Olivia Rodrigo roept critici op voor het zeggen van haar songteksten 'Only Focus On Boys

Olivia Rodrigo roept critici op voor het zeggen van haar songteksten 'Only Focus On Boys
Olivia Rodrigo roept critici op voor het zeggen van haar songteksten 'Only Focus On Boys
Anonim

Olivia Rodrigo's hit "Driver's License" katapulteerde haar carrière naar nieuwe hoogten na de release. Haar krachtige zang en kwetsbare teksten voor het lied over een liefdesverdriet uit het verleden, resoneerden bij veel luisteraars - Rodrigo onthulde echter onlangs aan The Guardian dat ze "seksistische kritiek" kreeg voor haar songwriting.

De 18-jarige actrice en zangeres deelde dat haar songwriting, samen met Taylor Swift, door critici vaak als onbeduidend werd beschouwd, simpelweg vanwege het feit dat het zich voornamelijk op jongens richt.

GERELATEERD: Fans denken dat 'rijbewijs' over Olivia Rodrigo's andere ex zou kunnen gaan

De single is sinds het debuut het middelpunt van fanspeculatie. Fans theoretiseerden dat "Driver's License" ging over Rodrigo's ex-vriend en High School Musical: The Musical: The Series co-ster, Joshua Bassett. Bovendien speculeerden fans dat er een vermeende liefdesdriehoek was tussen Rodrigo, Bassett en Sabrina Carpenter.

Rodrigo noemde de opmerkingen over haar songwriting compleet "BS" en zei dat ze niet weet waarover mensen willen dat ze in plaats daarvan schrijft.

"Ik ben een tienermeisje, ik schrijf over dingen die ik heel intens voel - en ik voel een gebroken hart en heel intens verlangen - en ik denk dat dat authentiek en natuurlijk is", legde ze uit. "Ik weet niet echt begrijpen waar mensen willen dat ik over schrijf; wil je dat ik een lied schrijf over inkomstenbelasting? Hoe ga ik daar een emotioneel nummer over schrijven?”

Het lijkt er op zijn minst op dat Rodrigo zich in goed gezelschap bevindt. Zangeres en popcultuuricoon Taylor Swift is ook bekritiseerd omdat ze over haar eerdere relaties in het verleden schreef: in 2014 noemde Swift soortgelijke opmerkingen over haar liedjes ook 'seksistisch' en zei dat ze niet bekritiseerd moest worden omdat ze over een voormalige liefdesbelangen als mannen die over hun ex schrijven dat niet zijn.

Taylor Swift speelt gitaar in de videoclip van Lover
Taylor Swift speelt gitaar in de videoclip van Lover

"Je zult mensen hebben die zullen zeggen: 'Oh, weet je, ze schrijft gewoon liedjes over haar ex-vriendjes.' En ik denk eerlijk gezegd dat dat een erg seksistische invalshoek is, Swift zei op de Australische radioshow Jules, Merrick & Sophie. “Niemand zegt dat over Ed Sheeran. Niemand zegt dat over Bruno Mars. Ze schrijven allemaal liedjes over hun exen, hun huidige vriendinnen, hun liefdesleven, en niemand hijsen daar de rode vlag.”

Net als Swift lijkt het erop dat de critici niets hebben gedaan om Rodrigo te overtuigen haar deuntje te veranderen. Hoewel ze de opmerkingen van critici erkent, zei de kunstenaar dat ze wil schrijven over emoties die vaak moeilijk zijn om over te praten, en kwesties aan te pakken die vaak niet 'sociaal aanvaardbaar' worden geacht voor meisjes om te bespreken.

"Iets waar ik echt trots op ben, is dat deze plaat praat over emoties [zoals] woede, jaloezie, wrok, verdriet," zei ze. "Ze worden afgekeurd als bitchy en kreunen en klagen of wat dan ook, maar ik denk dat het zulke geldige emoties zijn.”

Rodrigo's debuutalbum Sour wordt op 21 mei uitgebracht.

Aanbevolen: