Ondanks onbeleefd welkom bij Star Wars, is Moses Ingram 'down' om Reva opnieuw te spelen na Obi-Wan Kenobi

Inhoudsopgave:

Ondanks onbeleefd welkom bij Star Wars, is Moses Ingram 'down' om Reva opnieuw te spelen na Obi-Wan Kenobi
Ondanks onbeleefd welkom bij Star Wars, is Moses Ingram 'down' om Reva opnieuw te spelen na Obi-Wan Kenobi
Anonim

De nieuwe Star Wars-serie Obi-Wan Kenobi is misschien gericht op Obi-Wan van Ewan McGregor en Anakin Skywalker/Darth Vader van Hayden Christensen (en hun langverwachte reünie op het scherm), maar Moses Ingram is duidelijk de doorbraakster. In de show speelt ze Reva Sevander, ook bekend als de derde jager, die vastbesloten is om Obi-Wan te vangen voor Darth Vader. Zij is ook de reden dat Obi-Wan er eindelijk achter komt dat zijn voormalige leerling nog leefde.

Ondertussen is het, na Obi-Want Kenobi, onduidelijk of Ingram de kans krijgt om haar personage opnieuw te spelen. Als je het de actrice vraagt, zou ze echter graag zo lang mogelijk in het Star Wars-universum blijven.

Wie is Moses Ingram?

Ingram is misschien nieuw in de scene, maar ze maakt haar aanwezigheid bekend sinds ze Hollywood bereikte. Voordat ze haar debuut maakte in de nieuwe Star Wars-serie, speelde de inwoner van B altimore al in de veelgeprezen Netflix-serie The Queen's Gambit. Ze speelde ook samen met Denzel Washington en Frances McDormand in The Tragedy of Macbeth. Kort daarna werd Ingram ook gecast in Michael Bay's nieuwste actiefilm Ambulance.

Haar reis naar Hollywood is ook een interessant verhaal op zich.

Hoe Moses Ingram The Next Big Thing werd

In 2012 was Ingram een eerstejaarsstudent aan het B altimore City Community College. Ze wilde actrice worden, maar ze wist niet goed hoe ze haar dromen moest verwezenlijken. Een studieadviseur ontmoedigde haar ervan, maar de volgende adviseur, Nana Gyesie, was bereid om te helpen. Hij heeft mijn dromen nooit geminimaliseerd. Hij droomde met mij', herinnert Ingram zich. “En toen bracht hij het naar de termen van de leek en zei: ‘Laten we een plan bedenken om je te brengen waar je wilt zijn.’ En dat is wat we deden.”

Ingram gaf alles wat ze kreeg. Uiteindelijk sloot ze zich ook aan bij Yale's afstudeerprogramma en leverde ze een verbluffende uitvoering als het hoofdpersonage Viola in Shakespeare's Twelfth Night tijdens haar laatste jaar. Een maand na haar afstuderen kreeg Ingram ook haar rol in The Queen's Gambit.

"Ik was nog maar een kind en Moses is echt een vrouw, en ik denk dat dat haar een vertrouwen en een gravitas geeft die je op het scherm kunt voelen", zei de hoofdrolspeelster van de show, Anya Taylor-Joy, over haar Co-ster. "Ik vind het gewoon geweldig om naar haar te kijken." Ingram zou haar eerste Emmy-knik voor The Queen's Gambit veiligstellen. Kort daarna volgden filmrollen. En toen begaf ze zich zomaar naar het Star Wars-universum.

Moses Ingram wist niet dat ze auditie deed voor Star Wars Volgende

Vooral na The Queen's Gambit kwam Ingram steeds meer in aanmerking voor andere rollen. Dat gezegd hebbende, had ze geen idee dat ze op dat moment al in het Star Wars-universum strompelde.

"Een deel van de casting was een hele snelle en intense auditieweek", herinnert de actrice zich. “De eerste paar dagen wist ik niet eens dat het Star Wars was waarvoor ik auditie deed. Ik herinner me alleen dat ik dacht: 'Wat dit ook is, dit is goed…'”

En nu ze in Obi-Wan Kenobi is, is Ingram soms nog steeds in ongeloof. "Dit is veel beter dan alles wat ik ooit voor mezelf had kunnen bedenken", merkte ze op. “Maar ik hou ervan om aan de donkere kant te zijn. Het is leuk.”

Ingram is ook blij om een personage te spelen dat nog nooit eerder in dit universum op het scherm is afgebeeld. "Ik denk dat dat het voor mij gemakkelijker maakte omdat er minder was waar ik me aan moest vasthouden en waarmaken wat iemand eerder zag", legde ze uit. "Dus ik denk dat dat het voor mij een stuk makkelijker heeft gemaakt."

En hoewel Ingram het naar zijn zin heeft in het Star Wars-universum, heeft de actrice ook te maken gehad met veel racistische haat sinds ze werd gecast.

Als reactie heeft de franchise al een verklaring uitgebracht waarin staat: Er zijn meer dan 20 miljoen levende soorten in de Star Wars-melkweg, kies er niet voor om een racist te zijn. We zijn er trots op Moses Ingram te verwelkomen in de Star Wars-familie en kijken uit naar het verhaal van Reva dat zich zal ontvouwen. Als iemand van plan is haar op de een of andere manier onwelkom te laten voelen, hebben we maar één ding te zeggen: we verzetten ons.”

Ondertussen heeft Ingram zelf ook gereageerd op de opmerkingen op sociale media. "Dus ik wilde komen en dank zeggen aan de mensen die voor mij opduiken in de commentaren en de plaatsen die ik zelf niet ga plaatsen", zei de actrice. "En voor de rest van jullie, jullie allemaal raar."

Na Obi-Wan Kenobi is Moses Ingram 'down' om terug te keren als Reva

Voorlopig lijken er geen plannen te zijn om verder te gaan dan één seizoen voor Obi-Wan Kenobi. "Disney was echt geweldig in het noemen van dit een evenement met een beperkte serie, dus het enige dat we nu weten is deze 6-delige serie, en ik ben hier blij mee", legt Ingram uit.

“Ik ben blij met deze 6-parter en dat vind ik gaaf.”

In het geval dat ze Reva in de toekomst terug willen brengen, is de actrice altijd blij om weer terug te keren naar de duistere kant. 'Ik zou beneden zijn. Natuurlijk waarom niet? Klinkt leuk, 'merkte Ingram op.

Ondertussen is de serie Ahsoka de volgende voor de Star Wars-franchise. Van Christensen wordt verwacht dat hij zijn rol als Darth Vader nog een keer zal hernemen. Misschien kan Reva zich ook bij hem voegen.

Aanbevolen: