Dit controversiële interview is het meest bekeken in de tv-geschiedenis met 90 miljoen kijkers

Inhoudsopgave:

Dit controversiële interview is het meest bekeken in de tv-geschiedenis met 90 miljoen kijkers
Dit controversiële interview is het meest bekeken in de tv-geschiedenis met 90 miljoen kijkers
Anonim

Met een vermogen van miljarden is het duidelijk dat Oprah Winfrey succes heeft gevonden in de wereld van interviews, en tegenwoordig geeft ze haar geld uit aan wat ze maar wil.

Niet iedereen is echter onder de indruk van haar interviewstijl, ook al levert dat de kijkcijfers op. Howard Stern verscheurde Oprah tijdens haar interview met Adele. Anderen waren ook kritisch over haar werk, waaronder David Letterman.

Als we terugkijken op haar carrière, zal er altijd één interview zijn dat er het meest uitspringt. Tot op de dag van vandaag wordt er nog steeds over gesproken en bovendien zou het er ook toe leiden dat Oprah bijna wordt afgelast, nadat ze had deelgenomen aan een special over de persoon die ze in 1993 interviewde.

Laten we terugkijken op dat interview, samen met een paar andere memorabele.

Het was niet het eerste interview van Oprah dat miljoenen kijkers ontving, "Oprah with Meghan and Harry" bereikte een publiek van 15 miljoen

Vóór online en bronnen zoals Netflix, werd kabel-tv vaak door miljoenen en miljoenen bekeken, vooral als het ging om live tv-interviews. Een van de best bekeken aller tijden, inclusief een handvol interviews van Oprah.

Het op één na meest bekeken interview aller tijden vond eigenlijk plaats in maart 2021, met 'Oprah with Meghan and Harry'. Het interview naast The Royals was een groot succes.

Andere opmerkelijke interviews die plaatsvonden zijn Barbara W alters naast Monica Lewinsky in '99, met bijna 50 miljoen kijkers, samen met David Frost die Richard Nixon in 1977 interviewde op CBS.

Ondanks die enorme aantallen heeft één interview in het bijzonder dat bijna verdubbeld. Het vond plaats in 1993, met een muzikaal icoon dat destijds 14 jaar niet met de media had gesproken. Tot op de dag van vandaag wordt er nog steeds over het interview met Oprah op de 'Neverland Ranch' gesproken.

Oprah's controversiële interview met Michael Jackson was zijn eerste in 14 jaar en brak records

Het interview vond plaats in de 'Neverland Valley Ranch' in februari 1993. Het interview verbrak records met een publiek van 90 miljoen. Het was een gespannen sfeer, aangezien MJ 14 jaar lang niet aan een interview heeft deelgenomen.

Oprah begon het interview door Jackson te vragen of hij nerveus was, waarop hij "nee" antwoordde.

Oprah zou ook duidelijk maken dat de vragen niet voorafgaand aan het interview door Jackson werden gesteld of beoordeeld, dus niets was verboden terrein.

Jackson werd van alles gevraagd tijdens het controversiële interview, inclusief jeugdtrauma's, roddelverhalen en nog veel meer. Jackson lachte sommige vragen weg, waaronder het gerucht dat hij in een hyperbare zuurstofkamer sliep. Jackson maakte tijdens het interview duidelijk dat aannames en roddels van de roddelbladen nooit mogen worden geloofd, tenzij de acteur het bevestigt.

Jackson eindigde het gesprek krachtig en besprak het doel van zijn leven.

"Om zo goed mogelijk te geven door middel van zang, dans en muziek", zei Michael. "Ik geloof dat alle kunst als uiteindelijk doel de vereniging heeft tussen het materiële en het spirituele, het spirituele en het goddelijke. Ik geloof dat dat de reden is voor het bestaan van kunst, en ik voel dat ik werd gekozen als een instrument om te geven muziek en liefde en harmonie voor de wereld."

Terugkijkend kreeg Oprah's nalatenschap een beetje een hit, aangezien MJ-fans niet al te blij waren met een aantal van de vragen die tijdens het interview werden gesteld.

Terugkijkend waren fans niet blij met het interview en de vragen die aan Michael Jackson werden gesteld

Naar aanleiding van HBO's 'Leaving Neverland', die een sterke reactie vertoonde, hield Oprah haar eigen special, 'After Neverland'. De special viel niet zo goed in de smaak bij fans, gezien de aantijgingen van Oprah tijdens het programma.

"Zovelen in de media, incl. @Oprah, die LeavingNeverland blindelings op het eerste gezicht nemen, een verhaal vormgeven dat niet geïnteresseerd is in feiten, bewijzen, geloofwaardigheid. We werden in '05 geconfronteerd met vergelijkbare 'grafische' claims + trial-by-media De jury heeft het allemaal doorzien. Rechtszaak heeft Michaels onschuld lang geleden bewezen. Feit."

Fans zouden verder verklaren dat Oprah alles zou doen voor beoordelingen, zonder haar andere lastige vriendschappen te noemen, zoals met iemand als Harvey Weinstein.

"Je bent een uitverkocht en hebt twee gezichten. Alles voor beoordelingen en roem en proberen nog steeds relevant te zijn. De naam en erfenis van een onschuldige man vernietigen om jezelf er goed uit te laten zien en de aandacht weg te houden van de echte monsters daarbuiten."

"Oprah, ik denk niet dat er op dit moment veel sap in de botten van Michael Jackson zit. Hoe zit het met je vrienden Harvey Weinstein of John of God die honderden mensen hebben misbruikt AfterNeverland."

Zonder twijfel heeft Oprah zichzelf jaren later geen plezier gedaan met de special 'After Neverland'.

Aanbevolen: