Wat gebeurde er met Fabio na zijn roem in de jaren '80 en '90?

Inhoudsopgave:

Wat gebeurde er met Fabio na zijn roem in de jaren '80 en '90?
Wat gebeurde er met Fabio na zijn roem in de jaren '80 en '90?
Anonim

In de jaren 80 en 90 was Fabio overal: op billboards, in advertenties en op de omslagen van boeken, zijn gescheurde borst zichtbaar en zijn kenmerkende haar waaiend. Tegenwoordig heeft hij een nettowaarde van $ 10 miljoen, opgebouwd via een aantal wegen.

Hij werd ontdekt toen hij veertien was

Geboren in Milaan, Italië als zakenman en voormalig schoonheidskoningin, werd Fabio Lanzoni op jonge leeftijd ontdekt. Toen hij 14 was, trainde hij in een sportschool en werd hij benaderd door de beroemde fotograaf Oliviero Toscani, die hem vertelde dat hij een geweldig model zou zijn.

Hoewel zijn vader had gehoopt dat zijn zoon ingenieur zou worden, greep Fabio die kans. De volgende vier jaar verbeterde hij zijn vak door tienerkleding te modelleren voor een aantal Italiaanse merken.

De jonge Italiaan heeft de Amerikaanse modellenwereld stormenderhand veroverd

Vijf jaar later besloot het jonge model zijn geluk te beproeven in de VS en vertrok naar New York. Zijn verhaal is bekend: hij kwam zonder afspraak aan bij het Ford Modeling Agency en liep weg met een contract.

Anders dan de andere mannelijke modellen op het circuit, maakten de gespierde torso en het lange haar van de Italiaan hem uniek. Een dag nadat hij getekend had bij Ford Agency, werd hij gecast voor een van de grootste campagnes in die tijd in Amerika: de lancering van The Gap. Hij verdiende $ 150.000 met die eerste baan, een enorm bedrag in die tijd.

En hij werd gewoon Fabio.

Fans werden gek voor Fabio

Als hij beroemd was geworden als model, was dat niets vergeleken met wat hem te wachten stond. In 1987 verscheen een geschilderde versie van een foto van Fabio op de omslag van de romantische roman Hearts Aflame van Johanna Lindsey. Zijn imago bewoog meer boeken dan welke andere omslag dan ook, en het boek steeg naar nummer drie op de bestsellerlijst van de New York Times.

Fabio verscheen vervolgens op 460 covers, een record dat pas in 2017 werd verbroken door Jason Aaron Baca, die, geïnspireerd door Fabio's carrière, vastbesloten was om in meer romantische romans te verschijnen dan Fabio.

Fabio stopte met modellenwerk in 1991

Zijn pensionering betekende niet dat Fabio verdween. Het ex-model lanceerde een 24-uurs hotline, die bellers konden gebruiken om hem intieme verhalen van over de hele wereld te horen voorlezen.

In 1994 bracht hij een album uit met de titel Fabio After Dark, met monologen over zijn filosofie van de liefde. Het vloog uit de schappen.

Hij publiceerde ook zijn eigen romantische romans, Pirate, Viking en Rogue met afbeeldingen van zichzelf op de omslagen van zijn boeken. Het kon de fans niet eens schelen dat ze door een spook waren geschreven.

Zijn filmcarrière liep anders dan hij had verwacht

Fabio besloot ook te proberen door te breken in actiefilms, in de traditie van Sylvester Stallone en Arnold Schwarzenegger. In plaats daarvan ontdekte hij dat Hollywood hem graag als zichzelf wilde gebruiken.

Hoewel sommige castleden misschien hebben geprobeerd de producenten van The Bold and the Beautiful aan te klagen, had Fabio een geweldige prestatie in de show en werd hij geboekt voor een gastboog met meerdere afleveringen, waarin hij als zichzelf verscheen. Hij verscheen in een aflevering van Step By Step genaamd Absoluut Fabio. En hij verscheen ook als zichzelf in de cultklassieker Zoolander, die een enorme hit werd.

Hij slaagde erin om een paar rollen te bemachtigen die niet als andere personages waren geboekt, hij speelde een bodyguard in Death Becomes Her (1992) en een sekteleider in Bubble Boy uit 2001. In 2017 zagen fans hem verschijnen als de paus in de vijfde aflevering van de Sharknado-franchise.

Hij ontwierp een dameskledinglijn in 2002

Fabio's gezicht verkoopt nog steeds. De lancering van zijn lijn trok veel belangstelling, mogelijk omdat het publiek de ster graag weer wilde zien. Fabio had optredens op The Insider, The View en CNBC's Business Hour. Gedrukte publicaties waren ook blij met hem, waarbij People, Fortune en lokale kranten schreeuwden om hem voor het eerst in tien jaar weer op hun covers te hebben.

In 2005 was hij de presentator van Mr. Romance, een show gecreëerd door Kiss-zanger Gene Simmons, die tijdens zijn leven opwindend werk heeft gemaakt. De serie bevatte mannelijke deelnemers die strijden om de titel en de mogelijkheid om te verschijnen als een romanomslagmodel.

Hij heeft ervoor gekozen om de ‘The Retired Celeb’-route niet te volgen

Hoewel hem de kans is geboden om te verschijnen in Dancing with the Stars, The Bachelor en The Apprentice, heeft hij ze afgewezen. Volgens Fabio, wanneer mensen zichzelf in die positie plaatsen, doen ze dat omdat ze wanhopig op zoek zijn naar geld en aandacht. In zijn woorden: "Er is niet genoeg geld in deze wereld om me iets vernederends te laten doen."

Hij is nog steeds voorzichtig met zijn dieet en fitness

Op 63-jarige leeftijd houdt hij zichzelf nog steeds in vorm. Als tiener verloor hij een vriend die stierf aan een overdosis heroïne. Als gevolg hiervan heeft hij nooit drugs gebruikt en drinkt hij geen alcohol. Hij eet geen koolhydraten, kaas, gefrituurd voedsel of snoep. En hij staat nooit een föhn toe in de buurt van die beroemde lokken, die er net zo goed uitzien als altijd.

Het ex-model traint minstens vier keer per week 60 minuten in de sportschool, met de nadruk op cardio en gewichtheffen. Hij wandelt, rent en heeft een zware crossmotor-uithoudingsproef op zijn terrein, die hij dagelijks gebruikt op een van de 325 crossmotoren die hij bezit.

En dat is niet alles: hij slaapt in een hyperbare kamer die, zegt hij, het verouderingsproces omkeert.

Beroemde reclamecampagnes

Fabio werd een enorme hit in advertentiecampagnes voor I Can't Believe It's Not Butter. Hij werkt sinds 1994 als woordvoerder voor het bedrijf. Een van zijn meest memorabele commercials was dat Fabio zich losmaakte van een botersculptuur van zichzelf.

Hij werkte ook als woordvoerder voor een aantal andere groepen, waaronder Geek Squad en de American Cancer Society.

In een recent interview met The Guardian zei hij dat hij niet om Instagram gaf, daarom hebben fans de afgelopen tien jaar niet veel van hem gezien. Sinds 2021 staat hij echter weer in de schijnwerpers en vertelt hij interviewers hoe hij eindelijk klaar is om zich te settelen en een gezin te stichten.

Wat er ook gebeurt, we kunnen er vrij zeker van zijn dat hij zijn imago niet zal veranderen. Zoals hij zegt: "Alsjeblieft. Wie kan ik anders zijn, behalve Fabio?"

Aanbevolen: