaren 90 ontmoette en haar willekeurig een cheque overhandigde nadat ze erachter was gekomen dat Berman minder Buffy-roy altygeld had gekregen dan haar mannelijke tegenhangers in de show.

Parton's zakelijke kant van het leven vormt een groot deel van het vermogen van de countryzanger. Met een combinatie van haar roy alty's uit haar muziekcarrière en haar verschillende bedrijven wordt geschat dat Dolly Parton $ 600 miljoen waard is. Ook gezien haar steun van haar medevrouwen, is het niet verwonderlijk dat Parton het geld en de wil had om Berman dat soort geld te geven, samen met de rekening voor de hele serie terwijl hij bezig was.

De laatste tijd zijn er echter veel tweets geweest over Parton's betrokkenheid bij de show, omdat fans begonnen de connectie tussen de twee blondines samen te brengen. Een hervonden liefde voor Parton, enkel en alleen omdat ze Buffy een helpende hand gaf in de vorm van geld.

Zelfs als deze perfecte samenwerking tussen vrouwen en vrouwen al jaren geleden al bekend was in de branche, zijn we blij dat het nu eindelijk bekend is bij het grote publiek. Buffy the Vampire Slayer is alleen maar populairder geworden, zelfs jaren nadat het de lucht verliet. Een nieuwe generatie moordenaars kijkt nu toe en wordt geïnspireerd door Buffy's heldhaftigheid en feminisme. Nu kunnen ze Parton ook bedanken, zonder haar hadden we Buffy misschien niet gekregen. Parton doodt op haar eigen manier, iemand anders herinnerde zich haar Buffy-achtige films in Hannah Montana ?

Aanbevolen: