Mindy Kaling kan niet wachten op de Canadese coming of age-film, 'Funny Boy

Mindy Kaling kan niet wachten op de Canadese coming of age-film, 'Funny Boy
Mindy Kaling kan niet wachten op de Canadese coming of age-film, 'Funny Boy
Anonim

Mindy Kaling is enthousiast over de aankomende film van de Canadese regisseur Deepa Mehta, Funny Boy, en ze wil dit aan iedereen laten weten. Ze sprak gisteren haar ongeduld uit op Twitter en zei: "Ik kan hier niet op wachten. Deepa Mehta is een icoon. @ARRAYNow doet het opnieuw."

Mehta is een Indo-Canadese filmregisseur die vooral bekend is om haar elementaire trilogiefilms Vuur, aarde en water. De thema's in haar films zijn vaak gericht op de dualiteit van haar nationale en culturele identiteit, evenals op seksuele identiteit en vrouwenrechten.

Funny Boy zal zich concentreren op dezelfde thema's die Mehta tijdens haar carrière heeft aangepakt. Het gaat over het volwassen worden van Arjie Chelvaratnam, een jonge Tamil-jongen in Sri Lanka.

Mehta's films hebben in het verleden voor controverse gezorgd, vooral in India. Haar film Fire veroorzaakte veel klachten bij hindoeïstische groepen in India, die het oneens waren met de lesbische romantiek van de film. Haar film Water moest de opnamelocaties verplaatsen omdat sommige van deze hindoe-fundamentalistische groepen besloten haar sets te vernietigen, wat rellen veroorzaakte.

Ondanks de felle oppositie, zal Funny Boy niet terugdeinzen voor taboe-onderwerpen: het plot draait om de reis van hoofdpersoon Chelvaratnam om zijn homoseksualiteit te verwerken tegen de achtergrond van toegenomen spanningen tussen Tamil en Singalezen eerder het uitbreken van de Sri Lankaanse burgeroorlog.

De film is opgenomen op locatie in Colombo, Sri Lanka, en speelt Arush Nand als Chelvaratnam als jonge jongen, en Brandom Ingram als het personage in zijn tienerjaren.

De film is een bewerking van Shyam Selvadurai's gelijknamige roman uit 1994 en zal worden gedistribueerd door het distributiebedrijf Array Now van Ava DuVernay.

Funny Boy wordt in de bioscoop uitgebracht in Canada en in geselecteerde steden in de Verenigde Staten. De première is gepland op 4 december 2020 op CBC Television en CBC Gem. Het wordt dan internationaal gedistribueerd via Netflix.

Aanbevolen: