Hoeveel kreeg Charlie Sheen betaald voor 'Two And A Half Men'?

Inhoudsopgave:

Hoeveel kreeg Charlie Sheen betaald voor 'Two And A Half Men'?
Hoeveel kreeg Charlie Sheen betaald voor 'Two And A Half Men'?
Anonim

De afgelopen decennia hebben veel waarnemers beweerd dat de wereld zich midden in een gouden tijdperk van televisie bevindt, en niet zonder reden. Als je kijkt naar het huidige televisielandschap, is het vrijwel onmogelijk om te beweren dat dit niet het geval is. De afgelopen jaren zijn er immers meer shows in productie geweest dan ooit tevoren. Bovendien hebben alle streamingdiensten en kabelnetwerken showrunners in staat gesteld om als nooit tevoren met het medium te experimenteren, waardoor een aantal fantastische shows zijn ontstaan.

Natuurlijk, alleen omdat sommige van de populairste series van vandaag routinematig tot het uiterste gaan, betekent niet dat een meer dan traditionele show niet kan slagen in het moderne tv-landschap. Two and a Half Men was bijvoorbeeld op veel manieren een door de boeken sitcom en het vergaarde een enorme aanhang van fans.

Gecast als het hoofdpersonage van Two and a Half Men toen de show debuteerde, had Charlie Sheen veel te maken met het succes van de show. Hij bracht tenslotte jaren door als een rendabele filmster, dus het is logisch dat kijkers zich afstemden om hem gratis op hun televisie te zien. Natuurlijk, gezien de grote ster die Charlie op dat moment was, kreeg Sheen een enorm salaris betaald, ook al vocht hij consequent met de maker van de show.

The Making Of A Movie Star

Praktisch Hollywood-roy alty vanaf het moment dat hij werd geboren, Charlie Sheen's vader Martin Sheen is een Hollywood-legende en zijn oudere broer Emilio Estevez groeide op tot een filmster in zijn eigen recht. Ondanks dat alles was Charlie's weg naar het sterrendom natuurlijk verre van een uitgemaakte zaak, vooral omdat Sheen zo'n ongewoon leven heeft geleid.

Begonnen als achtergrondspeler in films als Apocalypse Now, begon Sheens carrière van de grond te komen met zijn rollen in Red Dawn, Lucas en Ferris Bueller's Day Off. Toen kreeg Charlie de rol van zijn leven, als de hoofdrolspeler in Oliver Stone's tijdperkbepalende Vietnam-oorlogsfilm Platoon, en zijn carrière bereikte van de ene op de andere dag een heel nieuw niveau. Toen hij een jaar na zijn Platoon-succes in een andere Oliver Stone-productie schitterde, bewees Charlie dat hij geen flits in de pan was.

Nadat Charlie Sheen een filmster werd vanwege zijn veelgeprezen rollen in een paar Oliver Stone-drama's, zou hij een hele reeks andere films uit elk genre headlinen. Tijdens de late jaren '80 en vroege jaren '90 zou Charlie zelfs schitteren in klassieke films zoals de Major League-films, Young Guns en de Hot Shots-franchise. Helaas voor hem zou het midden van de jaren '90 het einde van een tijdperk voor zijn carrière blijken te zijn, aangezien hij in de ene na de andere slecht presterende film speelde.

Televisie stormenderhand nemen

Gedurende het grootste deel van de geschiedenis van Hollywood beschouwden veel mensen het als een enorme degradatie toen een filmster een hoofdrol speelde in een tv-show. Om die reden waren veel mensen behoorlijk verrast toen Charlie Sheen de hoofdrol speelde in de laatste twee seizoenen van Spin City, een show die Michael J. Fox werd gedwongen te vertrekken. Charlie moet zich echter behoorlijk goed hebben gevoeld over zijn nieuwe carrièrepad, want hij speelde in Two and a Half Men het jaar nadat die show eindigde.

Gecast als Charlie Harper, een rijke jingleschrijver die altijd op jacht was naar een andere vrouw om te verleiden, de hedonistische reputatie van Sheen verleende de show een verrassende hoeveelheid authenticiteit. Gedeeltelijk om die reden bleef Two and a Half Men een kijkcijferkanon gedurende alle seizoenen waarin Charlie speelde.

Hoewel Two and a Half Men ongetwijfeld een enorm succes was, was het achter de schermen niet zo rooskleurig. In plaats daarvan werden berichten over Charlie Sheen en serie powerbroker Chuck Lorre's gevechten achter de schermen in de loop der jaren een legende. Uiteindelijk ontslagen uit de show nadat een van zijn gevechten met Lorre te ver ging en zich afspeelde in de reguliere media, nam Charlie's carrière daarna een aantal fascinerende wendingen.

Massive Pay Day

Als het gaat om de hoeveelheid geld die Charlie Sheen heeft gekregen om te schitteren in Two and a Half Men, is het onmogelijk om een exacte boekhouding te geven. Per slot van rekening schikte Sheen na zijn ontslag een rechtszaak met de show voor een gerapporteerde $ 25 miljoen, maar er is geen manier om zeker te weten of dat cijfer correct is. Bovendien tekende Sheen op een gegeven moment een deal van $ 100 miljoen waarbij syndicatie en achterstallige betalingen betrokken waren en alleen zijn accountants weten hoeveel hij daarvan heeft geïnd

Dat alles terzijde, tijdens Sheen's tijd met in de hoofdrol in Two and a Half Men, bevestigden zijn publicist en CBS bepaalde details over zijn deal en verdiende de man een verbluffend bedrag. Het gerucht gaat dat hij op een gegeven moment een deal heeft afgewezen om $ 1 miljoen per aflevering te verdienen, op het eerste gezicht lijkt dat een belachelijke beslissing. Maar uiteindelijk zou zijn gok zeker zijn vruchten afwerpen, aangezien Sheen een deal bereikte om $ 1,8 miljoen per aflevering te ontvangen.

Aanbevolen: