De waarheid over hoe Larry David het thema 'Curb Your Enthusiasm' vond

Inhoudsopgave:

De waarheid over hoe Larry David het thema 'Curb Your Enthusiasm' vond
De waarheid over hoe Larry David het thema 'Curb Your Enthusiasm' vond
Anonim

Het themalied maakt de show. Dit geldt niet alleen voor Curb Your Enthusiasm van HBO, maar ook voor shows als The Walking Dead, Friends, The Simpsons, Cheers, Family Guy, The Twilight Zone, Miami Vice, The X-Files, South Park en natuurlijk Game van tronen.

Meestal wordt er enorm veel moeite gestoken in het perfectioneren van de themamuziek van een televisieprogramma. Showrunners en componisten zwoegen urenlang op zoek naar het perfecte geluid dat de toon van de show en zelfs de reis waarin ze hun publiek uitnodigen om deel te nemen, samenvat.

Maar dat is niet het geval met Curb Your Enthusiasm.

Curb-maker Larry David heeft altijd invloeden uit het echte leven gebruikt om zijn komedie te leiden. Zijn vreselijke ervaring met het werken aan Saturday Night Live had bijvoorbeeld invloed op een van de meest iconische afleveringen van Seinfeld. Zelfs zijn echte haat-liefdeverhouding met komiek Richard Lewis creëerde de dynamiek tussen hen op Curb Your Enthusiasm. Een klein beetje van het maken van Curb Your Enthusiasm is dat Larry al zijn opmerkelijke observaties opbergt en erop terugkomt wanneer hij ze moet opschrijven … En hetzelfde gebeurde met het nu iconische deuntje dat elke afzonderlijke aflevering opent en sluit van de HBO-komedie.

Dit is de fantastische manier waarop Larry David dit stuk heeft opgegraven en waarom hij vond dat het perfect was voor Curb…

Larry David en Bob Einstein in Curb Your Enthusiasm
Larry David en Bob Einstein in Curb Your Enthusiasm

The Origin Of The Curb Your Enthusiasm Theme Song

Jaren geleden, tijdens een interview over het eerste seizoen van Curb Your Enthusiasm met het Paley Center, legde Larry David de unieke oorsprong uit van het Curb-themalied, dat door componist Luciano Michelini eigenlijk "Frolic" wordt genoemd.

"Ik keek ongeveer vijf jaar geleden televisie en het was een reclamespotje voor een bank", legde Larry uit over het themalied van Curb. "Ik dacht 'Jongen, daar hou ik van. Waar hebben ze dat vandaan?'"

Larry zei dat de commercial een week liep en dat hij hem nooit meer heeft gezien. Maar later liet hij zijn assistent het onderzoeken om het te vinden. Hij wist echter niet voor welke bank de commercial was. Het werd uiteindelijk een hele beproeving voor Larry's assistent om het themalied op te sporen… maar ze deed het… En Larry kreeg de naam van het nummer. Uiteindelijk heeft hij maar liefst vier jaar op het nummer gezeten totdat het juiste project langskwam. En dat juiste project was HBO's Curb Your Enthusiasm.

"[Het] was een geweldig stuk muziek dat ik [wilde] gebruiken en jongens, mensen vinden het echt leuk", zei Larry toen seizoen één werd uitgezonden.

Nu de show zijn 11e seizoen ingaat, zijn mensen er nog meer opgewonden over. In feite is het themalied voor Curb synoniem geworden voor elke keer dat er iets gênants, frustrerends of gewoon vreemds gebeurt… Daarom is het in veel memes gebruikt.

Maar het belangrijkste is dat het synoniem is geworden met Larry David zelf.

Zoals de producer van Curb Your Enthusiasm zei, in hetzelfde interview met The Paley Center, is de muziek erg "Fellini-achtig, en Larry is erg Fellini-achtig".

"Het laat het publiek gewoon zien dat je iets heel idioots gaat doen", voegde Larry eraan toe.

Larry David Leon JB Smoove Curb Yoga
Larry David Leon JB Smoove Curb Yoga

Er is ook iets heel circusachtigs aan het nummer. Alsof de partituur wist dat het bedoeld was om deel uit te maken van een show waarin de hoofdpersoon zich metaforisch buigt en zich een weg baant uit elke sociale situatie waar hij wanhopig uit wil komen. Naast het feit dat het niet uitmaakt hoeveel Larry iemand beledigt met zijn onverschilligheid of perspectief, hij zal er altijd aan de andere kant uitkomen.

Tijdens de Podcast, Origins, vertelde Larry de gastheer: "Ik kom graag weg met dingen, komisch, en soms kan muziek daarbij helpen. Het vertelt het publiek: neem dit niet serieus, het is gewoon grappig."

Waar de score eigenlijk vandaan komt

Volgens Entertainment Weekly werd "Frolic" van Luciano Michelini geschreven voor de Italiaanse film La Bellissima Estate uit 1974. Het tuba-zware nummer paste perfect in de oude film, maar werd jaren later opgegraven door de commerciële producenten van de bank… En zo vond Larry het.

Tijdens een interview met Vice in 2017 legde Luciano Michelini uit hoe Larry en zijn team contact met hem hebben opgenomen:

"Het productieteam van Larry David nam contact op met de muziekeditor en ik kwam erachter dat Larry Frolic had gekozen als het belangrijkste themalied voor zijn nieuwe serie. Het grappige is dat ze ook wilden weten of ik nog leefde, omdat de film was van 1974!"

Hij vervolgde: "Ik kan alleen maar raden dat het precies het juiste nummer was voor het juiste tv-programma op het juiste moment. Ik schreef de instrumenten, waaronder mandoline, tuba, piano en strijkers om het oor van de luisteraar echt te vangen. Het is een stuk met komisch DNA."

Aanbevolen: