Pete Davidson roept 'Harry Potter'-auteur J.K. Rowling op SNL

Pete Davidson roept 'Harry Potter'-auteur J.K. Rowling op SNL
Pete Davidson roept 'Harry Potter'-auteur J.K. Rowling op SNL
Anonim

Begin juni schreef de internationaal bekende auteur J. K. Rowlings naam begon trending te worden op sociale media. Hoewel veel fans aanvankelijk dachten dat het kwam omdat ze aan een nieuw Harry Potter-project werkte, realiseerden ze zich al snel dat Rowling kritisch werd bekeken vanwege haar vermeende transfobe opmerkingen.

De hierboven getoonde tweet begon een aanval van verzet tegen Rowling, die werd getoond als ongevoelig voor de transgendergemeenschap. Rowling zou verder uitleggen: "Ik ken en hou van transgenders, maar het uitwissen van het concept van seks verwijdert het vermogen van velen om zinvol over hun leven te praten."

Terwijl Rowling haar standpunt zou blijven uitleggen, werd het steeds duidelijker dat Rowling idealen had omarmd die consistent waren met die van trans-uitsluitende radicale feministen, of TERF's - met andere woorden, ze was openlijk en onbeschaamd transfoob.

Deze onthulling van een van 's werelds meest populaire auteurs - vooral een auteur wiens boeken vaak werden aangekondigd als boeken die hoop en huizen geven aan degenen die verstoten of anders zijn - stuurde het internet in een neerwaartse spiraal, en terwijl Rowling verder ging om haar positie te verdedigen, begonnen steeds meer mensen, waaronder publieke figuren, haar te bekritiseren.

Een van die personen is Pete Davidson, die in het SNL-segment "Weekend Update" verscheen om zijn frustraties over Rowlings kritiek op de transgendergemeenschap cosmetisch te luchten. Davidson begon het stuk door uit te leggen hoe groot Harry Potter-fan hij was. Hij gaf zelfs toe: "Ik heb jaren geleden een Harry Potter-tatoeage laten zetten omdat ik niet helderziend ben. Ik wist niet dat Rowling Mel Gibson op ons zou nemen."

Op de vraag hoe hij zich voelde over Rowlings opmerkingen, gaf Davidson toe dat "het pijn deed omdat ik een nauwe band heb met die films."

De kern van zijn argument was het idee dat "ze een zevendelige fantasieserie heeft gemaakt over alle soorten mythische wezens die in harmonie samenleven… maar het enige waar ze haar hoofd niet omheen kan draaien is Laverne Cox? !" Het geestige commentaar van Davidson benadrukte de belachelijkheid van de auteur die kiest en uitkiest welke soorten mensen haar respect waard zijn.

Met vandaag de Nationale Coming Out Dag, waren veel Twitter-gebruikers trots op Davidson voor het innemen van deze positie tegen Rowling - en als de patronen aanhouden, zal hij waarschijnlijk niet de laatste beroemdheid zijn die dat doet.

Aanbevolen: