Captain America: The First Avenger is de meest onderschatte MCU-film in de geschiedenis. Dit is waarom

Inhoudsopgave:

Captain America: The First Avenger is de meest onderschatte MCU-film in de geschiedenis. Dit is waarom
Captain America: The First Avenger is de meest onderschatte MCU-film in de geschiedenis. Dit is waarom
Anonim

Het Marvel Cinematic Universe maakt sinds 2008 furore op het grote scherm en in de loop van de afgelopen 12 jaar is het erin geslaagd miljarden dollars binnen te halen, terwijl het fans een aantal ongelooflijke films heeft opgeleverd. We hebben drie filmfasen doorlopen en fans staan te popelen om verder te gaan en zich te verdiepen in MCU-fase vier, wat zeker een aantal nieuwe en opwindende Marvel-verhalen en -personages zal opleveren.

Tijdens fase één werd Captain America: The First Avenger uitgebracht, en ondanks dat andere Captain America-films deze overtreffen, zijn we van mening dat deze film veel beter is dan mensen zich herinneren. We zijn zelfs van mening dat The First Avenger de meest onderschatte film in de MCU is. Natuurlijk geven sommige mensen deze titel aan Iron Man 3, maar vertrouw ons als we zeggen dat deze film veel beter is dan je je herinnert.

Vandaag gaan we een diepe duik nemen in Captain America: The First Avenger en laten we je zien waarom het de meest onderschatte film in de geschiedenis van de MCU is!

13 Het is een periodestuk dat authentiek aanvoelt

Periode Stuk TFA
Periode Stuk TFA

Een van de moeilijkste aspecten van het maken van een film als deze is om alles passend te maken voor de setting, maar deze film heeft uitzonderlijk werk geleverd om dit mogelijk te maken. In plaats van het gevoel te hebben dat we naar acteurs op een set zaten te kijken, werden we terug in de tijd gezogen, terwijl we genoten van het verhaal van Cap's hemelvaart in de wereld van superhelden.

12 Het heeft een geweldige ondersteunende cast

Ondersteunende cast TFA
Ondersteunende cast TFA

Casts kunnen een film maken of breken, en The First Avenger heeft een geweldige ondersteunende cast die de prestaties van Chris Evans heeft helpen verbeteren.

Tommy Lee Jones, Natalie Dormer, Hugo Weaving, Stanley Tucci en meer speelden allemaal een belangrijke rol in het feit dat deze film ongelooflijk was. Zonder de ondersteunende cast zou deze film helemaal niet hetzelfde zijn geweest.

11 Steve's Arc is fantastisch in deze film

Steve's Arc
Steve's Arc

Captain America is een van de meest geliefde personages in het Marvel Cinematic Universe, en we hebben echt een geweldige verhaallijn te zien gekregen in deze film. De jongen uit Brooklyn die goed wilde doen, verandert in een superheld en redt de wereld. We hebben hem zien groeien in de film en zijn morele kompas gebruiken als zijn gids, die onze planeet beschermde, maar hem in een gecompromitteerde positie bracht.

10 Het legde de basis voor de Avengers

Nick Fury Steve Rogers
Nick Fury Steve Rogers

Dit is een van de belangrijkste delen van de film en vond plaats in één scène na de aftiteling. Nick Fury binnen zien lopen om Steve te rekruteren was een enorm moment in de MCU, en het liet fans weten dat Steve zich bij mensen als Iron Man en Hulk zou voegen.

9 Steve en Peggy waren samen dynamiet

Peggy en Steve
Peggy en Steve

Het spreekt voor zich dat de relatie tussen Steve en Peggy de beste is in de MCU, en fans konden zien waar het allemaal begon in deze film. Het is verbazingwekkend om te bedenken dat fans moesten wachten tot Endgame om te zien hoe Steve eindelijk die dans waarmaakte die hij haar beloofde.

8 Red Skull was een geweldige schurk

Red Skull Captain America: The First Avenger
Red Skull Captain America: The First Avenger

Een held is zo goed als hun schurk, en gelukkig was Red Skull een absolute bedreiging in deze film. Hij zag eruit alsof hij rechtstreeks uit de strips en op het grote scherm kwam, en acteur Hugo Weaving had hem niet beter tot leven kunnen brengen. Het was verfrissend om hem weer te zien verschijnen in Avengers: Infinity War.

7 We hebben een voorproefje van de ruimtesteen

Ruimte Steen Rode Schedel
Ruimte Steen Rode Schedel

The Tesseract was een enorm onderdeel van deze film en fans vroegen zich af hoe het later in het spel zou komen. Blijkt dat dit mystieke artefact niemand minder was dan de Space Stone. Zoals fans zouden leren, zou het een grote rol spelen in de zoektocht van Thanos langs de lijn.

6 Steve's offer blijft een iconisch MCU-moment

Cap offer
Cap offer

Tot op de dag van vandaag zijn er verschillende sleutelmomenten in de MCU die nog steeds helderder schijnen dan de rest, en Steve's opoffering was daar zeker een van. Er was al vroeg in de film een voorbode dat hij zoiets zou doen, maar fans hadden niet verwacht dat het zo emotioneel zou zijn als het was.

5 "Ik kan dit de hele dag doen" is een van de beste regels van de MCU

GLB voor de hele dag
GLB voor de hele dag

We hebben Cap dit een paar keer horen zeggen in de MCU, en het is gemakkelijk een van de meest iconische lijnen in de franchise. Het was essentieel voor fans om Steve deze woorden te horen uiten terwijl hij werd mishandeld door grotere pestkoppen. De slogan hielp hen om meer te weten te komen over zijn karakter en zijn ontembare wil. Dit was een van onze favoriete callbacks in Avengers: Endgame.

4 Steve en Bucky's vriendschap is volledig te zien

Bucky en Steve
Bucky en Steve

Steve en Bucky hebben het allemaal samen meegemaakt, en dit was de eerste film waarmee fans een glimp van hun vriendschap konden opvangen. Gezien hoe de dingen in de MCU zouden eindigen, is het een goed idee om terug te gaan en dit opnieuw te bekijken. Je zult zien waar het allemaal begon.

3 We zien de evolutie van Cap's Shield

CAP-schild 1
CAP-schild 1

Captain America's Shield is een van de beroemdste stripwapens ooit gemaakt, en het ondergaat enkele opmerkelijke veranderingen in deze film. Fans zullen altijd het meest van zijn Vibranium-schild houden, maar als je hem ziet met iets minder effectiefs, laat dat zien hoe geweldig hij is met een schild op zijn arm.

2 De actiescènes zijn allemaal fantastisch

Cap actie
Cap actie

Superheldenfilms moeten een aantal geweldige actiescènes hebben als ze het willen opnemen tegen de rest van het peloton, en er is veel om van te houden in deze film. Van begin tot eind, telkens als die actie van start gaat, worden de fans getrakteerd op iets dat deze film onvergetelijk heeft gemaakt.

1 De huilende commando's waren een perfecte touch uit de strips

Huilende commando's
Huilende commando's

Hoewel ze in de strips onder het bevel stonden van Nick Fury, waren de Howling Commandos een welkome aanvulling op deze film. Ze wisten de zaken perfect in evenwicht te brengen met Cap, en ze gaven het gevoel een echte militaire eenheid te zijn die vertrouwen in elkaar had.

Aanbevolen: