Ed O'Neill wees een iconische tv-rol af voordat hij 'trouwde met kinderen' waar hij misschien spijt van krijgt

Inhoudsopgave:

Ed O'Neill wees een iconische tv-rol af voordat hij 'trouwde met kinderen' waar hij misschien spijt van krijgt
Ed O'Neill wees een iconische tv-rol af voordat hij 'trouwde met kinderen' waar hij misschien spijt van krijgt
Anonim

Het is nooit gemakkelijk om te weten wanneer er een gouden kans op je pad is gekomen, en sommige artiesten lopen de kans van hun leven mis. Sean Connery wees Lord of the Rings af, en zelfs Benedict Cumberbatch wees aanvankelijk het spelen van Doctor Strange in de MCU af. De zaken draaiden terug in het voordeel van Cumberbatch, maar hij verknoeide bijna de tas.

Ed O'Neill is een oude tv-ster en hij heeft meerdere hits op het kleine scherm gehad. Voordat zijn carrière van de grond kwam, kreeg de acteur een personage aangeboden dat iconisch werd, maar hij wees het af.

Laten we terugkijken op deze verbijsterende beslissing van Ed O'Neill.

Ed O'Neill speelde Al Bundy op 'Married…With Children'

In april 1987 maakte Married…with Children zijn debuut op televisie, en het tv-publiek maakte voor het eerst kennis met de disfunctionele Bundy-familie. Ze wisten niet dat de show een van de beste sitcoms ooit zou worden.

Met in de hoofdrol Ed O'Neil, Katy Sagal, Christina Applegate en David Faustino, had deze serie de juiste hoeveelheid komedie en disfunctioneren, en zelfs nu is het nog steeds echt grappig. Het had de perfecte cast en geweldige scripts, waardoor het op het kleine scherm tot succes werd geleid.

Gedurende 11 seizoenen en meer dan 250 afleveringen was Ed O'Neill briljant als Al Bundy, en hij hielp het personage een iconisch stukje geschiedenis te worden. In werkelijkheid zijn er niet veel tv-personages zo beroemd of gedenkwaardig als Al Bundy, en dit is te danken aan het werk van O'Neill.

Jaren later zou de acteur opnieuw goud slaan.

Hij had een heropleving van zijn carrière op 'Modern Family'

Het is uiterst zeldzaam dat een succesvolle tv-ster weer een grote hit op het kleine scherm heeft, maar Ed O'Neill heeft dit voor elkaar gekregen toen hij een hoofdrol kreeg in Modern Family.

Modern Family veranderde in een van de grootste sitcoms van zijn tijd, en het hielp artiesten als Eric Stonestreet en Ariel Winter bekende namen te maken. Voor Ed O'Neill was de show de kers op de taart van wat al een enorm succesvolle tv-carrière was geweest.

Toen hem werd gevraagd of hij wist dat de show een hit zou worden en hoe lang het zou duren, zei de acteur: "Het eerste deel van de vraag? Ja, ik dacht dat het een hit zou worden van het moment dat ik het lees. Het is een hitshow. En dat was voordat ik iemand kende die erbij betrokken was. Ten tweede, we beginnen ons achtste jaar, het kan tien worden. Het kan tien worden."

Modern Family duurde eigenlijk 11 seizoenen en 250 afleveringen. Het is duidelijk dat O'Neill iets goeds weet als hij het tegenwoordig ziet.

Dit staat in schril contrast met zijn jongere zelf, die een van de grootste tv-personages aller tijden doorgaf.

Hij wees Sam Malone af op 'Proost'

Dus, welk legendarisch tv-personage wees Ed O'Neill af voordat hij de iconische rol van Al Bundy op Married…with Children belandde. Laten we zeggen dat O'Neill op een bepaald moment in zijn carrière bijna drankjes serveerde in plaats van beledigingen.

Volgens Brain-Sharper: "Maar je wist waarschijnlijk niet dat hij bijna de rokkenjager-bareigenaar Sam Malone speelde in Cheers! Ed wees de rol van Sam in de klassieke serie af omdat hij zich wilde concentreren op dramatische rollen."

Het is verbazingwekkend om te bedenken dat het altijd goed zou komen voor de acteur, en dit is alleen mogelijk vanwege hoe geweldig hij is terwijl de camera's draaien. Ja, de overgrote meerderheid van de artiesten die er zijn, zullen nooit zoveel kansen krijgen, maar het is duidelijk dat netwerken de waarde zagen die hij aan een project kon toevoegen.

Nadat O'Neill de rol had verspeeld, zou Ted Danson degene zijn die Sam Malone op Cheers zou haken, en hij is grotendeels verantwoordelijk voor het maken van het personage tot een iconisch stukje tv-geschiedenis. Hoe geweldig Ed O'Neill ook had kunnen zijn, Ted Danson heeft die rol absoluut gemaakt tot wat hij was, en fans zouden blij moeten zijn met het feit dat O'Neill hem heeft afgewezen.

Dankzij deze training zou Ed O'Neill vervolgens een enorme televisiester worden met zijn werk aan Married…with Children. Net zoals Ted Danson Sam Malone is, is er niemand op de planeet die Al Bundy beter had kunnen spelen dan Ed O'Neill.

Op een andere tijdlijn is er een versie van Cheers die bestaat met Ed O'Neill die Sam Malone speelt, en hoewel dat interessant had kunnen zijn om te zien, werkte het perfect voor zowel Cheers als Married…with Children.

Aanbevolen: