Tom Hiddleston omarmt de seksuele geaardheid en genderidentiteit van zijn personage op 'Loki

Inhoudsopgave:

Tom Hiddleston omarmt de seksuele geaardheid en genderidentiteit van zijn personage op 'Loki
Tom Hiddleston omarmt de seksuele geaardheid en genderidentiteit van zijn personage op 'Loki
Anonim

Acteur Tom Hiddleston is van zijn personage in het Marvel Cinematic Universe gaan houden. Zijn hitshow Loki heeft de harten van vele fans veroverd en werd geprezen door verschillende critici. Disney+ heeft de serie al voor nog een seizoen verlengd en het lijkt erop dat de hele cast van plan is terug te keren. De acteur houdt echter van deze vertolking, niet alleen omdat hij een superheld is, maar ook vanwege het onderzoek naar identiteit en genderfluïditeit.

Hiddleston opende onlangs voor actrice Lily James voor Variety's Actors on Actors-serie, en zei dat het "heel belangrijk" is om deze onderwerpen voor zijn personage aan te pakken. "Het is een kleine stap. Er is zoveel meer te doen. Maar het Marvel Cinematic Universe moet de wereld waarin we leven weerspiegelen. Dus het was een eer om dat ter sprake te brengen. Het was echt belangrijk voor me. Het was heel belangrijk voor Kate Herron en Michael Waldron, en ik ben blij dat we het in ons verhaal konden opnemen."

Loki is het eerste queer-personage dat in MCU verschijnt. Voordat hij Loki begon te spelen, deed Hiddleston onderzoek naar het personage en de oude mythen die met hem verbonden waren, en merkte op dat hij vloeiend leek in gender en seksualiteit. Dit maakte de acteur nog enthousiaster om hem te spelen.

De show vindt plaats na de gebeurtenissen van 'Avengers: Endgame'

Loki begint met het personage dat wordt gearresteerd omdat hij een nieuwe tijdlijn heeft gemaakt nadat hij is ontsnapt aan de slag om New York. Later ziet hij zijn toekomst op de 'Heilige Tijdlijn', waardoor hij ermee instemt Mobius (Owen Wilson) te helpen een malafide variant van zichzelf te stoppen.

De finale van seizoen één laat zien dat Sylvie (Sophia Di Martino) besluit He Who Remains (Jonathan Majors) te vermoorden tegen Loki's wil, en een multiversum ontketent met alternatieve tijdlijnen. Het lijkt er ook op dat Loki door Sylvie's acties niet wordt herkend door andere personages en dat een standbeeld van een van de varianten de standbeelden van de Tijdwaarnemers heeft vervangen.

Niet iedereen is blij met hoe Loki's biseksualiteit werd gepresenteerd

Fans en critici konden niet stoppen met praten over de derde aflevering, vooral omdat Loki uit de kast kwam als biseksueel. Producer en scenarioschrijver Russell T Davies kon het echter niet laten om te vertellen hoe hij gelooft dat Disney+ "zielige" pogingen deed om LGBT+-verhalen te vertellen, voornamelijk met betrekking tot Loki's biseksualiteit.

"Ik denk dat er enorme, schoonmaakwaarschuwingsbellen gaan rinkelen terwijl de reuzen opstaan met vooral Netflix en Disney Plus", vertelde Davies aan het virtuele Pride-maandpaneel voor Swansea University. "Ik denk dat dat een grote zorg is. Loki verwijst één keer naar biseksueel zijn, en iedereen zegt: 'Oh mijn god, het is net een panseksuele show.' Het is als één woord. Hij zei het woord 'prins' en we zijn bedoeld om te zeggen: 'Dank je, Disney! Ben je niet geweldig?' Het is een belachelijk, laf, zwak gebaar naar de vitale politiek en de verhalen die verteld moeten worden."

Show-maker Kate Herron sprak met Entertainment Tonight over de scène waarin Loki uit de kast kwam voor Sylvie en noemde het een "prachtige scène waarin deze twee personages heel rauw en heel eerlijk zijn over wie ze zijn." Ze gaf ook toe dat de scène uit aflevering drie hun manier is om het te erkennen, maar dat ze hoopt dat het de weg vrijmaakt voor 'diepere verkenning'.

Seizoen twee van Loki zal uit zes afleveringen bestaan. Er is geen woord over wanneer het seizoen in première gaat, omdat het nog in ontwikkeling is. De afleveringen van het hele seizoen zijn beschikbaar om te streamen op Disney+.

Aanbevolen: