Curb Your Enthusiasm': 10 keer had Larry eigenlijk gelijk

Inhoudsopgave:

Curb Your Enthusiasm': 10 keer had Larry eigenlijk gelijk
Curb Your Enthusiasm': 10 keer had Larry eigenlijk gelijk
Anonim

HBO-sitcom Curb Your Enthusiasm is synoniem geworden met het antagonisme en de vermeende brutaliteit van Larry David. Luid, eigenwijs en kleinzielig, komt hij vaak over als een onaangename hoofdrolspeler. Van ruzie zoeken met zijn eigen familieleden tot het opzetten van een MAGA-hoed om sociale interactie te vermijden, het is gemakkelijk om hem te reduceren tot een egoïstisch mannelijk kind. Maar Larry is zoveel complexer dan dat.

Bij veel gelegenheden heeft Larry een duidelijk gevoel voor rechtvaardigheid en mededogen. Als kampioen - en woordvoerder - van de underdog is Larry een echte outcast in zijn weelderige buurt in LA. Ondanks zijn multimiljonairstatus, vergeet hij nooit zijn bescheiden begin en toont hij respect voor obers, chauffeurs en andere bekwame, maar slecht betaalde arbeiders. Geprezen als een komisch genie, is Larry David bedreven in het portretteren van de complexiteit van mensen en hier eren we 10 momenten waarop hij eigenlijk gelijk had.

10 Kleinzieligheid in de bioscoop

Larry David in Curb Your Enthusiasm
Larry David in Curb Your Enthusiasm

Beschouwd als de beste aflevering van Curb aller tijden, begint 'The Doll' van seizoen 2 met Larry's reis naar de bioscoop. Vanwege een eerder NSFW-incident met vrouw Cheryl, moet Larry te allen tijde volledig gehydrateerd blijven, dus heeft hij een fles water bij zich. Een vrouw berispt hem echter dat hij de fles moet weggooien voordat hij het theater betreedt en hij stemt met tegenzin in. Tot zijn verbazing blijkt de vrouw helemaal geen bioscoopmedewerker te zijn. Als hij haar ermee confronteert, zegt ze gewoon: 'het zijn de regels.' We zijn met Larry in deze.

9 De monstermisbruiker

Larry confronteert een vrouw met het nemen van te veel monsters
Larry confronteert een vrouw met het nemen van te veel monsters

We kennen allemaal de ergernis van het wachten achter iemand die onnodig lang aan de lijn blijft. In 'The Ida Funkhouse Roadside Memorial' van seizoen 6 besluiten Larry en Jeff om wat bevroren yoghurt te kopen, maar een vrouw vertraagt ze door constant te informeren naar alle verschillende beschikbare monsters.

Larry's sympathie gaat uit naar de medewerker die achter de kassa werkt: 'Ze heeft wel wat beters te doen dan monsters voor ze te scheppen', klaagt hij tegen Jeff. Bijgevolg beschuldigt Larry de vrouw ervan een 'monstermisbruiker' te zijn die misbruik maakt van haar 'steekproefprivileges'. Op typische Larry-manier neemt hij een passief-agressieve benadering aan, maar uiteindelijk heeft hij gelijk.

8 Weigeren om de limousine buiten te laten wachten

Ted Danson en Mary Steenburgen in Curb
Ted Danson en Mary Steenburgen in Curb

Ondanks de titel is 'The Freak Book' van seizoen 6 een van de beste voorbeelden van Larry's medeleven met anderen. Als hij wordt uitgenodigd voor een feestje in het huis van Ted Danson, huurt Larry een limousinechauffeur in zodat hij en Cheryl tijdens de bijeenkomst van alcohol kunnen genieten zonder zich zorgen te hoeven maken over vervoer. Larry voelt zich rot als de chauffeur zegt dat hij gewoon buiten wacht tot het feest voorbij is, dus hij vraagt Danson of hij hem naar binnen mag brengen. Als voormalig limousinechauffeur is Larry zijn roots niet vergeten, wat zijn rechtvaardigheidsgevoel vormt. Beledigd door Dansons suggestie om de chauffeur maar wat koffie te sturen, dringt Larry aan en nodigt hem binnen uit.

7 Buffetpolitiek

Navid Negahban in Curb
Navid Negahban in Curb

Zo veel van Curb is gebouwd rond een afkeer van kleine regels en bureaucratie. In 'Never Wait For Seconds!' van seizoen 9 gaat Larry uit eten met vrienden aan een buffet. Degenen die in de rij staan, zijn woedend als een man (Navid Negahban) in de rij snijdt om een paar seconden te krijgen. Larry springt naar de verdediging van de man en kondigt aan de menigte aan dat 'de man seconden krijgt!' Zoals hij uitlegt, heeft de man de beproeving van het wachten in de lange rij al doorstaan en wil hij gewoon zijn ma altijd aanvullen. Verontwaardigd gaat hij op een gepassioneerde tirade over het onrecht om iemand te dwingen 10 minuten te wachten op een paar aardappelen. Hij heeft zeker een punt.

6 Naar iemands koelkast gaan zonder te vragen

Larry confronteert Dr. Schaeffer
Larry confronteert Dr. Schaeffer

Als Dr. Shaeffer bij Larry thuis komt om de ernst van de gezondheid van zijn vriendin, Loretta, uit te leggen, opent de dokter de koelkast zonder te vragen en schenkt zichzelf een limonade. De dokter beweert dat Larry hem geen drankje zou aanbieden, maar Larry legt uit dat hij het alleen maar hoefde te vragen. In dit geval heeft Larry zeker gelijk als hij geïrriteerd is, zoals de dokter eigenlijk van tevoren had moeten vragen.

Related: Inside Larry David's epische vete met Richard Lewis

5 Anonieme donor

Ted Danson doet een anonieme donatie in Curb
Ted Danson doet een anonieme donatie in Curb

In seizoen 6 van 'The Anonymous Donor' doneert Larry een royale hoeveelheid geld aan een museum. Dienovereenkomstig wordt hij geëerd voor zijn liefdadigheidsinspanningen door een vleugel van het museum naar hem te laten noemen. Zijn vriendelijke gebaar wordt echter over het hoofd gezien en overschaduwd door een andere vleugel van het museum, die simpelweg luidt: 'vleugel geschonken door anoniem'. Het blijkt dat de anonieme donor in feite Ted Danson is, die het nieuws met iedereen heeft gedeeld onder het schijnbare voorwendsel hem tot geheimhouding te zweren. Larry ergert zich daar terecht aan, aangezien de zogenaamde 'anonieme' donor uiteindelijk meer erkenning krijgt dan zijn nauwelijks gepubliceerde donor.

4 Ricky Gervais' 'Gift Of Theatre'

Ricky Gervais in Curb
Ricky Gervais in Curb

Als Larry in seizoen 8 naar New York verhuist, ontmoet hij Ricky Gervais in een restaurant. Hij biedt een drankje van het huis aan voor de Britse komiek, die uiteindelijk een van de duurste flessen op het menu bestelt. Later nodigt Gervais Larry uit om zijn toneelstuk 'Mister Simmington', dat op de Eerste Wereldoorlog speelt, te zien, waarvan Larry aanneemt dat het een complimenteus gebaar is. Tot zijn schrik blijkt dat de kaartjes helemaal niet gratis zijn en moet hij $200 betalen voor het privilege. Als hij Gervais hiermee confronteert, antwoordt de arrogante Brit dat hij hem 'de gave van kunst' geeft. Zoals Larry antwoordt: 'of ik jou een cadeau geef of jij mij een cadeau, het kost me geld.'

3 Larry geeft een jongen zijn droomcadeau

Greg is blij dat hij een naaimachine krijgt voor zijn verjaardag
Greg is blij dat hij een naaimachine krijgt voor zijn verjaardag

Nog een aflevering van seizoen 8, in 'Larry Vs. Michael J. Fox', Larry gaat uit met Jennifer, die een jonge zoon heeft, Greg. Nadat hij heeft gezien hoeveel Greg van Project Runway houdt, koopt Larry een naaimachine voor hem voor zijn verjaardag. Greg is opgewonden, maar zijn moeder is woedend en beveelt Larry het cadeau terug te nemen omdat ze het ongepast vindt. Dit is een goed voorbeeld van Larry's openheid en gebrek aan onverdraagzaamheid, aangezien Larry Jennifer vertelt dat hij geen probleem ziet met de insinuatie dat haar zoon homo zou kunnen zijn.

2 Marty's 'gekke' zus verdedigen

Bam Bam gaat eten met Larry en zijn vrienden
Bam Bam gaat eten met Larry en zijn vrienden

Gebrek aan sympathie voor geestesziekten komt veel voor in de media. Maar in 'Funkhouser's Crazy Sister' van seizoen 7 verdedigt Larry Marty's zus Bam Bam (Catherine O'Hara), die onlangs is vrijgelaten uit een psychiatrische instelling. Jeff en Bam Bam slapen uiteindelijk samen, wat de voormalige wanhopig probeert weg te houden van zijn vrouw, Susie. Tijdens een etentje vertelt Bam Bam dat hij seks heeft gehad met Jeff, maar hij doet de beschuldigingen wreed af als waanideeën. Op een echt schrijnend moment houdt Larry vol dat ze niet gek is of liegt wanneer Marty voorstelt dat zijn zus terug moet naar de instelling.

1 Respect tonen voor een sekswerker

Larry carpoolen met Monena
Larry carpoolen met Monena

Al te vaak worden sekswerkers het slachtoffer van hatelijke afbeeldingen in de media. Maar in 'The Car Pool Lane' van seizoen 4 behandelt Larry sekswerker Monena (Kym Whitley) met het grootste respect nadat het paar samen carpoolt met het spel Dodgers. In plaats van haar als minderwaardig te beschouwen, is Larry nieuwsgierig naar Monena's werk, wat zeker verfrissend is om te zien. Wat deze aflevering nog beter maakt, is dat het hielp om een onschuldige man vrij te pleiten die tijdens het filmen aanwezig was bij de Dodgers-game. Het buitengewone verhaal is het onderwerp van de documentaire Long Shot.

Aanbevolen: