Netflix heeft $ 120 miljoen uitgegeven voor een show die na slechts één seizoen werd geannuleerd

Inhoudsopgave:

Netflix heeft $ 120 miljoen uitgegeven voor een show die na slechts één seizoen werd geannuleerd
Netflix heeft $ 120 miljoen uitgegeven voor een show die na slechts één seizoen werd geannuleerd
Anonim

Het financieren van een film of tv-serie is van cruciaal belang om de klus te klaren, wat betekent dat er altijd een investering wordt gedaan. Sommige projecten geven ondenkbare hoeveelheden geld uit, andere geven heel weinig uit, en een paar zijn zelfs zelf gefinancierde droomprojecten. Ongeacht het bedrag dat wordt uitgegeven, één ding is nog steeds nodig om een project te laten overleven: kwaliteit.

Netflix heeft de bereidheid getoond om het grote geld uit te geven, en dat deden ze jaren geleden tijdens een show die maar één seizoen duurde. Het was een grote fout van de streamingdienst en we hebben alle details hieronder.

Netflix spaart geen kosten met zijn shows en films

Sinds het uitbreken als een leidende kracht in de entertainmentindustrie, is Netflix bezig met het uitgeven van geld met zijn grootste projecten. Simpel gezegd, de streaminggigant is altijd bereid om alles uit te geven wat nodig is om hun grootste projecten tot leven te brengen, zelfs als dit betekent dat ze regelmatig de bank moeten breken.

The Grey Man, bijvoorbeeld, is een recente Netflix-release die naar verluidt $ 200 miljoen heeft gekost om te maken. Dat is ongeveer dezelfde prijs als het maken van grote Marvel-films in het verleden.

We hebben onlangs ook vernomen dat Netflix een goddeloos bedrag heeft uitgegeven aan het vierde seizoen van Stranger Things.

"In een uitgebreid nieuw rapport van de Wall Street Journal met als kop "Netflix, Facing Reality Check, Vows to Curb its Profligate Ways", zeiden bronnen in de buurt van de streaminggigant dat het langverwachte vierde seizoen "een per-episode heeft kosten” van $30M, " Complexe rapporten.

De site vermeldde zelfs dat de kosten van het hele seizoen "zo hoog zouden kunnen zijn als $ 270 miljoen."

Netflix weet meestal een goede investering als ze het zien, maar een paar jaar geleden snauwden ze slecht.

Het zonk $ 120 miljoen in 'The Get Down'

Augustus 2016 markeerde het debuut van The Get Down, een Netflix-muziekserie die tot leven werd gebracht door Baz Luhrman. Het project had potentieel en Netflix was bereid het grote geld uit te geven om het mogelijk te maken.

Helaas liep de show tijdens de productie tegen een hoop problemen aan.

"In de twee en een half jaar sinds het op hiphop gerichte project bij Netflix werd opgezet, heeft Luhrmann twee showrunners, talloze schrijvers en niet weinig spanning meegemaakt met producer Sony Pictures Television, " Verscheidenheidsrapporten.

Dit was nog maar het topje van de ijsberg, want de show zou Netflix dan met een enorme rekening stuwen, waardoor het in feite een van de duurste shows in de geschiedenis werd.

"De productie van het seizoen van 12 afleveringen, waarvan de eerste helft op 12 augustus in première gaat, ging ruim boven het oorspronkelijke budget van ongeveer $ 7,5 miljoen per aflevering en kostte in totaal minstens $ 120 miljoen, met de staat New York fiscale prikkels ingecalculeerd, volgens bronnen, "vervolgde Variety.

Na zoveel tijd en geld aan de show te hebben besteed, zou je denken dat het een succes zou zijn geweest voor Luhrman en Netflix. Nou, je zou het mis hebben.

Het werd snel geannuleerd

Na slechts één seizoen, dat in twee delen werd uitgebracht, kwam er een vroegtijdig einde aan de show.

"Netflix heeft het ambitieuze muziekdrama van schrijver-regisseur BazLuhrmann na één seizoen geannuleerd, zo werd woensdag aangekondigd. Het nieuws komt bijna twee maanden nadat de tweede helft van het eerste seizoen van de serie in première ging op de streaminggigant. Down werd beschreven als "een mythische saga over hoe New York op de rand van het faillissement het leven schonk aan hiphop, punk en disco" en speelde zich af in de Bronx in de late jaren 1970, " verklaarde The Hollywood Reporter.

Zo was het televisiedebuut van Baz Luhrman verpest, en Netflix had een hoop geld opzij zonder dat er iets voor te zien was.

Overal was dit project gewoon een slecht idee. Om het nog erger te maken, kwam hij het ene probleem na het andere tegen, waardoor de reis er een was die waarschijnlijk het beste aan de startlijn kon worden achtergelaten.

zei Luhrman over de show: "Ik geloofde echt dat ik een soort oom van het project zou worden. Het mechanisme dat al bestond om tv-shows te maken, werkte niet echt voor deze show. er was geen precedent voor wat we aan het doen waren. Het standaardproces werkte echt niet, dus geleidelijk aan werd ik er meer en meer naar het middelpunt van getrokken."

The Get Down is een vriendelijke waarschuwing voor alle netwerken en streamingdiensten dat het uitgeven van een hoop geld aan een show niet veel garandeert. In plaats daarvan maakt het de bitterheid van een nederlaag alleen maar erger.

Aanbevolen: