15 redenen waarom we blij zijn dat het moderne gezin ten einde loopt

Inhoudsopgave:

15 redenen waarom we blij zijn dat het moderne gezin ten einde loopt
15 redenen waarom we blij zijn dat het moderne gezin ten einde loopt
Anonim

Het is altijd een beetje een wonder als een televisieshow een enorm succes wordt. Kwaliteit is nooit een garantie dat een show contact zal maken met het publiek en er zijn zoveel factoren en andere afleidingen die kunnen leiden tot de vroege ondergang van een show. Het is één ding dat een show succesvol wordt, maar het is nog moeilijker om dat niveau van liefde en steun vast te houden. Modern Family is altijd een van ABC's kroonjuwelenkomedies geweest, maar de show heeft het meer dan een decennium en bijna 250 afleveringen kunnen floreren.

De show heeft overleefd door de komst van streamingdiensten en de evolutie van televisie en het is een van de laatste klassieke sitcoms die nog steeds op televisie te zien is. Hoewel Modern Family in de loop van de elf jaar op televisie echt zijn sporen heeft verdiend, is het geen verrassing dat het in de latere jaren een beetje worstelde.

15 Verhaallijnen herhalen zich

Afbeelding
Afbeelding

Modern Family kreeg aanvankelijk veel kilometers door zijn personages naar nieuwe plaatsen te duwen naarmate ze ouder worden, maar de latere seizoenen van de show hebben in deze hoedanigheid een niveau van afnemend rendement bereikt. Personages groeien nog steeds, maar ze ervaren veranderingen en gebeurtenissen die de show al heeft behandeld. Er zijn dit decennium meer geboorten, adopties en cyclische ideeën geweest.

14 Sommige personages zitten vast dankzij de lange run van de show

Afbeelding
Afbeelding

Vanaf het begin is Modern Family een show met een vrij grote cast voor een sitcom. De show kan soms moeite hebben om altijd iets te vinden voor elk personage om te doen. Dit geldt in afzonderlijke afleveringen, maar ook in het grotere schema van de serie. Sommige personages hebben productievere bogen gehad dan andere, terwijl personages als Luke en Manny relatief gezien op een vergelijkbare plaats zijn gebleven sinds de start van de show.

13 Als het einde van de serie steelt de focus

Afbeelding
Afbeelding

Als een serie meer dan tien jaar loopt, verandert de laatste aflevering vaak in een gigantisch evenement en het hele laatste seizoen herinnert je er constant aan dat er een einde aan komt. Dit kan soms een sterke focus bieden, maar zoveel van Modern Family's laatste seizoen is bezig met hoe ze omgaan met de laatste Halloween of Thanksgiving. Het feit dat het het einde is, wordt zijn eigen boog, wat niet genoeg verhalend is en leeg aanvoelt.

12 Er is een opleving in gratuitous trip-afleveringen

Afbeelding
Afbeelding

Het is altijd leuk voor de cast van een show wanneer ze een pseudo-vakantie kunnen ervaren wanneer hun sitcom-tegenhangers een grootse reis maken. Modern Family heeft zich in het verleden overgegeven aan deze hoedanigheid, maar naarmate het einde nadert, voelt het alsof het nog gratuiter wordt. Grote reizen naar Colombia, Italië en Parijs zijn al geplaagd. Zulke spektakels kunnen leuk zijn, maar ze kunnen ook voorrang geven aan de locatie boven het verhaal.

11 Personages fietsen door banen

Afbeelding
Afbeelding

Een groot aspect van Modern Family is kijken hoe deze personages in de loop van de tijd professioneel volwassen worden. Er waren duidelijke carrièrepaden aan het begin van de serie, maar een decennium is een lange tijd om op één plek te blijven en dus is Modern Family rusteloos en verward geraakt. Er zijn ook personages zoals Jay die niet in staat zijn om hun natuurlijke conclusies te trekken. De show is nog niet voorbij, dus moeten ze hem dingen geven om tijd in beslag te nemen, zoals een hondenbed.

10 Het is al zo lang aan de gang dat verhaallijnen worden verlaten

Afbeelding
Afbeelding

Het kan moeilijk zijn om altijd op de hoogte te blijven van ieders verhaallijnen, vooral met zo'n grote cast. Dit wordt nog moeilijker wanneer een show in de lucht blijft en steeds meer terrein beslaat. Phil's magische winkel, bijvoorbeeld, was een verwaarloosd gebied op Modern Family. Er zal waarschijnlijk naar worden teruggekeerd, maar met zoveel afleveringen kunnen grote karakterbogen plotseling verdwijnen of buitenspel worden gezet ten gunste van andere personages of verschuivende verhaallijnen. Dan voelt de tijd die aan deze ontwikkelingen is besteed als verspild.

9 karakters veranderen in anderen

Afbeelding
Afbeelding

Het is aantoonbaar zeer bevredigend om te zien hoe karakterbogen de cirkel rond zijn of om getuige te zijn van echte ontwikkeling en verandering vanaf waar een personage begon. Hoe bevredigend dit ook kan zijn in de zin van het verhaal, het kan nog steeds enigszins repetitief aanvoelen om het spel te bekijken. Haley bevallen van een tweeling en dezelfde soort moeder worden als Claire mag dan thematisch klinken, maar het resulteert in veel gelijkaardige karakters als resultaat.

8 De lange duur doet relaties pijn

Afbeelding
Afbeelding

Cam en Mitchell zullen nooit uit elkaar gaan, maar hoe meer de show vordert, hoe slechter ze voor elkaar zijn en ze vertonen meer gevoelloos gedrag en houden geheimen voor elkaar. Hun conflicten worden altijd opgelost en hun liefde wordt behandeld als een altijd groenblijvende liefde, maar hun feitelijke gedrag ten opzichte van elkaar blijft verschuiven naarmate de show langer duurt om de komedie en verhalen te dienen.

7 De serie neemt zijn toevlucht tot goedkope lachers

Afbeelding
Afbeelding

Modern Family is altijd een dwaze sitcom geweest, maar het probeert nog steeds zichzelf te aarden en geeft meer om emotionele doorbraken dan om brede grappen. In de laatste seizoenen van de show is Haley echter gaan werken in een Goop-achtig bedrijf waar haar baas in feite slechts een langlopende Gwyneth P altrow-grap is. Dit voelt zoveel breder dan iets dat Modern Family aan het begin van de serie zou hebben gedaan. Het is ook een grap die in tal van andere series wordt gehekeld en op dit moment nauwelijks origineel is.

6 Het gezin is niet langer modern

Afbeelding
Afbeelding

Toen Modern Family meer dan tien jaar geleden in première ging, was de samenstelling van de Dunphys en Pritchetts misschien uniek. Nu, in 2020, is hun familie echter nauwelijks zo atypisch en zijn er nog meer unieke en "moderne" aanduidingen van verschillende families die er zijn. Op dit moment voelen ze zich eigenlijk gewoon een 'standaardfamilie' en nauwelijks iets dat 'grenzen verlegt'. Het is hier een kleine factor, maar nog een reden waarom de show en zijn make-up zichzelf zijn ontgroeid.

5 Teleurstellende romantische inspanningen

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn enkele personages in Modern Family die erin geslaagd zijn geluk te hebben in de liefde, maar de meeste jongeren van Dunphy en Pritchett slaan voortdurend toe in dat gebied. Manny, Luke en Alex draaien allemaal door zoveel partners en worden praktisch romantische bokszakken. Het voelt alsof hun perfecte vrienden hen al zijn gepasseerd, maar ze mogen niet bij hen blijven vanwege het voortdurende karakter van de show.

4 Personages worden gedwongen om achter te blijven en niet verder te gaan

Afbeelding
Afbeelding

Een van de moeilijkste dingen aan een serie, vooral een komedie, die elf seizoenen in de lucht blijft, is dat personages gedwongen worden min of meer in hun respectievelijke bubbels te blijven en de boot niet al te erg te laten schommelen. Er zijn veel kansen op werk en kansen voor deze personages om verder te gaan en zichzelf te verbeteren, maar ze mogen ze niet altijd nemen omdat de show nog niet is afgelopen en ze meer terrein met deze personages moeten bestrijken.

3 De serie begint zijn toevlucht te nemen tot de dood

Afbeelding
Afbeelding

Modern Family is altijd redelijk voorzichtig geweest om zich niet te wenden tot goedkope gimmicks, stuntcasts of gratis kijktrucs. Het dichtst dat de show bij dit soort sensationele programmering is gekomen, is echter toen ze plaagden dat een personage zou sterven in het tiende seizoen van de show. De tactiek wreef veel kijkers de verkeerde kant op en bleek een merkwaardige misbaksel voor de show te zijn, zelfs als de aflevering zelf nog steeds ontroerend en aangrijpend was.

2 Na bijna 250 afleveringen ontbreekt het natuurlijk aan verhalen

Afbeelding
Afbeelding

Modern Family is nog steeds ongelooflijk grappig, maar het is niet meer dan normaal dat na elf seizoenen veel van hun beste ideeën al op een bepaald moment zijn onderzocht. Nu maken ze gewoon het meeste met wat ze nog hebben. Het is een probleem voor elke langlopende serie en hoewel de scripts hier nog steeds solide zijn, v alt niet te ontkennen dat ze niet zo origineel aanvoelen als afleveringen van de eerste paar seizoenen.

1 De cast verdient nieuwe projecten en iconische rollen

Afbeelding
Afbeelding

Alle acteurs van Modern Family hebben iconische personages gecreëerd en hun talenten laten zien, maar als ze een vaste klant in deze serie blijven, is het onwaarschijnlijk dat ze een vaste klant in een andere show kunnen zijn. Af en toe gebeuren er filmrollen, maar als Modern Family eindelijk ten einde loopt, is het heel opwindend om te denken aan mensen als Ty Burrell en Julie Bowen die in nieuwe rollen wegglijden, of het nu in komedies of drama's is, en net zo sterk werk met hen doen.

Aanbevolen: