Wat Kevin James en de rest van de cast van King Of Queens hebben gezegd over de show

Inhoudsopgave:

Wat Kevin James en de rest van de cast van King Of Queens hebben gezegd over de show
Wat Kevin James en de rest van de cast van King Of Queens hebben gezegd over de show
Anonim

De CBS-sitcom, The King Of Queens, ging in première in 1998 en liep negen seizoenen. De showfinale werd uitgezonden in 2007. De serie begon na een paar gastoptredens van Kevin James in de show van zijn vriend Ray Romano, Everybody Loves Raymond. Kevin's optredens leidden tot een aanbod van het netwerk. CBS wilde dat Kevin zijn eigen sitcom zou hebben.

De serie was de laatste live-action sitcom van de jaren negentig die uit de lucht ging - The King of Queens gaf de kickstart van James' filmcarrière.

Kevin James schittert als Doug Heffernan, een bezorger, die in Queens, New York woont, met zijn vrouw Carrie, gespeeld door Leah Remini. De serie concentreerde zich op het leven van het Heffernan-echtpaar uit de arbeidersklasse, hun vrienden en de shenanigans van Carrie's vader, Arthur (gespeeld door wijlen en grote Jerry Stiller), die in hun kelder woonde. Andere mede-sterren uit de serie zijn Victor Williams, Patton Osw alt en Nicole Sullivan.

Lees verder voor wat Kevin James en de rest van de King Of Queens-cast over de show hebben gezegd.

12 Kevin James zegt dat King of Queens de tand des tijds doorstaat

Deacon en Kevin in een pruikenwinkel
Deacon en Kevin in een pruikenwinkel

Kevin James gelooft dat er een paar redenen zijn waarom The King Of Queens een succesvolle sitcom bleef tijdens zijn run, ondanks minimale promotie en tijdslotwijzigingen. Hij lichtte zijn standpunt toe tijdens een interview met CBS News: “Dit soort komedies werken. Het komt er echt op neer: kunnen ze het formaat uitvoeren? Is het schrijven goed? In het geval van ‘King of Queens’ was dat zo, en het heeft de tand des tijds doorstaan.”

11 Remini hoopte in 2007 op een tiende seizoen

Kevin James en Leah Remini fotoshoot
Kevin James en Leah Remini fotoshoot

Leah Remini voelde een diepe verbondenheid met haar rol als Carrie Heffernan, zozeer zelfs dat ze tijdens het filmen van de 200e aflevering, zeven afleveringen voor de finale, zei dat ze haar kleedkamer nog niet zou opruimen. Ze had echt een band met haar karakter, die een scherpe tong en een groot hart had.

10 Kevin James beweert dat de koning der koninginnen is geslaagd vanwege een gebrek aan netwerkinterferentie

Kevin James en Leah Remini poseren voor een fotoshoot
Kevin James en Leah Remini poseren voor een fotoshoot

Een ander juweeltje dat uit het CBS News-interview van James kwam, was: "[De show] heeft misschien voor ons gewerkt omdat mensen ons een beetje met rust lieten. Weet je, toen ze ons op de schouder klopten, en we keken op, was het negen jaar later. We waren nooit echt die glimmende show, maar we zijn een simpele show - en dat is iets waar ik trots op ben.”

9 Producenten zeiden dat het filmen van de finale aanvoelde als een afstuderen

Doug en Carrie kibbelen
Doug en Carrie kibbelen

De finale shoot omvatte lange omhelzingen, groepsfoto's en het ondertekenen van handtekeningen op kopieën van het uiteindelijke script. James onthulde: "Het drong pas echt tot me door toen ik de laatste aflevering opnamen, ik moet eerlijk zijn. Het was een mooie mijlpaal, de 200ste aflevering, maar het raakt je niet echt totdat je je realiseert dat je deze mensen niet regelmatig zult zien."

8 Kevin James noemde zichzelf de zwakke schakel in de cast

Doug onder IPS-pakketten
Doug onder IPS-pakketten

Kevin James kwam uit een andere acteerachtergrond dan veel van de cast. Hij zei over zijn tijd in de show, tijdens een recent telefonisch interview: Ik was absoluut de zwakke schakel voor wat betreft acteren in de show. Leah (Remini) en Jerry (Stiller) hadden waanzinnig veel dingen gedaan. Leah had zoveel dingen gedaan. Het was mijn eerste optreden. Ik heb er veel door geleerd. Ik zou naar boven kijken in plaats van naar beneden. Ik weet nog steeds niet wat upstage is.”

7 Leah Remini vertelde dat zij en James soms op de set vochten

Doug en Carrie kibbelen
Doug en Carrie kibbelen

Soms waren de gevechten tussen Doug en Carrie een weerspiegeling van spanningen buiten het scherm, deelde Leah Remini met Oprah magazine: "Er waren tijden dat Kevin en ik ruzie maakten over iets stoms, en we moesten kussen, maar we zou geen oogcontact maken. Maar dat komt omdat we van elkaar hielden. Als je niet om iemand geeft, neem je niet eens de moeite om met hen te vechten. Als je iemand vertelt om voor zichzelf te gaan, en ze draaien zich niet om en vechten met je, dan weet je dat er een probleem is."

6 Jerry Stiller zegt dat Kevin James hem uit zijn pensioen heeft gelokt voor de rol van Arthur Spooner

Arthur aan de keukentafel
Arthur aan de keukentafel

The King Of Queens is in wezen Jerry Stiller van Seinfeld's laatste terugkerende acteeroptreden, toen James Stiller uit zijn pensioen lokte voor de rol. Jerry Stiller herinnerde zich zijn tijd op de sitcom liefdevol en deelde:

“Dit was een kans voor mij, voor de eerste keer, om mezelf als acteur te testen, want ik zag mezelf nooit als meer dan alleen een fatsoenlijke acteur. Hij smeekte me letterlijk om in deze show te zijn. Hij kuste me. Hij omhelsde me. Hij zei: ‘Ik kan niet zonder jou. Ik ben vatbaar voor lof.”

5 Kevin James gaf toe dat hij zijn kostuum niet leuk vond

King Of Queens Jerry Stiller Kevin James argumenteert
King Of Queens Jerry Stiller Kevin James argumenteert

James zal zoveel dingen over de sitcom missen, maar zijn I. P. S-uniform is daar niet een van! De acteur had een hekel aan zijn erwtgroene bezorgoutfit: Ik kan niet wachten om nooit meer een I. P. S. uniform! De korte broek zat strak en ze sneden in mijn heupen, en ik had het gevoel dat de schrijvers er scènes omheen bouwden.”

4 David Bickel onthulde dat de studio niet wilde dat Doug en Carrie kinderen kregen

Leah Remini en Kevin James
Leah Remini en Kevin James

Bickel deelde de redenering achter Doug en Carrie die geen kinderen in de serie hebben: De studio was van mening dat als er iets groots met de familie Heffernan gebeurt, het de oude shows als 'pre-baby' dateert en de nieuwe shows als 'post-baby' en het doet de syndicatie een beetje pijn. En voor ons was het altijd zo dat Jerry Stiller de baby is.” Het publiek kan die logica niet tegenspreken!

3 Victor Williams denkt dat mensen reageerden op de eenvoud van de show

Diaken in zijn appartement
Diaken in zijn appartement

Alle cast had ideeën over waarom de show zo lang succesvol bleef. Costar Victor Williams gelooft: "Het is de eenvoud van gewone mensen waar mensen op reageren - en op zo'n overweldigende manier was het aanvankelijk een beetje verrassend voor mij", zegt co-ster Williams.“Maar toen was het logisch. Er zit een soort eerlijkheid in die eenvoud waar ik echt van heb genoten, en die ik echt ga missen.”

2 Maker en uitvoerend producent, Michael J. Weithorn, begrijpt niet waarom de show niet meer erkenning kreeg

De koning der koninginnen gegoten op set
De koning der koninginnen gegoten op set

Hoewel een consistente kijkcijfers hit, verbaasde het gebrek aan erkenning van de show de maker en producenten. Michael J. Weithorn onthulde zijn grootste frustratie: Wat me in de loop der jaren echt irriteerde, is dat Kevin, Leah en Jerry nooit een Emmy hebben gewonnen - en Kevin was pas vorig jaar zelfs genomineerd … Het werk dat ze deden was dus eersteklas en zeker op gelijke voet met de andere genomineerden.”

1 Kevin Can Wait is geen koning der koninginnen spin-off

Kevin James en Leah Remini op de set van Kevin Can Wait
Kevin James en Leah Remini op de set van Kevin Can Wait

Toen het nieuws over Remini's casting in James' sitcom uit 2016, Kevin Can Wait, brak, vroegen fans zich af of het een vervolg op of uitbreiding van The King Of Queens was. De ster van de nieuwe show, Kevin James, verzekerde het publiek dat het geen spin-off was - het waren twee vrienden die zich verenigden voor een ander soort show.

Aanbevolen: