15 Details van oude buitenaardse wezens die totaal overdreven zijn

Inhoudsopgave:

15 Details van oude buitenaardse wezens die totaal overdreven zijn
15 Details van oude buitenaardse wezens die totaal overdreven zijn
Anonim

Ancient Aliens is een populaire televisieserie die in 2010 debuteerde op het History Network. De show presenteert argumenten voor het bestaan van buitenaardse wezens en baseert hun bevindingen op historische teksten, archeologische artefacten en de interpretatie van folklore. Ondanks dat het een zeer interessant horloge is, is Ancient Aliens bekritiseerd door historici, kosmologen en de wetenschappelijke wereld in het algemeen voor het presenteren van argumenten die grenzen aan pseudowetenschap.

Zeker, sommige afleveringen hebben meer wetenschappelijke onderbouwing dan andere. Tijdens het kijken naar de show moet de kijker in gedachten houden dat veel van de argumenten die in de show worden gepresenteerd, meningen zijn en niet gebaseerd zijn op empirische feiten. Het probleem is dat niet elke kijker een geavanceerde kritische geest heeft, en velen zullen het onderwerp van de show als een puur feit beschouwen. Sommige inconsistenties in de show zijn duidelijk, en sommige zijn moeilijker te lokaliseren. Hier zijn enkele overdreven of gewoon valse beschuldigingen die in de show zijn geuit.

15 Oude Egyptenaren waren in staat om vliegtuigen te bouwen en te vliegen

Buitenaardse vliegtuigen
Buitenaardse vliegtuigen

Een van de grootste overdrijvingen in de show is de theorie dat buitenaardse beschavingen vliegtuigen naar de aarde hebben gebracht voor gebruik door de oude Egyptenaren. Archeologen hebben nooit artefacten ontdekt om deze theorie te ondersteunen, maar de show verdedigt dat de buitenaardse wezens de vliegtuigen van de aarde zouden hebben verwijderd. Ze verwijzen naar kunst die op vliegtuigen lijkt om hun bewering te staven, maar veel experts hebben gesuggereerd dat deze oude tekeningen eigenlijk vogels afbeelden, geen vliegtuigen.

14 kristallen schedels werden geproduceerd door buitenaardse wezens

Kristallen Schedels
Kristallen Schedels

Kristalen schedels worden al lang in verband gebracht met buitenaardse folklore, hoewel bijna alle experts het erover eens zijn dat ze het product zijn van bekwame fraudeurs en eigenlijk geen antropologische of historische relevantie hebben. Er is nog nooit een kristallen schedel gevonden op een oude opgraving; in plaats daarvan zijn ze ingeleverd door gewone mensen, wat altijd een paar alarmbellen doet rinkelen. Zelfs als kristallen schedels cool genoeg zijn voor Indiana Jones, bewijzen ze niet het bestaan van buitenaards bezoek.

13 Buitenaardse wezens hebben bijgedragen aan het bouwen van oude Inca- en Maya-steden

Inca-site
Inca-site

Een van de meest algemeen aangenomen theorieën over buitenaardse wezens is dat ze hielpen bij de bouw van oude Inca- en Maya-steden. Veel van de locaties bevinden zich op moeilijk bereikbare bestemmingen en zijn gebouwd met zware natuurlijke materialen. Daarom gaan veel mensen ervan uit dat het mensen niet gelukt zou zijn om zonder hulp hun steden op te richten. Door oude beschavingen te beoordelen naar de maatstaven van vandaag bewijzen we de geschiedenis een slechte dienst. Er is geen bewijs dat buitenaardse wezens hebben bijgedragen aan het bouwen van oude sites.

12 Aliens creëerden dinosaurussen (en vernietigden ze vervolgens)

Afbeelding
Afbeelding

Voordat het menselijk leven zich op planeet Aarde ontwikkelde, heersten de dinosauriërs in het Trias, dat zo'n 66 miljoen jaar geleden eindigde. Archeologische vondsten en dinosaurusbotten hebben historici in staat gesteld een vrij nauwkeurige tijdlijn van het dinosaurustijdperk te schilderen. De dinosauriërs brachten tot 177 miljoen jaar op aarde door en hun uitsterven was waarschijnlijk te wijten aan omgevingsfactoren. Oude buitenaardse wezens beweren dat buitenaardse wezens verantwoordelijk waren voor de creatie en vernietiging van dinosaurussen, maar er is geen empirisch bewijs om deze theorie te ondersteunen.

11 Aliens creëerden vulkanen om in te leven

Vulkaan
Vulkaan

Een buitenaardse theorie die in de show is gepresenteerd, is dat vulkanen zijn gemaakt en bezet door buitenaardse wezens. Er is enige wetenschappelijke onderbouwing voor deze bewering; NASA heeft onderzoek gedaan naar onderwatervulkanen, simpelweg omdat er vergelijkende uitbarstingen zijn op de maan van Saturnus, Enceladus, en de maan van Jupiter, Europa, die beide worden beschouwd als de meest waarschijnlijke plekken voor buitenaards leven in ons zonnestelsel. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs om de theorie te ondersteunen dat buitenaardse wezens ooit vulkanen op aarde hebben bezet.

10 Aliens zaten achter de zwarte dood

Zwarte Dood
Zwarte Dood

In de 14e eeuw teisterde de Zwarte Dood Europa bijna een decennium lang, wat resulteerde in meer dan 200 miljoen doden over het hele continent. Algemeen wordt aangenomen dat de pandemie is veroorzaakt door een bacteriële besmetting, maar oude buitenaardse theoretici denken daar anders over. Ze beweren dat buitenaardse wezens verantwoordelijk waren voor de Zwarte Dood en dat de bacterie in feite door buitenaardse wezens is gemaakt om op mensen te testen.

9 De grote zondvloed werd georkestreerd door buitenaardse wezens

Grote Vloed oude buitenaardse wezens
Grote Vloed oude buitenaardse wezens

Nog een mythische natuurramp die volgens de show door de buitenaardse wezens is georkestreerd: de Grote Vloed. Ondanks dat bijna alle theologen en historici het erover eens zijn dat de Grote Vloed, ook bekend als de Mesopotamische Vloed, gebaseerd was op legendes en niet op feiten, zijn de oude buitenaardse theoretici ervan overtuigd dat het heeft plaatsgevonden. Verschillende afleveringen van de show hebben verwezen naar de Grote Vloed alsof het echt is gebeurd, wat op zich al verontrustend is. Ze geloven ook dat Atlantis echt was, dus dat vermindert hun geloofwaardigheid een beetje!

8 Aliens verplaatsten standbeelden op Paaseiland

Paaseiland
Paaseiland

De standbeelden van Paaseiland zijn een van 's werelds grootste mysteries en het onderwerp van verschillende buitenaardse theorieën. Hoewel de meeste wetenschappers geloven dat de standbeelden, moai genaamd, werden opgericht door de Rapa Nui-stam, blijven er enkele sceptici. Veel mensen geloven niet dat mensen verantwoordelijk kunnen zijn voor het verplaatsen van de zware stenen, waarvan de zwaarste 82 ton weegt. Hoewel mysterieus, is het niet onmogelijk dat de beelden, opgericht tussen 1100-1680 na Christus, in feite door mensen zijn gemaakt

7 Aliens snijden de toppen van bergen af om ruimte te maken voor vliegtuigen

Berg
Berg

Ancient Aliens is er volledig van overtuigd dat buitenaardse beschavingen vliegtuigen bij mensen hebben geïntroduceerd en verschillende landingsbanen en landingsbanen op aarde hebben gebouwd. Een theorie is dat de randen van een platte berg niet het resultaat waren van het verschuiven van tektonische platen of erosie, maar van buitenaardse interferentie. Hoewel de Nazca- en Palpa-lijnen in Peru mysterieus blijven, zijn de meeste experts het erover eens dat mensen verantwoordelijk zijn, en geen buitenaardse wezens.

6 Royals en bepaalde politici zijn afstammelingen van aliens

Koninklijke familie
Koninklijke familie

Volgens theoretici opereren buitenaardse wezens binnen een hiërarchisch systeem en hebben ze naar verluidt het zaad van buitenaards leven in bepaalde politici en buitenaardse wezens geplant. Sommige van deze beweringen zijn ondersteund door televisie-optredens waar politici en roy alty's lijken te 'veranderen' in hun buitenaardse wezen, maar dit staat duidelijk open voor interpretatie.

5 Aliens kwamen naar de aarde op een zoektocht naar goud

Buitenaards goud
Buitenaards goud

Wie wist dat goud zo kostbaar was voor buitenaardse wezens? Volgens theoretici kwamen buitenaardse wezens naar de aarde omdat het de enige planeet in het zonnestelsel was die goud produceerde. Er rijzen zoveel vragen over deze theorie. Waarom hebben buitenaardse wezens goud nodig als ze de mogelijkheid hebben om verschillende planeten te bezoeken? Als zij verantwoordelijk zijn voor het cultiveren van de goudmijnen, waarom kozen ze dan voor de aarde om dat te doen? De theorie klopt gewoon niet en laat veel vragen onbeantwoord.

4 Alle goden zijn eigenlijk aliens

buitenaardse goden
buitenaardse goden

Op basis van oude kunstwerken hebben veel buitenaardse liefhebbers geconcludeerd dat alle goden in feite buitenaardse wezens waren. Kunstwerken met vermeende vliegende schotels of buitenaardse goden zijn als feit geïnterpreteerd. Ondanks het feit dat er geen tastbaar of definitief bewijs is dat er een godheid bestaat, is de show anders overtuigd.

3 Verschillende uitvinders waren eigenlijk aliens

Albert Einstein
Albert Einstein

Hier is een interessant perspectief dat de show beweert: verschillende gewaardeerde uitvinders waren eigenlijk buitenaardse wezens. De show heeft beweerd dat mensen geen geniale status kunnen uitoefenen zonder de hulp van buitenaardse wezens. Geleerden en historici weerleggen deze bewering en ondersteunen de theorie dat sommige mensen gewoon slimmer zijn dan anderen!

2 Buitenaardse wezens zijn verantwoordelijk voor de vloek van de farao's

farao's
farao's

Er wordt veel gespeculeerd dat buitenaardse wezens verantwoordelijk zijn voor de bouw van de piramides in Egypte. Er zijn verhalen dat de piramides werden beschermd door vloeken, zodat degenen die in de graven rustten hun eeuwige vrede konden bewaren. Buitenaardse theoretici zouden beweren dat deze vloeken eigenlijk spreuken waren van buitenaardse wezens, om hun macht over mensen uit te oefenen.

1 Aliens creëerden nucleaire explosies

Aliens Nucleair
Aliens Nucleair

De theorie dat buitenaardse wezens nucleaire explosies hebben veroorzaakt, is gebaseerd op oude tekeningen die explosies weergeven. Veel experts zouden beweren dat deze foto's de zon of de sterren laten zien, maar de show beweert dat buitenaardse wezens kernenergie aan het testen waren lang voordat mensen de nodige hulpmiddelen hadden om dit te doen.

Aanbevolen: