Christopher McDonald Flat-Out weigerde lid te worden van de Happy Gilmore Cast, hier is waarom hij dat deed

Inhoudsopgave:

Christopher McDonald Flat-Out weigerde lid te worden van de Happy Gilmore Cast, hier is waarom hij dat deed
Christopher McDonald Flat-Out weigerde lid te worden van de Happy Gilmore Cast, hier is waarom hij dat deed
Anonim

Meer dan 25 jaar nadat de Adam Sandler-film debuteerde, voelen fans er nog steeds een diepe verbondenheid mee. Misschien komt dit omdat het een van Adams beste komedies is. Of misschien is het omdat de cast er echt uitziet alsof ze het naar hun zin hebben. Maar Christopher McDonald wilde aanvankelijk nooit de rol van hoofdantagonist van Adam's Happy op zich nemen.

Een met een Academy Award bekroonde acteur speelde bijna de rol van Christopher McDonald in Happy Gilmore uit 1996. Gezien hoe volkomen iconisch Christopher's optreden als de walgelijke Shooter McGavin is, is het moeilijk je iemand anders in de rol voor te stellen. Dit is waarom hij de rol bijna niet op zich nam en zijn ware gevoelens over de film zelf…

7 Christopher McDonald weigerde in Happy Gilmore te zijn

Tegen 1996 had Christopher McDonald zich al gevestigd als een van de go-to-go-go's om schurken te spelen in zowel tv-shows als films. En dit is een van de redenen waarom Happy Gilmore-regisseur Dennis Dugan hem zo graag wilde hebben.

"Ik begon in schurken door een toneelstuk te spelen van de geweldige Mark Medoff genaamd When You Comin' Back, Red Ryder? Ik vond die schurk zo heerlijk om te spelen", zei Christopher in een interview met Vulture over Happy Gilmore. "Je zou het publiek kunnen boeien en een speld horen vallen. Dus terug naar decennia later, en ik ben in Vancouver om een film af te werken genaamd Onvergetelijk met Ray Liotta en een heleboel geweldige acteurs, en ik kwam [regisseur] Dennis Dugan tegen in een hotellobby en hij zegt: "McDonald, we zijn naar je op zoek! We willen dat je dit deel doet, lees het maar!" Dus ik las het en ik vond het heel erg leuk, maar ik zei nee."

De reden waarom Christopher weigerde om Happy Gilmore te doen, was omdat hij tijd met zijn gezin moest doorbrengen. Het maken van de film zou hem te lang van zijn jonge kinderen hebben gescheiden.

6 Hoe Christopher McDonald werd overtuigd om lid te worden van de cast van Happy Gilmore

Directeur Dennis Dugan was gewoon niet van plan om nee als antwoord te accepteren, dus vond hij een stiekeme manier om Christopher te overtuigen om de rol op zich te nemen.

"Dennis, de ondernemende persoon die hij is, zei: 'Oké, ik begrijp [waarom je niet in de film kunt zitten]'. Hij ging naar de producenten en zei: 'We hebben hem!' De producenten waren extatisch en vroegen hem hoe hij het deed. 'Nou, ik moest Christopher huisvesting geven voor hem en zijn hele familie.' Ze zeiden: 'Wat?! Hebben we het budget?!' Ik dank Dennis daar enorm voor, "zei Christopher.

"Maar rond dezelfde tijd was ik ook een golftoernooi gaan spelen met mijn vriend Detlef Schrempf en we hebben gewonnen. Ik kreeg het gevoel dat ik Happy Gilmore misschien moest heroverwegen. Ik zei tegen het team: ' Oké, ik denk dat ik dit wil doen, maar ik moet Adam ontmoeten.' Ik ging terug naar Vancouver, ging zitten met Adam, en hij had me zo goed als hallo. Ik was een liefhebber. Hij was niet zo groot als hij nu is, maar hij was zo ontzettend grappig. We zaten ongeveer een uur en lachten en lachten. Daarna wist ik dat ik de film moest maken."

5 Christopher McDonald's relatie met Adam Sandler

Christopher en Adams relatie op het scherm in Happy Gilmore is ronduit giftig, maar buiten het scherm waren de twee buitengewoon vriendelijk.

"In een Adam Sandler-film zijn is zo leuk, omdat alles licht, grappig en geïmproviseerd is. Hij omringt zich met zijn jongens en zijn vrienden", legde Christopher uit. "De hele ervaring was geweldig, misschien wel de beste tijd die ik had om een film te filmen."

4 Christopher Ad-Libed zijn beroemdste moment

Het andere dat Christopher leuk vond aan het werken met Adam aan Happy Gilmore, was dat hij de rest van de acteurs aanmoedigde om te improviseren. En dit omvatte een van de beroemdste momenten in de hele film.

"De allereerste scène die ik deed, heb ik geïmproviseerd, en het is degene waar ik het meest bekend om sta. Schutter en Happy wisselen woorden uit buiten het huis van zijn grootmoeder en hij zegt: 'Je gaat me verslaan? Bij golf 'Ha, je hebt grote problemen vriend, ik eet stukken stront zoals jij als ontbijt!' Gelukkig is natuurlijk zoiets van: 'Eet je stukjes stront als ontbijt?' Toen ik wegliep, draaide ik me om en had absoluut geen comeback. Dus nam ik een lange pauze en flapte eruit: 'Nee!' Nou, dat was een ad-lib, en de hele set lachte. Toen wist ik dat ik een beetje plezier kon hebben."

3 Heeft Christopher McDonald echt gegolfd in Happy Gilmore?

Aangezien het hele plot van Happy Gilmore om golf draait, werd van de acteurs verwacht dat ze wisten hoe ze een club moesten gebruiken. Maar gebruikte Christopher uiteindelijk een golfdubbel voor de film?

Ik heb alles zelf gedaan, behalve dat ene schot wanneer Shooter een bal in het water gooit', zei Christopher tegen Vulture."Ze vroegen me of ik het kon doen vanuit de hoek waar ik stond, maar ik dacht niet dat ik het kon. Ze lieten een andere man binnenkomen en hij was succesvol na ongeveer drie takes. Dat was prima; het was niet dat een bijzonder schot. Maar ja, ik heb al mijn eigen golfen gedaan. Ik kreeg geweldige lessen van een professionele golfer, en wanneer er een scène werd opgezet, gingen we opzij en gingen golfen om mijn swing echt soepel te krijgen "Ik heb daar veel tijd in gestoken en ik werd weer verliefd op het spel. Golf is ook zo'n mentaal spel, en toen was de inzet hoger met een film die werd opgenomen. Er zijn veel mensen in de buurt. Je hoeft niet wil niemand raken."

2 Christophers iconische rol heeft hem er misschien van weerhouden om opnieuw met Adam samen te werken

Adam Sandler is berucht omdat hij steeds weer dezelfde groep acteurs inhuurt voor zijn films. Dus natuurlijk vragen fans zich af waarom Christopher McDonald in geen van zijn andere films is verschenen. En het is niet voor een gebrek aan proberen. In zijn interview met Vulture beweerde Christopher dat hij auditie heeft gedaan voor talloze Adam Sandler-films.

"Ik heb inderdaad auditie gedaan voor dingen voor hem op zijn hoofdkantoor in Happy Madison. Ik zou elke keer naar hem toe gaan en een leuk gesprek met hem hebben, en uiteindelijk gebeurde het gewoon nooit. Toen ik' Ik heb hem gevraagd: "Kerel, ik zou graag weer met je willen werken, je bent zo leuk en we zouden samen veel lachen", is het altijd: "Kerel, je zult altijd Shooter zijn!" Op dit moment denk ik dat het misschien komt omdat de rol zo iconisch is dat het iets uit een film zou kunnen wegnemen? Ik heb geen idee. Ik heb niet opgegeven. Hopelijk in de toekomst. Ik weet dat hij een geweldige nieuwe deal heeft met Netflix, dus misschien doet hij een Happy Gilmore 2. Ik zou ook graag een vervolg willen doen, maar Adam zegt dat hij geen sequels doet. Dus ik zit een beetje vast in die wereld, wat ik een beetje begrijp, maar tegelijkertijd begrijp ik het niet."

1 Waarom Happy Gilmore nog steeds geliefd is

Van alle oude films van Adam Sandler is er nog steeds een speciaal plekje voor Happy Gilmore in de harten van velen. In Christophers perspectief komt dit simpelweg neer op het feit dat de film gewoon zo ontzettend grappig is.

"Ik zeg je, generaties mensen reageren op deze film omdat ze gewoon graag lachen", zei Christopher tegen Vulture. "Toen het uitkwam, was het een bescheiden hit, maar toen het op televisie kwam, kon ik niet over straat lopen. Ik doe vrij vaak cameo's en ik krijg verzoeken van over de hele wereld. Ik heb grootouders en hun kleinkinderen gekregen. Het is heerlijk om zo'n hit te hebben, moet ik zeggen. Het blijft geven. Als ik mensen aan het lachen kan maken, is dat geweldig, want de wereld is behoorlijk verpest. Het geeft mensen een goed gevoel. Het is een zegen."

Aanbevolen: