Prinses Ariel werd geïnspireerd door Alyssa Milano? Dit is hoe deze Disney-personages zijn ontstaan

Inhoudsopgave:

Prinses Ariel werd geïnspireerd door Alyssa Milano? Dit is hoe deze Disney-personages zijn ontstaan
Prinses Ariel werd geïnspireerd door Alyssa Milano? Dit is hoe deze Disney-personages zijn ontstaan
Anonim

De helden en heldinnen van onze favoriete Disney-films zullen voor altijd worden geassocieerd met magie, fantasie en zelfs perfectie in onze gedachten. Het is een beetje gek om te denken dat hun uiterlijk en maniertjes in ieder geval gebaseerd waren op echte mensen.

Een gek feit dat de meeste Disney-fans zich niet realiseren over het maken van de meest populaire Disney-animaties is dat in de loop der jaren nogal wat bekende figuren in Hollywood de inspiratie hebben geleverd voor de hoofdpersonen in zowel overgewaardeerde als onderschatte Disney-films. En als je naar foto's kijkt van de echte inspiraties achter onze favoriete Disney-personages, is de gelijkenis vaak griezelig. Blijf lezen om erachter te komen welke echte mensen de meest iconische Disney-personages inspireerden en hoe ze eruit zagen.

15 Sneeuwwitje was gebaseerd op actrice Marge Champion uit de jaren '30

Marge Champion was een beroemde actrice in de jaren '30 en '40, wier sterkwaliteit haar de kans opleverde om Sneeuwwitje, Disney's allereerste prinses, te inspireren voor Disney's allereerste lange animatiefilm in 1937. Nadat ze haar werk aan Sneeuwwitje, Kampioen diende als live-action model voor de Blauwe Fee in Pinokkio.

14 Ariel werd geïnspireerd door Alyssa Milano

Zie je de gelijkenis tussen Ariel en Alyssa Milano? De voormalige Charmed-ster diende als belangrijkste inspiratiebron voor de roodharige zeemeermin. Op het moment dat de animators Ariel begonnen te tekenen, was Alyssa Milano een rijzende ster in de sitcom Who's the Boss. Ze kopieerden haar gezichtsstructuur en petite frame, hoewel ze ervoor kozen om Ariel gemberhaar te geven in plaats van Milano's brunette.

13 Ursula was gebaseerd op Divine, een Drag Queen uit de jaren 70

Ariel was niet het enige personage van de Kleine Zeemeermin dat was gebaseerd op een echt persoon. De schurk van het verhaal, Ursula de Zeeheks, werd eigenlijk geïnspireerd door een dragqueen die in de jaren 70 enorm populair was, genaamd Divine. Divine heeft haar gelijkenis nooit in de film gezien sinds ze helaas stierf in 1988, net voor de release in 1989.

12 Tom Cruise was de inspiratie achter Aladdin

Een van de meest verrassende echte mensen die een van onze favoriete stripfiguren hebben geïnspireerd, is Tom Cruise. Oorspronkelijk was Aladdin lang niet zo ruig knap. Maar toen Disney besloot dat hij aantrekkelijker moest zijn, ontwierpen ze hem opnieuw, gebaseerd op Tom Cruise en een paar Calvin Klein-modellen.

11 Prinses Jasmine was gebaseerd op Jennifer Connelly

Prinses Jasmine is een van de meest iconische Disney-prinsessen. Om haar er goed uit te laten zien, wilden de animators haar volgens People baseren op een echte schoonheid en dus gingen ze met actrice Jennifer Connelly mee. Hoewel de twee niet allemaal dezelfde kenmerken hebben, en Jasmine een donkerdere huidskleur heeft, is de gelijkenis nog steeds gemakkelijk te herkennen.

10 Native American actrice Irene Bedard stemde en inspireerde Pocahontas

De inheemse Amerikaanse actrice Irene Bedard zorgde niet alleen voor de stem van Pocahontas, maar inspireerde ook het uiterlijk van het gedenkwaardige Disney-personage. Als je naar foto's van Bedard kijkt, kun je zien dat de animators niet veel afweken van haar functies. Deze twee lijken helemaal op een tweeling!

9 Hans Conried was de tweelingbroer van Captain Hook

Er zijn nogal wat Disney-personages die werden geïnspireerd door de acteurs die ze uitspraken. Naast het uitlenen van zijn vocale talent aan Captain Hook in Peter Pan, diende Hans Conried ook als het live-action model waarop hij was gebaseerd. In de traditie van de theaterproducties van Peter Pan speelde Conried ook de rol van Mr. Darling.

8 Eleanor Audley's lange, dunne frame geïnspireerd op Maleficent en Lady Tremaine

Van de Disney-schurken is Maleficent uit Doornroosje de geschiedenis ingegaan als de meest angstaanjagende. De actrice die haar stem leverde, Eleanor Audley, inspireerde ook het lange, magere frame van het personage. Op dezelfde manier sprak en inspireerde ze het uiterlijk van Lady Tremaine, de kwaadaardige stiefmoeder van Assepoester.

7 Het was Margaret Kerry, niet Marilyn Monroe, die Tinkerbell inspireerde

Een hardnekkig oud gerucht uit Hollywood beweerde dat het icoon Marilyn Monroe uit de jaren 50 het uiterlijk inspireerde van Tinkerbell, Peter Pan's elfenmaatje. Maar internetbronnen bevestigen dat het eigenlijk Margaret Kerry was, de Amerikaanse actrice en radiopresentator, die als live-model en inspiratie achter Disney's beroemdste fee diende.

6 Sherri Stoner is een Disney-schrijver die Belle werd

Sherri Stoner begon bij Disney als schrijver en producent. Maar ze werd al snel een van de zeldzame echte mensen die de Disney-personages inspireerden die we kennen en waar we van houden. Nadat ze haar verleidelijke blik hadden opgemerkt, besloten de animators om de rol van Belle uit Beauty and the Beast op Stoner te baseren.

5 Genie werd echt getekend om op Robin Williams te lijken

Wijlen Robin Williams was een van de beroemdste acteurs die ooit een Disney-personage uitsprak. Maar wist je dat hij ook de geest van de geest inspireerde? Als je goed naar de geest in Aladdin kijkt, zul je merken dat hij een neus heeft die lijkt op Williams, en in bepaalde scènes wordt zelfs getoond dat hij zich op dezelfde manier als hem kleedt.

4 Scat Cat lijkt op Louis Armstrong

Het personage Scat Cat in The Aristocats is oorspronkelijk geschreven voor Louis Armstrong. We kunnen hiervan het bewijs zien door zijn liefde voor de trompet en zijn algemene maniertjes. Helaas werd Armstrong ziek voordat hij de rol op zich kon nemen, dus ging het naar Scatman Crothers. Nadat de casting was veranderd, veranderde het ontwerp van Scatcat ook enigszins om de nieuwe muzikant die hem uitte, erin op te nemen.

3 Assepoester en prinses Aurora waren gebaseerd op stemactrice Helene Stanley

Je hebt misschien overeenkomsten opgemerkt tussen Assepoester en prinses Aurora, twee van Disney's vroegste prinsessen. De dunne, wilgenachtige, blonde prinsessen zijn misschien ingesproken door twee verschillende actrices, maar hun uiterlijk is geïnspireerd door dezelfde actrice, Helene Stanley. Later diende Stanley als inspiratie voor Anita Radcliffe in Honderd en één Dalmatiërs.

2 Kindacteur Bobby Driscoll inspireerde de look van Peter Pan

Toen het tijd was om inspiratie op te doen voor Peter Pan, keken Disney-animators niet verder dan Bobby Driscoll, een van de meest populaire kindacteurs van die tijd. Hij stond bekend om het tonen van een jongensachtige charme, waarvan Disney dacht dat het de geest van Peter perfect weergaf. Driscoll won ook hoofdrollen in verschillende Disney live-action films.

1 The Beatles inspireerden de gieren in het Jungle Book

Het is niet moeilijk om de gelijkenis te zien tussen de gieren uit The Jungle Book die spreken met Liverpoolse accenten en de Beatles. Het beroemde kwartet inspireerde niet alleen het uiterlijk en de maniertjes van de gieren, maar werd ook gevraagd om ze te vertolken. John Lennon was niet enthousiast over het idee, maar dat weerhield de vogels er niet van om toch op de Beatles te lijken.

Aanbevolen: