De 'Titanic'-film van $ 200 miljoen beknibbelde slechts op een deel van het filmen

De 'Titanic'-film van $ 200 miljoen beknibbelde slechts op een deel van het filmen
De 'Titanic'-film van $ 200 miljoen beknibbelde slechts op een deel van het filmen
Anonim

Toen James Cameron begon met het filmen van 'Titanic', had hij Hollywood al een hoop geld gesmeekt om het project op zich te nemen. Sterker nog, voordat hij ooit aan audities begon, had Cameron al $ 2 miljoen uitgegeven aan een diepzee-excursie voor achtergrondinformatie.

En natuurlijk weten fans dat James Cameron in de loop der jaren meerdere keren naar de rustplaats van Titanic is gedoken. Zijn broer Mike Cameron, een lucht- en ruimtevaartingenieur, hielp zelfs bij het ontwikkelen van gloednieuwe technologie, zodat het team de onderwateropnamen kon maken van het wrak dat ze nodig hadden voor de film.

Alleen al dat deel kostte drie jaar en $ 10 miljoen om te voltooien, merkte Oklahoman op. En voordat 'Titanic' werd uitgebracht, onthulden de gebroeders Cameron een film genaamd 'Ghosts of the Abyss'. Het was een film van een uur waarin de onderwaterrustplaats van het grote schip werd beschreven.

Het is duidelijk dat het budget voor 'Titanic' enorm was. Veel van de scènes waren nep, gemanipuleerd met CGI, maar zelfs dat kost geld. Natuurlijk was ten minste één iconisch moment in 'Titanic' niet nep, en veel van het filmen kostte een aanzienlijk bedrag.

De bemanning bouwde bijna een heel schip, kreeg de sets precies goed, alleen om ze te laten overstromen en dan opnieuw te starten.

Het is duidelijk dat James Cameron alles perfect wilde hebben. Tegelijkertijd wist hij dat zijn megabudget niet zo ver zou gaan, gezien alles wat hij in de film wilde opnemen. Zoals BuzzFeedNews uitlegde, was de film gelukkig voor Cameron een absolute kaskraker.

Het brak talloze records en stond wekenlang op nummer één aan de kassa. Maar om daar te komen, moest James Cameron een set van de grond af opbouwen. En in de enige knipoog naar budgetvriendelijkheid van de hele productie was het feit dat de crew filmde in Mexico.

In plaats van in Hollywood te blijven, ergens langs de kust voor authenticiteit, verplaatste James Cameron de opnames van 'Titanic' naar Rosarito, Mexico.

Minder dure arbeid ten zuiden van de grens betekende dat Cameron zijn cake kon hebben en ook kon opeten. De kostuums kosten alleen al $ 8,4 miljoen, bevestigde BuzzFeedNews. Maar misschien was er ruimte in het budget, aangezien letterlijk alles goedkoper was in Mexico, inclusief de arbeid om de sets te bouwen.

James Cameron staat op Titanic-trap
James Cameron staat op Titanic-trap

In feite werkte Cameron net zoveel uren als de acteurs, zo niet meer. De bemanning werkte vaak de hele nacht door, waardoor er nog meer factureerbare uren aan het resultaat van de productie werden toegevoegd. Ondanks dat ze moe was van het dag en nacht rondzwemmen in oceaanwater (ze warmden het wel op na het filmen van de eerste paar takes in ijskoud water), had Kate Winslet niet veel te klagen op de set.

In feite zijn er, net als de regisseur, relatief weinig dingen waar hoofdrolspeelster Kate Winslet spijt van heeft over het filmen van 'Titanic'. Zoals de meeste mensen die betrokken waren bij het filmen, heeft ze veel goede herinneringen aan die tijd (en ook een vriendschap met Leo DiCaprio).

Aanbevolen: