Mindhunter, seizoen 3: details, nieuws en alles wat we weten (tot nu toe)

Inhoudsopgave:

Mindhunter, seizoen 3: details, nieuws en alles wat we weten (tot nu toe)
Mindhunter, seizoen 3: details, nieuws en alles wat we weten (tot nu toe)
Anonim

Het eerste seizoen van tien afleveringen van de Netflix Original, Mindhunter, ging in première op 13 oktober 2017, met meerdere afleveringen geregisseerd door David Fincher. Hij was ook uitvoerend producent, naast Charlize Theron en de maker van de serie, Joe Penhall.

Gebaseerd op het non-fictieboek Mindhunter: Inside the FBI's Elite Serial Crime Unit van John E. Douglas en Mark Olshaker, speelt Jonathan Groff (bekend van Glee and Frozen) de hoofdrol als rookie-agent Holden Ford, werkzaam bij de afdeling Gedragscriminaliteit. Holt McCallany speelt ook zijn baas, Bill Tench, en Anna Torv als academische Wendy Carr.

Het eerste seizoen vindt plaats tussen 1977 en 1980, waar de nieuwere eenheid seriemoordenaars interviewt als een vroege stap naar criminele profilering… en waarin echte moordenaars worden afgebeeld, zoals de beruchte Edmund Kemper (die wordt gespeeld door Cameron Britton in de serie).

Seizoen twee ging in première in augustus 2019, gericht op de Atlanta-moorden in negen afleveringen - het heeft een goedkeuringsscore van 98% op Rotten Tomatoes. Ondanks een groot publiek en lovende kritieken, is de toekomst van de serie onzeker.

Lees verder voor Mindhunter, seizoen 3: Details, nieuws en alles wat we weten (tot nu toe)

12 Fincher kondigde zijn voornemen aan om vijf seizoenen te maken

Fincher op de set van de Netflix-serie
Fincher op de set van de Netflix-serie

In 2017 bracht ScreenRant verslag uit over David Fincher, die zich vijf seizoenen aan materiaal had voorgesteld voor Mindhunter, zijn vervolgsamenwerking met Netflix, na het enorm succesvolle House of Cards, waarvoor hij als uitvoerend producent diende. Hij regisseerde ook twee afleveringen van House of Cards.

De eerste twee seizoenen van Mindhunter beslaan een periode van vier jaar, waarin de 'Serial Crime Unit' net van start gaat.

11 Netflix heeft de serie niet verlengd voor een derde seizoen

Holden en Bill hebben hun team voorgesteld
Holden en Bill hebben hun team voorgesteld

In januari 2020 kondigde TVLine aan dat de show een permanente onderbreking had, tot groot ongenoegen van de fans en de betrokken acteurs. De beslissing is niet het resultaat van lage kijkcijfers of een gebrek aan kijkersplezier, maar vanwege de planningsverplichtingen van hogere ups die verbonden zijn met de serie. De streamingdienst en de regisseur laten veel platen draaien.

10 Netflix heeft de cast vrijgelaten uit hun contracten

De drie hoofdrollen van de Netflix-serie
De drie hoofdrollen van de Netflix-serie

In hetzelfde artikel, waarin het voor onbepaalde tijd uitstel van toekomstige Mindhunter-afleveringen werd aangekondigd, werd aan fans onthuld dat de drie hoofdsterren, Jonathan Groff (Holden), Holt McCallany (Bill) en Anna Torv (Wendy), samen met ondersteunende en terugkerende acteurs, werden allemaal ontslagen uit hun contracten en aangemoedigd om ander werk te vinden.

9 Mindhunter kan een anthologiereeks worden

Britton speelt de seriemoordenaar in de serie
Britton speelt de seriemoordenaar in de serie

Het vrijgeven van acteurs van hun contracten kan riskant zijn. Als Fincher in de toekomst terugkeert naar het project, is er geen garantie dat de acteurs zich niet zullen toeleggen op andere banen. Een oplossing om verdere vertragingen te voorkomen, is om van toekomstige seizoenen van de show een anthologiereeks te maken. Een andere optie is het inhuren van een andere acteur om een decennia oudere Holden te spelen.

8 Na twee veelgeprezen seizoenen wil het publiek meer

Groff speelt de jonge FBI-agent
Groff speelt de jonge FBI-agent

McCallany onthulde in een interview: We hebben goede hoop dat we de hele vijf seizoenen zullen doen, omdat het publiek op de show lijkt te hebben gereageerd, mensen houden echt van de show. En we zijn erg trots op de show en hebben er veel zin in om de show te blijven maken.”

Het is leuk voor kijkers om te zien hoe de acteurs personages uitbeelden waar ze van zijn gaan houden. de Mindhunter-fanbase is geïnvesteerd.

7 Hollywood-regisseur, David Fincher, nam te veel op zich

Fincher zet een schot in de roos
Fincher zet een schot in de roos

Een verklaring voor de beslissing om niet door te gaan met het derde seizoen is de toewijding van David Fincher aan lopende projecten, Mank, Finchers eerste Netflix-film, en het werk als uitvoerend producent aan Love, Death en Robots. Hoewel hij niet de enige regisseur van Mindhunter is, heeft hij een grote invloed op de toon van de serie.

6 De show is niet geannuleerd

Bill brainstormt met Holden
Bill brainstormt met Holden

Dat feit kan op dit moment een technisch feit zijn, nadat de cast en crew zijn vrijgesteld van hun contractuele verplichtingen, is Fincher's aandacht elders en vinden de schrijvers werk aan andere series. Triest om te zeggen, realistisch gezien, is de kans onwaarschijnlijk dat alle eerdere bijdragers in de toekomst weer bij elkaar komen. Het is echter niet geannuleerd.

5 Holt McCallany wil meer seizoenen

Holt interviewt een moordenaar
Holt interviewt een moordenaar

In een later interview met Digital Spy noemde McCallany de mogelijkheid van een onderbreking van de show en de onzekerheid over de toekomst van Mindhunter: Ik denk niet dat iemand op dit moment, in augustus 2019, precies weet wat er in winkel voor Holden en Bill, en Wendy.” Het publiek hoopte dat hij ongelijk had.

4 De show keert pas terug in ten minste 2022

Holden zoekt naar antwoorden
Holden zoekt naar antwoorden

Jonathan Groff zal verschijnen als koning George III in de aanstaande gefilmde opname van een 2015-productie van de Broadway-musical, Hamilton. Hij zal in 2021 ook in The Matrix 4 te zien zijn, en ongetwijfeld een nieuwe aflevering van de Frozen-franchise. Op basis van de schema's en toezeggingen van de regisseur en andere acteurs zou de show mogelijk niet vóór 2022 kunnen terugkeren, zelfs niet met een snel productieschema.

3 Seizoen drie zou plaatsvinden in het midden van de jaren tachtig

Holden en Bill wachten buiten een plaats delict
Holden en Bill wachten buiten een plaats delict

Het eerste seizoen van Mindhunter begint in 1977 en duurt drie jaar. Seizoen twee beslaat 1980 tot 1981. Als de show dit thema bijhoudt, zou de derde serie in theorie ergens halverwege de jaren tachtig plaatsvinden en mogelijk beruchte moordenaars zoals Joseph Paul Franklin, Charles Manson en Ted Bundy bevatten. De show, gebaseerd op een serie boeken, kan alle kanten op.

2 Brian, de zoon van Bill, wordt een hoofdpersoon na zijn rol in een moord

Bill's zoon Brian
Bill's zoon Brian

Tegen het einde van seizoen twee maken Bill (McCallany) en zijn vrouw Nancy zich steeds meer zorgen over hun geadopteerde zoon Brian (Zachary Scott Ross). Een peuter in hun buurt wordt vermoord en de ouders ontdekken dat Brian een rol heeft gespeeld bij de dood van het kind, waardoor Brian achteruitgaat.

1 Er kan een tijdsprong zijn vanwege de productieonderbreking

Promoposters voor seizoen drie
Promoposters voor seizoen drie

Er zijn tal van hindernissen voor Mindhunter als het nieuw leven wordt ingeblazen. Een van de meer imposante uitdagingen zijn de ouder wordende acteurs die de verhaallijnen beïnvloeden. Aan het einde van seizoen twee vrezen Nancy en Bill voor hun zoon, Brian, na de moord op een peuter in hun buurt. Brian (Zachary Scott Ross) is een kind en de serie begint dieper in zijn verhaal te duiken. Als je terugkeert voor seizoen drie, moet je je aanpassen aan de verstreken tijd.

Aanbevolen: