Zal het publiek roze worden door de aanstaande reboot van 'Pink Panther'?

Inhoudsopgave:

Zal het publiek roze worden door de aanstaande reboot van 'Pink Panther'?
Zal het publiek roze worden door de aanstaande reboot van 'Pink Panther'?
Anonim

The Pink Panther staat op het punt een nieuwe reboot te krijgen, en fans van zowel de live-action films als de spin-off animatieshow zouden blij kunnen zijn dat de nieuwe film beide wil opnemen.

De eerste Pink Panther-film opende in 1963, waarin Peter Sellers de rol speelde van de buffoonachtige inspecteur Clouseau en dit leidde tot verschillende sequels. Hoewel de 'Pink Panther' een beroemde diamant was waar veel naar werd gezocht door een bepaalde juwelendief in de films, werd op de aftiteling van elke film in de serie een geanimeerde Pink Panther weergegeven. Deze kredietreeksen inspireerden later de televisieserie The Pink Panther, die zich concentreerde op de vindingrijke panter en zijn verschillende tegenslagen.

Zowel de films als de korte animatiefilms waren grote successen, maar nu pas fuseren de twee. Het is een van een aantal live-action/animatiefilms die onze kant op komen, waaronder de aankomende Tom en Jerry-film en een reboot van The Powerpuff Girls.

Maar zal de film goed zijn? In de loop der jaren zijn er heel wat onverstandige reboots geweest en de nieuwe Pink Panther-film zou dit voorbeeld kunnen volgen. Aan de andere kant zou de nieuwe film precies kunnen zijn wat we nu allemaal nodig hebben, een losbandig lachfeest om onze gedachten af te leiden van de problemen van de wereld.

Dus, zullen fans roze gekieteld worden door de nieuwe film? Of krijgen ze een rood gezicht na het zien van het eindresultaat? We weten het niet, maar laten we eens nader kijken.

Waar gaat de Pink Panther-film over?

Peter Verkopers
Peter Verkopers

Plotdetails zijn op dit moment nogal dun op de grond, maar volgens The Hollywood Reporter zal de nieuwe film de slapstick capriolen van de stuntelige Franse politieagent, inspecteur Clouseau, en de surrealistische komedie van de Pink Panther-animatie combineren serie.

Het verhaal zal zich concentreren op de inspecteur, maar na een onbevestigde traumatische gebeurtenis van een soort, krijgt hij de Pink Panther als een denkbeeldige vriend. Volgens het artikel in The Hollywood Reporter zal de Panther net zo stil zijn als in de korte animatiefilms, maar hij zal de inspecteur op de een of andere manier helpen bij het oplossen van misdaden.

Jeff Fowler, de regisseur van het recente Sonic The Hedgehog, zal aan het roer staan, en net als de andere films in de serie, zal het worden uitgebracht door MGM.

Zal de Pink Panther-film goed zijn?

Panter
Panter

Het is onmogelijk om met zekerheid te zeggen, aangezien de film nog maar net is aangekondigd. Het is echter eerlijk om te zeggen dat de film misschien een goede is, aangezien veel van de films in de franchise erg grappig waren. De eerste film wordt nu beschouwd als een komedieklassieker, en A Shot In The Dark en The Pink Panther Strikes Again staan ook hoog aangeschreven bij fans van de serie.

De geanimeerde show, die in 1969 debuteerde, was ook erg populair en liep tot 2011. Het zou een goed idee kunnen zijn om zowel de Panther als de Inspector aan elkaar te koppelen, en het zou komisch goud opleveren. Zoals geciteerd in een artikel in The Wrap, had MGM-voorzitter Michael DeLuca dit te zeggen over de aanstaande reboot:

Het vooruitzicht van een nieuwe Pink Panther-film is zeker een intrigerende, maar hier is het ding. Ondanks het enthousiasme bij MGM, zou de film eigenlijk een slechte kunnen zijn.

Waarom denken we dat de film slecht is?

Nou, om te beginnen, denk eens aan die live-action/geanimeerde cross-overs die niet hebben gewerkt. Alvin and the Chipmunks, The Smurfs en Woody Woodpecker waren allemaal kritieke mislukkingen, en je zou kunnen zeggen dat ze de herinnering aan het originele bronmateriaal hebben aangetast. Alle tekenen wijzen erop dat de Tom en Jerry-film ook verschrikkelijk is, niet in de laatste plaats vanwege de trailer die niet veel gegrinnik opleverde.

Denk ook eens aan de reboot van The Pink Panther uit 2006, met de doorgaans betrouwbare Steve Martin als Clouseau. Het was geen patch op de originele films, en het vervolg van 2009 ook niet. Beide films werden gebombardeerd aan de kassa, waardoor de ene vraag de noodzaak van een nieuwe reboot noodzakelijk maakt.

In dit stadium weten we niet wie Clouseau gaat spelen, maar de persoon die de rol krijgt, heeft grote schoenen te vullen! Peter Sellers was een komisch genie en hij maakte zich de rol eigen. Steve Martin, hoe getalenteerd hij ook is, kwam niet overeen met Sellers, en ook Alan Arkin, die het overnam van Sellers voor één film, de noodlottige en ongrappige inspecteur Clouseau in 1968. Ons punt is dit: wie de rol op zich neemt zal worden vergeleken met Peter Sellers, en als ze niet hebben wat nodig is, kan dat ten koste gaan van de film.

En hier is onze laatste zorg. De film wordt geregisseerd door de man die Sonic The Hedgehog maakte, wat op zich al een ongemakkelijke samensmelting was van animatie en live-action. Het was ook niet erg grappig.

Toch kan het zijn dat we overdreven hard zijn. De film zou heel goed kunnen zijn, vooral als het de komedie kan repliceren die aanwezig was in de originele films en animatieseries. Inspecteur Clouseau is een briljante stripcreatie en het Pink Panther-tekenfilmpersonage kietelde het publiek jarenlang roze.

Voor nu moeten we gewoon afwachten! De film heeft nog geen releasedatum, maar verwacht in de nabije toekomst meer te horen over de aanstaande reboot.

Aanbevolen: