10 keer dat Larry David ons van hem liet houden op 'Curb Your Enthusiasm

Inhoudsopgave:

10 keer dat Larry David ons van hem liet houden op 'Curb Your Enthusiasm
10 keer dat Larry David ons van hem liet houden op 'Curb Your Enthusiasm
Anonim

Larry David speelt de ultieme sociale huurmoordenaar in Curb Your Enthusiasm van HBO. Hoewel sommige fans denken dat Curb Your Enthusiasm niet zo goed is als vroeger, biedt Larry's iconische show nog steeds een aantal echt hilarische en huiveringwekkende momenten. Veel van de tijd doet Larry een aantal echt vreselijke dingen om zijn eigen gevoel van eigengerechtigheid te sussen. Fans denken echter ook dat Larry een groot deel van de tijd gelijk heeft. Maar ongeacht of hij gelijk of ongelijk heeft over een kwestie, het is hoe Larry omgaat met een situatie die hem in de show in conflict brengt. Dit omvat vechten met zijn echte vijand Richard Lewis.

Maar er zijn tijden geweest waarin Larry dingen heeft gedaan die echt ontroerend, attent en vriendelijk zijn. Ze maken meestal deel uit van een plan om iemand anders kwaad te doen of hebben ernstige gevolgen, maar dat betekent niet dat ze ervoor zorgen dat fans minder van hem gaan houden. Vanwege de gevolgen die veel van zijn vriendelijkste daden hebben geïnspireerd, zorgen deze acties ervoor dat we nog meer van Larry gaan houden…

10 Larry en Cheryl namen de zwarte familie in huis na de orkaan

In het vijfde seizoen maakte het publiek kennis met Leon Black van JB Smoove. Niet alleen zijn JB en Larry in het echte leven echt goede vrienden geworden, maar Leon is ook de geschiedenis ingegaan als een van de beste personages in de geschiedenis van Curb. We zouden niet aan Leon zijn voorgesteld als Larry en Cheryl niet in zijn familie waren opgenomen nadat een orkaan hun huis had verwoest. Ja, Larry en Cheryl hebben een gezin geadopteerd. Het was Cheryls idee, maar Larry ging erin mee en probeerde de familie zich thuis te laten voelen… op zijn eigen manier natuurlijk.

9 Toen Larry David een ziekenhuisvleugel schonk

In seizoen 6 is Larry zo vriendelijk om geld uit te geven aan een vleugel van een ziekenhuis. Het is heel attent en geweldig om te doen … maar hij wordt in de maling genomen door Ted Danson die hetzelfde doet, maar anoniem, ondanks dat iedereen weet dat hij het deed. Larry had niet alleen gelijk toen hij Ted uitriep omdat hij opschepte over het anoniem doneren van een vleugel, maar Larry had gelijk als hij zijn geld in de eerste plaats aan een goed doel besteedde.

8 Larry redde Ricky Gervais van een overvaller

Ondanks dat hij per ongeluk een beledigend persoon in een vliegtuig heeft neergehaald en daarvoor de eer heeft gekregen, verlost Larry zichzelf aan het einde van de aflevering van seizoen 8 wanneer hij Ricky Gervais en zijn ex-vriendin redt van een overvaller in de metro. Larry doet dit door de overvaller te verslaan met een bijzonder harde baguette (waardoor een vroege verhaallijn briljant wordt beloond).

7 Larry heeft een band ingehuurd om Cheryl een serenade te geven op haar verjaardag

In seizoen 2 doet Larry alles voor zijn vrouw Cheryl en huurt hij een fanfare in om haar op haar verjaardag een serenade te geven. Dit is gemakkelijk een van de meest romantische dingen die hij ooit in de show heeft gedaan. En het gebeurde zonder enige vorm van kwaadwilligheid of kwade bedoelingen… behalve het feit dat hij daarna wilde gaan golfen. Later in de aflevering gebruikt hij echter dezelfde band om Wagner te spelen voor een joodse man die Larry vertelde dat hij niet van de beroemde Duitse componist moest genieten omdat hij historisch gezien een antisemiet was.

6 Toen Larry iemand riep voor "misbruik van hun monsterrechten"

Er komt een moment dat een klant misbruik maakt van zijn recht om ijssmaken te proeven. Het is niet alleen vervelend voor de werknemer/eigenaar die een product gratis uitdeelt alleen omdat een klant bang is om zich te binden, maar het houdt ook de lijn in stand. Daarom had Larry volkomen gelijk om de vrouw in seizoen 6 "Ida Funkhouser's Roadside Memorial" te noemen. Hij deed dit niet alleen voor zichzelf, maar hij deed het voor de rest van de mensheid.

5 Larry kocht Ted Danson een shirt dat hij leuk vond

Larry en Ted brengen het grootste deel van Curb Your Enthusiasm door met een totale vete. De twee zitten elkaar om de een of andere reden constant naar de keel. Maar in "Chet's Shirt" doet Larry zijn uiterste best om een shirt op te sporen en te kopen waar Ted Danson commentaar op heeft gegeven. Het was ongelooflijk attent voor Larry om te doen. Natuurlijk gaat alles mis aan het einde van de aflevering, maar het is niet echt de schuld van Larry.

4 Alles wat Larry deed voor die limousinechauffeur

In "The Freak Book" kruipt Larry in de huid van een limousinechauffeur nadat de man die hem en Cheryl naar een feestje bracht, bezwijkt voor zijn verslavingsproblemen. Hoewel er egoïstische motivaties bij betrokken zijn, was hij ongelooflijk aardig voor Larry om te hebben gedaan. In feite was alles wat Larry voor de chauffeur deed, van hem eten brengen tot hem uitnodigen vanuit de kou, ongelooflijk attent. Natuurlijk ontploft alles op Larry's gezicht.

3 Opkomen voor een islamitische fundamentalist en haar op een date zetten

Larry David is een vriend voor iedereen, ongeacht hun ras, geloofsovertuiging, geslacht of religie… totdat ze onder zijn huid kruipen. Maar Larry heeft er geen probleem mee om over straat te lopen en rond te hangen met een vrome islamitisch-fundamentalistische vrouw in een boerka. Terwijl anderen racistische opmerkingen naar haar schreeuwen, komt Larry voor haar op. Hij probeert haar zelfs te koppelen aan zijn blinde vriend. Het gaat echter spectaculair mis, maar de gedachte was er.

2 Larry David gaf Richard Lewis zijn nier

Oké, dus Larry besteedt seizoen 5 aan het zoeken naar een manier om zijn vriend Richard Lewis geen nier te hoeven geven. Het seizoen is gevuld met hilarische afleveringen waarin Larry manipuleert en zich een weg naar buiten probeert te banen. Maar tegen het einde van het seizoen doet hij het juiste. Dit weerhield Richard er natuurlijk niet van om in latere afleveringen ruzie met hem te maken. Misschien moet Larry Richard herinneren aan de mitswa die hij voor hem deed.

1 Schreeuwende godslastering naast zijn chef-kok bij de feestelijke opening van zijn restaurant

In wat een van de grappigste momenten in de geschiedenis van Curb Your Enthusiasm moet zijn, begint Larry godslastering te schreeuwen bij de grote opening van zijn restaurant om zijn chef (die Tourettes heeft) nog meer schaamte te besparen. Het moment werd geïnspireerd door Larry die middelbare scholieren hun hoofd zag scheren uit solidariteit met een klasgenoot met kanker. Hoewel het moment ronduit grappig is, is het ook een beetje ontroerend… op een Larry David-achtige manier.

Aanbevolen: