Herinner je je de vleesjurk van Lady Gaga uit 2010 nog? Dit is hoeveel het waard is

Inhoudsopgave:

Herinner je je de vleesjurk van Lady Gaga uit 2010 nog? Dit is hoeveel het waard is
Herinner je je de vleesjurk van Lady Gaga uit 2010 nog? Dit is hoeveel het waard is
Anonim

Vegetariërs en veganisten, dit is jullie officiële waarschuwing om weg te kijken. Keer terug en wis je geschiedenis, en haal je door groenten gevoede zelf weg van deze bijzonder vlezige hoek van het internet.

We gaan helemaal terug naar 2010, toen Lady Gaga een alledaagse performancekunstenaar was (in plaats van de nouveau-pop-art godin die ze vandaag is). Het performance-stuk dat in dit artikel moet worden ontleed? Haar beroemde vleesjurk. De vleesjurk kreeg veel bijval en was een van de wildste Gaga-modestukken die we hadden gezien. Het gaf velen van ons een zeer viscerale reactie en was een van de grootste gespreksonderwerpen voor die roddelbladen die altijd op zoek zijn naar de aandacht van beroemdheden.

lady gaga lief uitziende selfie
lady gaga lief uitziende selfie

Waar ging het in godsnaam over?

De vleesjurk was echter allesbehalve een aandachtstrekker. Het was een opvallend stuk, ja, maar het werd niet alleen gedaan om de aandacht te trekken. Lady Gaga werd onder vuur genomen door PETA, maar ze verdedigde zichzelf tegen Ellen DeGeneres, en de ideologie achter de vleesjurk was eigenlijk behoorlijk solide. Ze legt uit dat de vleesjurk "zeker geen gebrek aan respect heeft voor iemand die veganist of vegetarisch is… Zoals je weet, ben ik de meest oordeelvrije mens op aarde. Het heeft vele interpretaties, maar voor mij is het vanavond [zeggen], 'Als we niet opkomen voor waar we in geloven, als we niet vechten voor onze rechten, zullen we binnenkort net zoveel rechten hebben als het vlees op onze botten.'”

Lady Gaga is een van de grote koninginnen van LGBTQ+-activisme en fondsenwerving, zoals velen van ons door de jaren heen keer op keer hebben gezien. Hoewel ze zeker niet vrij is van controle (of slip-ups), heeft ze een goed hoofd op haar schouders en weet ze hoe ze een statement moet maken. Ze heeft een passie voor het opkomen voor mensen, en voor het werven van zowel fondsen als bewustzijn; en ze leent haar stem graag aan bewegingen.

De vleesjurk was nog een ander stuk voor bewustwording/statement, wat betekent dat de boodschap net zo briljant is als het ontwerp van deze jurk. En we zijn er persoonlijk dol op, zelfs nog meer, wetende dat dat de boodschap erachter is. Oké, oké, we weten: het is allemaal goed en wel dat de jurk letterlijk een statement-stuk is, maar hoeveel is het eigenlijk waard?

Drumroll (of drumstick) Alsjeblieft…

Een kopie van Lady Gaga's jurk is gemaakt door een steakhouse en ze vroegen er $ 100.000 voor. Als je bang bent dat ze gewoon proberen te profiteren van een lang geleden trend, maak je geen zorgen, de jurk die ze aanboden was een volledige ma altijdaanbieding. “De jurk is gemaakt van USDA prime, dry-aged entrecote, porterhouse, rib-eye en Kobe steaks. Geen kostuum is compleet zonder accessoires. Het wordt geleverd met designer trick-or-treat handtassen gevuld met filet mignon en chocoladesaus, 40 ounce porterhouse steaks met candy corn, Kobe beef steaks en Kobe burgers, en een replica van een VMA-trofee.”

lady gaga's vleesjurk na conservering
lady gaga's vleesjurk na conservering

Lang verhaal kort is dat we eigenlijk niet weten hoeveel de vleesjurk van Lady Gaga vandaag waard is. Kort nadat het gedragen was, hebben ze het bewaard door er een soort super jerky van te maken. Het is al jaren te zien in de Rock and Roll Hall of Fame en is dat waarschijnlijk nog steeds. Vaak wordt het spul dat erin zit als onbetaalbaar en onvervangbaar beschouwd. En wie wil er nu serieus een jurk kopen die is gemaakt van met formaldehyde doordrenkte schokkerig? Ze zouden ons moeten betalen om het uit hun handen te nemen.

Aanbevolen: