The Crown: 10 personages met de meest tragische levens, gerangschikt

Inhoudsopgave:

The Crown: 10 personages met de meest tragische levens, gerangschikt
The Crown: 10 personages met de meest tragische levens, gerangschikt
Anonim

Netflix's The Crown is een historisch drama dat draait om het bewind van koningin Elizabeth II en de levens van andere Britse koninklijke familieleden. Hoewel de politieke gebeurtenissen in de show echt zijn, is het een bekend feit dat de maker van de serie een fictief werk produceert. Er is tenslotte geen manier om te weten wat voor soort denkproces de koningin in het echte leven heeft.

De aantrekkingskracht van The Crown ligt in het feit dat, hoewel de Royals een speciale status in de wereld genieten, ze uiteindelijk gewoon mensen zijn met dezelfde problemen en onzekerheden als de meesten van ons. Familie is niet alleen een bron van vreugde, maar ook van innerlijke spanningen en oude wrok. Sommigen moesten grote offers brengen in de naam van de familie die ze anders niet nodig zouden hebben. Hier zijn tien personages die de meest tragische zijn in de drie seizoenen die tot nu toe zijn uitgebracht. Seizoen 4 zou later in 2020 uitkomen.

10 Lord Snowdon

Antony Armstrong-Jones a.k.a. Lord Snowdon is de echtgenoot van prinses Margaret. De twee begonnen elkaar te zien in seizoen 2 en trouwden in 1960. Als kind werd hij bekeken en kreeg hij geen liefde. Zelfs als volwassene deed hij nog steeds vergeefse pogingen om indruk te maken op zijn moeder, maar het mocht niet baten.

Zijn huwelijk met prinses Margaret is tumultueus, gepassioneerd en intens, maar het is verstoken van gezonde gehechtheid en koestering. Hij zoekt elders genegenheid en heeft zijn vrouw niets anders te geven dan gemene aantekeningen die hij in haar boeken achterlaat. Ze zeggen vreselijke dingen als "Je ziet eruit als een Joodse manicure" en "Ik haat je". Hij bedriegt Margaret, maar kan het idee niet verdragen dat ze tijd doorbrengt met een andere man. Spoiler alert: de twee zijn in 1978 gescheiden.

9 Camilla Shand

Hoewel het niet duidelijk is wat Camilla's ware bedoelingen met prins Charles waren - misschien vond ze het idee om ooit koningin te worden - maar de manier waarop de koningin en koningin-moeder het heft in eigen handen namen en Camilla's lot voor ze is verschrikkelijk.

In de finale van seizoen 3 trouwde ze met Andrew Parker Bowles omdat de families van de twee tussenbeide kwamen. De twee waren al een beetje aan het daten, dus het was geen volledig huwelijk zonder wederzijds goedvinden, maar het idee leek ook niet van hen te zijn. Gek genoeg kregen Charles en Camilla eindelijk wat ze wilden toen ze jong waren: ze trouwden in 2005. Het evenement trok veel wenkbrauwen op en er wordt gezegd dat de koningin en Camilla tot op de dag van vandaag niet met elkaar kunnen opschieten.

8 Koningin Elizabeth II

Plichtsgetrouw, geaard en loyaal, doet koningin Elizabeth II geweldig werk als monarch. Gedurende de drie seizoenen had ze ontelbare keren haar persoonlijke mening opzij gezet. Maar dat betekent niet dat ze altijd geniet van haar tijd als koningin. Ze komt over als het soort vrouw dat liever een eenvoudig leven zou leiden met haar familie en zou werken in velden die haar interesseren - paarden bijvoorbeeld.

In plaats daarvan zijn haar kinderen van haar vervreemd en heeft ze een ongelooflijk gecompliceerde relatie met haar zus. Ze ziet er eenzaam uit en als haar sterke karakter er niet was geweest, had ze allang kapot kunnen zijn. Als het aan haar had gelegen, zou Margaret de monarch zijn geweest. Toen ze kleine meisjes waren, vroegen ze zelfs of dat geregeld kon worden, maar ze werden snel op hun plaats gezet.

7 Harold Wilson

Harold Wilson verscheen als premier in seizoen 3. De koningin verwelkomde hem niet bepaald hartelijk, maar hij slaagde er uiteindelijk in haar voor zich te winnen. Eerst dacht ze dat hij een Sovjet-spion was. Toen hij aan de macht was, krioelde het land van de problemen, waaronder de ramp in Aberfan. De politieke tegenstanders probeerden ook de regering omver te werpen, maar de koningin koos gelukkig de kant van hem. De regering van Wilson had een slechte reputatie omdat ze het pond devalueerden.

Tegen het einde van het seizoen komt Wilson afscheid nemen van de koningin: hij vertelde haar dat hij terugtreedt omdat hij vroege tekenen van Alzheimer begon te vertonen. Je geheugen langzaam zien wegglijden moet een vreselijke ervaring zijn, vooral omdat je er niets aan kunt doen.

6 Peter Townsend

Peter Townsend en prinses Margaret werden stapelverliefd in seizoen 1, maar er kon niets aan worden gedaan omdat hij een gescheiden man was. Het maakte niet uit dat hij een groepskapitein was bij de RAF en een vertrouwd personeelslid van de koninklijke familie. Hij was aardig, liefdevol en gaf zijn leven aan het dienen van het gezin, maar zijn leven werd gemanipuleerd door verouderde wetten. Ook prinses Margaret werd verpletterd.

Ze heeft nooit een andere man ontmoet die haar zo zou bewonderen als Peter Townsend. De wetten zijn sindsdien veranderd. Prins Charles trouwde met een gescheiden vrouw en prins Harry liet zijn oog vallen op een Amerikaanse, eveneens gescheiden, vrouw: Meghan Markle. Hopelijk waren Peter Townsend en prinses Margaret de laatsten die in de koninklijke familie niet mochten trouwen.

5 Prins Philip, hertog van Edinburgh

Vanuit een traditioneel oogpunt is de man het hoofd van het gezin, maar prins Philip kon aan het eind van de dag nooit de dienst uitmaken. Hij is getrouwd met een van de machtigste vrouwen ter wereld en dat bev alt hem niet altijd goed, zo blijkt uit de dialogen van verschillende koppels. De koningin begrijpt dat hij zich de baas moet voelen, dus hij is niet helemaal stemloos.

Bovendien vindt hij dat zijn leven zinloos is. Hij nam een aantal projecten aan om zich nuttiger te voelen, zoals het initiëren van het filmen van een documentaire over het gezin, maar dat vulde niet de leegte waarmee hij leeft. Geestelijk is hij uitgehongerd. Seizoen 3 wijdde er een hele aflevering aan. "Moondust" gaat over de maanlanding en de duidelijke bewondering van prins Philip voor de astronauten.

4 Prins Edward, hertog van Windsor

Prins Edwards persoonlijke tragedie veranderde de loop van de geschiedenis. Toen hij besloot te trouwen met een vrouw die niet geschikt was voor een koningin, besloot hij af te treden en de kroon door te geven aan zijn jongere broer, precies op tijd voor de Tweede Wereldoorlog. Prins Edward was het zwarte schaap tot hij stierf. De familie sprak verontwaardigd over hem. Prins Charles zag echter een beetje van zichzelf in de oude koning.

De oom van Elizabeth leefde de rest van zijn leven in ballingschap. In "Dangling Man" komt hij eindelijk oog in oog te staan met de koningin en delen ze een oprecht moment. Hij moest het tenminste goedmaken voordat hij stierf. Hij verontschuldigt zich bij haar en in ruil daarvoor bedankt ze hem dat hij haar koningin heeft gemaakt.

3 Prins Charles

Sinds de dag dat hij werd geboren, werd prins Charles klaargestoomd om koning te worden. Maar hoewel de woorden die gewoonlijk worden geassocieerd met koning zijn macht, glorie en leiderschap zijn, is prins Charles nooit beloond voor het uitspreken van zijn mening. Hij komt over als een van de minst intelligente personages in de serie, wat ongelooflijk oneerlijk is. Hij werd op de proef gesteld toen hij naar Wales ging om Welsh te leren, zodat hij zijn inhuldigingstoespraak kon houden in deze vaak over het hoofd geziene taal. Hij deed het geweldig, maar zijn moeder had hem niets dan kritiek te geven.

Zijn eigen ouders behandelen hem met totaal geen respect, maar hij heeft tenminste zijn zus Anne om op te leunen. Wanneer de oudere leden van de koninklijke familie beseffen dat hij verliefd is op Camila, grijpen ze in zodat hij niet met haar zou trouwen. Charles hunkert ernaar om met iemand te praten die hem zou begrijpen, maar het enige wat hij krijgt is het verraad van zijn vertrouwen.

2 Prinses Alice van Griekenland

Van alle personages in de serie heeft prinses Alice het meest geleden in haar leven. Zoals ze de interviewer in "Bubbikins" vertelde, leefde ze in ballingschap, werden haar kinderen van haar afgenomen en werd ze behandeld voor een psychische aandoening door geëlektrocuteerd te worden.

Ondanks alle verschrikkingen die ze heeft doorgemaakt, leek prinses Alice vredig te zijn. Ze was diep religieus en gaf haar leven om anderen te helpen. Tot zover de royals die allemaal egoïstische snobs zijn.

1 Prinses Margaret

Prinses Margaret is slim, geestig, modieus en gepassioneerd, maar toch behandelt iedereen haar als een plaag. Haar leven was niet echt van haar. Net als prins Charles had ze geen inspraak in met wie ze trouwt. Ze was diepbedroefd over Peter Townsend. Ze leefde en stierf in de schaduw van haar zus.

Zelfs haar eigen moeder heeft geen woorden van medeleven om haar te geven. In de serie is ze alleen op deze wereld. Wanneer ze zichzelf probeert op te vrolijken met een minnaar nadat ze erachter is gekomen dat haar man haar bedriegt, komt het allemaal tegen. Tragisch genoeg wordt ze steeds meer gereduceerd tot haar verslavingsproblemen. Als ze haar maar meer verantwoordelijkheden hadden gegeven, zou ze zich niet zo verveeld en verbitterd hebben gevoeld.

Aanbevolen: