Hoe Donald Trump in slechts één jaar $ 600 miljoen van zijn vermogen verloor

Inhoudsopgave:

Hoe Donald Trump in slechts één jaar $ 600 miljoen van zijn vermogen verloor
Hoe Donald Trump in slechts één jaar $ 600 miljoen van zijn vermogen verloor
Anonim

Voormalig president Donald Trump staat erom bekend pompeus te zijn over zijn eigen attributen. Bovenaan de lijst met dingen waar hij graag over opschept, is zijn rijkdom, die momenteel wordt geschat op ongeveer $ 2,5 miljard. Veel van die schat ligt in zijn onroerend goed in de stad New York, met een geschatte waarde van in totaal ongeveer $ 1,1 miljard.

Trump heeft affiniteit met het golfspel en heeft als zodanig veel van zijn rijkdom gekanaliseerd naar het bezit van golfclubs en resorts. Ongeveer $ 650 miljoen van zijn totale vermogen wordt in die specifieke ondernemingen gezaaid. Er wordt ook geschat dat zijn contanten, evenals andere persoonlijke bezittingen, in totaal bijna $ 450 miljoen bedragen.

Met dit soort rijkdom is de voormalige leider van de vrije wereld ongetwijfeld een van de rijkste mannen in Amerika, hoewel hij wel uit de Forbes 2021-lijst van 400 rijkste mensen van het land viel. Dit kwam in de nasleep van een relatief rampzalig zakenjaar voor de mogul, waarin hij tot $ 600 miljoen van zijn vermogen verloor - voornamelijk als direct gevolg van de COVID-pandemie.

Amazon CEO Jeff Bezos kwam bovenaan de stapel in de Forbes 400-lijst van 2021

De Forbes 400-lijst 2021: 'Definitive Ranking of The We althiest Americans In 2021' werd begin oktober gepubliceerd. De niet-verrassende persoon die bovenaan de stapel kwam, was Amazon-CEO Jeff Bezos, met zijn gigantische nettowaarde van $ 201 miljard. Een niet al te verre seconde was Elon Musk van Tesla en SpaceX, met zijn hele vermogen naar schatting $ 190,5 miljard. Mark Zuckerberg, Bill Gates, Warren Buffet en Michael Bloomberg stonden allemaal in de top tien.

Amazon-CEO Jeff Bezos en Elon Musk van Tesla en SpaceX
Amazon-CEO Jeff Bezos en Elon Musk van Tesla en SpaceX

De hoogste vrouw was Alice W alton, een van de erfgenamen van de Walmart-keten van superstores. Forbes had haar op nummer 12 op de lijst, met haar broers Jim en Rob respectievelijk 11e en 13e. Mackenzie Scott - de ex-vrouw van Jeff Bezo - werd 15e, met een nettowaarde van $ 58,5 miljard.

Robert F. Smith - op nummer 141 met een nettowaarde van $ 6,7 miljard - en David Steward - 182e met een totaal van $ 5,8 miljard - waren de enige Afro-Amerikaanse mannen op de lijst. Geen enkele gekleurde vrouw maakte de snit; Oprah Winfrey is de rijkste zwarte vrouw in Amerika, met een vermogen van ongeveer 2,6 miljard dollar. Ze miste de lijst met $ 300 miljoen.

Trump kelderde naar de 429e rijkste persoon in Amerika

Trump stond op nummer 352 op de 2020-lijst, toen zijn totale vermogen ongeveer $ 3,1 miljard zou bedragen. De hit van $ 600 miljoen die hij het volgende jaar opliep, kelderde zijn positie in de ranglijst, helemaal tot de 429e rijkste persoon in Amerika. Het is niettemin een prestigieuze positie om te bekleden, hoewel de meer dan een half miljard die hij tijdens de pandemie verloor, een klap zal zijn geweest.

Enkele van de miljardairs die de Forbes 400-lijst van 2021 hebben gehaald
Enkele van de miljardairs die de Forbes 400-lijst van 2021 hebben gehaald

Uit een onderzoek dat S&P Global tegen het einde van 2020 publiceerde, bleek dat de luchtvaartindustrie het zwaarst werd getroffen door de gevolgen van COVID. De volgende op die lijst waren vrijetijdsvoorzieningen, waar Trumps uitgebreide domein van golfclubs en resorts zou vallen. De onroerendgoedmarkt - het belangrijkste investeringsgebied van de zakenman - werd ook behoorlijk zwaar getroffen, waarbij mensen hun middelen naar sectoren als gezondheid, communicatie en entertainment konden leiden.

Trump had kunnen voorkomen dat hij al dit fortuin zou verliezen als hij aan het begin van zijn presidentiële termijn naar adviseurs had geluisterd, volgens een analyse van zijn val op de website van het tijdschrift Forbes.

Trump heeft advies afgewezen om zijn onroerendgoedactiva te verkopen

Toen Trump in januari 2017 de macht overnam in het Oval Office, werd hem naar verluidt geadviseerd om zijn onroerendgoedactiva af te stoten, voornamelijk als een manier om belangenconflicten te vermijden terwijl hij de macht van het presidentschap uitoefende. Om dat te doen, had hij ze waarschijnlijk moeten kanaliseren naar 'brede indexfondsen'. Op dat moment was hij naar schatting 3,5 miljard dollar waard.

Trump heeft voornamelijk geïnvesteerd in onroerend goed en onroerend goed
Trump heeft voornamelijk geïnvesteerd in onroerend goed en onroerend goed

De verhuizing zou volgens Forbes in eerste instantie de waarde van Trump hebben doen dalen tot $ 2,4 miljard - slechts $ 200 miljoen minder dan wat hij nu waard is. Maar uiteindelijk zou hij de enorme klap die de vastgoedsector de afgelopen twee jaar heeft gekregen, hebben ontweken. De analyse schat dat als hij dat wel had gedaan, hij niet alleen had voorkomen dat hij de $600 miljoen die hij het afgelopen jaar had verloren zou hebben verloren, maar dat hij vandaag waarschijnlijk ook nog eens $7 miljard waard zou zijn.

Zo'n bedrag zou hem rond de 133 hebben achtergelaten in de Forbes 400-lijst van 2021. Het domino-effect van Trumps voortdurende betrokkenheid bij de politiek v alt nog te bezien, met de 75-jarige naar verluidt nog steeds geïnteresseerd zijn in een nieuwe poging tot presidentschap in 2024.

Aanbevolen: